gittigidiyor

Türkiye-Letonya

eftt

Uzman Paylaşımcı
Vip Üye
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
4,553
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Konum
Gölcük
03 Eylül 2015



EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu eleme 7. karşılaşması için bugün Letonya ile Konya Torku Arena'da karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız, 'kötü başladığı' elemeleri 'iyi bitirmek' için sahaya çıkıyor.

aDNQkz.jpg


TÜRKİYE - LETONYA

STAT: Konya Torku Arena
HAKEMLER: Stefan Johannesson, Fredrik Nilsson, Magnus Sjöblom (İsveç)
SAAT: 21.45
YAYIN: Show TV ve MYNET Canlı Anlatım

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Ozan, Serdar, Hakan Balta, Caner, Gökhan Töre, Mehmet Topal, Selçuk, Hakan Çalhanoğlu, Arda, Burak

LETONYA: Vanins, Maksimenko, Gabovs, Gorkss, Dubra, Visnakovs, Cauna, Fertovs, Zjuzins, Kamess, Sabala

Gruptaki 7. maçını oynayacak olan Ay-Yıldızlı ekibimiz; 8 puanla, İzlanda (15), Çek Cumhuriyeti (13) ve Hollanda'nın (10) ardından grupta 4. sırada yer alıyor.

Millilerimiz, kalan 4 maçta 12 puan toplayarak, rakiplerin de kayıplarıyla birlikte, final yolunu açmak istiyor.

KONYA'DA İLK MİLLİ MAÇ

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında bugün Konya'da Letonya'yı ağırlayacak. Geçen sezon hizmete giren BB Torku Arena Stadı, ilk kez bir milli mücadeleye ev sahipliği yapacak. Millilerin, 92 yıllık tarihinde ise Torku Arena, Ay-Yıldızlı takımlara kucağını açan 15. stat olacak. Torku Arena, 'yeşil-beyaz futbol topu' görünümüyle çok ilginç bir mimariye sahip.

TERİM İLE 113. KEZ

Milli Takım, bugün Fatih Terim yönetimindeki 113. milli maçına çıkıyor. Geride kalan 112 maçta Ay-Yıldızlı ekibimiz 56 galibiyet aldı, 28 kez de yenildi. Rakip filelere 170 gol atarken, kalesinde ise 122 gol gördü.

7. DALYA PEŞİNDE

A Millilerin, bugün oynayacağı Letonya karşılaşmasında atacağı ilk gol, tarihteki 700. gol olacak. 92 yıllık tarihinde yaptığı 526 maçta 699 golü bulunan kırmızı-beyazlı ekibimizin atacağı ilk gole imzasını koyacak futbolcu, aynı zamanda Milli Takım'ın tarihine de geçecek. Bu arada millilerin ilk golünü, 26.10.1923'te Romanya ile oynanan maçta Zeki Rıza Sporel kaydetmişti.

Burak 1 gol atarsa

Türkiye’nin, en önemli gol silahlarından biri olan Burak Yılmaz için Konya’daki Letonya sınavının ayrı bir özelliği olacak. A Milli Takım formasıyla şu ana kadar 40 karşılaşmada rakip fileleri 18 kez sarsan Burak, bugün gol atması halinde, birçok efsane ismi yakalamayı başaracak. Yıldız futbolcu, milli forma altında 19’ar golü bulunan Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci’yi yakalamış olacak. Türkiye tarihinin en golcüleri ise sırasıyla Hakan Şükür (51), Tuncay Şanlı (22) ve Lefter Küçükandonyadis (21).

Letonya ile 6. maçımız

A Milli Takımımız, Letonya ile 6. kez karşı karşıya gelecek. Milliler, Letonya ile yaptığı 3’ü resmi, 2’si özel 5 maçtan birini kazandı, üçünde berabere kaldı, birini de kaybetti. Letonya denince ise Türk futbolseverlerin aklına, Euro 2004 Play-Off eşleşmesi geliyor. Herkesin favori olarak gösterdiği Ay-Yıldızlılar, kağıt üzerinde zayıf halka olarak gösterilen rakibine 1-0 (d) ve 2-2’lik skorlarla elenmişti. Öte yandan milli takım, tarihindeki 527. (194 galibiyet, 210 yenilgi ve 122 beraberlik) randevusuna çıkacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst