gittigidiyor

Türkiye'de iPhone 6s için ücretsiz pil değişim programı başladı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Türkiye'de iPhone 6s için ücretsiz pil değişim programı başladı!

Apple, hatalı iPhone 6s modelleri için ücretsiz pil değişim programını başlattı. Peki, iPhone'un pilinin sorunlu olup olmadığı ve değişime tabii tutulup tutulmayacağı nasıl anlaşılır?


1479721493_iphone-6s.png

Apple, bazı iPhone 6s modellerinin beklenmedik şekilde kapandığını belirledi. Bu sorunun iPhone 6s'in bataryasından kaynaklı olduğunun anlaşılmasından kısa süre sonra, ücretsiz olarak iPhone 6s pil değişimprogramı başladı. Peki, iPhone 6s'in bataryasının sorunlu olup olmadığını nasıl anlayacaksınız?
Örneğin, iPhone 6s'inizin şarjı %40 gibi yüksek bir seviyedeken telefon bir anda kapanıyorsa, şarj seviyesi %10'dan bir anda %1'e düşüyorsa veya %20 iken şarja taktığınızda bir anda şarj %10 seviyesinde görünüyorsa bataryada sıkıntı var demektir. Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz Apple'ın ücretsiz pil değişim programından yararlanabilirsiniz.
iPhone'u servise vermeden önce; Ayarlar>iCloud>iPhone'umu Bul seçeneğini kapatmanız ve Ayarlar>Genel>Sıfırla>Tüm içeriği ve ayarları sil bölümünden telefonu sıfırlamanız gerekiyor.
Türkiye'de de başlayan iPhone 6s pil değişim programından yararlanmak için önce Apple'ı aramınız gerekiyor. Apple çağrı merkezi size tanı göndermenizi isteyecek. Gerekli adımları yaptıktan sonra iPhone'daki sorun tespit edilecek ve sorun varsa değişim programına alınacak.
Ancak, iPhone 6s'in ekranı veya kasası kırık ise önce önce bu sorunun ücretli olarak düzeltilmesi gerekiyor. Çünkü kırık ekranlı veya kasalı iPhone'dan pili çıkartmak telefona daha fazla zarar veriyor.
1479722293_iphone-6-plus-battery.jpg


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst