gittigidiyor

Türkiye'de Windows Korsan Oranı Ne Kadar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Türkiye'de Windows Korsan Oranı Ne Kadar?[/h][h=2]Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu Türkiye'de kullanılan bilgisayarlardaki işletim sistemlerinin korsan orijinal oranı hakkında açıklamalarda bulundu.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
turkiyede-windows-korsan-orani-ne-kadar-1483541813.jpg
Türkiye'de bilgisayar kullanımlarında en çok tercih edilen işletim sistemi Microsoft tarafından sunulan Windows işletim sistemi olurken Türkiye pazarı ile ilgili yapılan araştırmalar oldukça dikkat çekti. Torrent ve illegal uygulamaların kullanım oranlarının oldukça yüksek olduğu Türkiye'de, yapılan araştırmalara göre Microsoft ürünlerinin yüzde 62’si lisanslı.
Yüzde 38 Kopya!
Kalan işletim sistemlerinin yüzde 38'i ise kopya ürün olarak illegal bir şekilde kullanılıyor. Bu bakımdan yüzde 38'lik bir bölümün güvenlik açısından oldukça tehlikede olduğunu söyleyen Murat Kansu, lisanssız ve sahte ürün kullanımının sanıldığı kadar basit bir işlem olmadığını ve bilgisayarlar üzerinden çeşitli mağduriyetlerin yaşanabileceğini söyledi.
Siber Saldırıda Türkiye Liderler Arasında!
Kansu, Avrupa'nın en çok siber saldırı alan ülkelerden bir tanesinin Türkiye olmasının tesadüf olmadığını ve kullanıcıların güvenlik noktasında ihmalkar davranması nedeniyle bu tip saldırıların yaşandığını söyledi. Uygulamanın sahte ve güncel olmaması saldırılara karşı bilgisayar sistemlerini daha da açık hale getirirken Murat Kansu yaptığı açıklamada özellikle son yıllarda siber güvenlik konusunda kullanıcıların ve kurumsal firmaların gerekli önlemi alması gerektiğini aksi halde çok ciddi mağduriyetlerin yaşanabileceğini belirtti.
Kopya takip etme noktasında Microsoft’un şu anda yetersiz kaldığını da itiraf eden Murat Aksu, kullanıcıların bu konuda sağduyulu davranması gerektiğini söyledi Murat Kansu aynı zamanda ürünün kopya olarak kullanılmasının suç teşkil ettiğini belirtti.
[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst