gittigidiyor

Türksat 5B uydusu 14 Haziran'da görevde

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ulaştırm ve Altyapı bakanı Karaismailoğlu 17 Mayıs'ta yörüngesine ulaşan Türksat 5B'nin tüm testlerinin yapıldığını ve herhangi bir sorun ile karşılaşılmadığını duyurdu. Karaismailoğlu, "14 Haziran'da Türksat 5B'yi Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete alacağız." diyerek Türkiye için tarihi günü müjdeledi

Karaismailoğlu, Türksat AŞ'nin Gölbaşı Yerleşkesi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında 100 yılda yapılamayacak işleri son 20 yıla sığdırdıklarını, şimdi de Türkiye'nin uydu ve uzay maratonunda önemli bir yeni gelişmeye daha tanıklık etmek için gün saydıklarını ifade etti.

Haberleşme gibi stratejik bir alanda, verinin milli imkanlarla elde edilmesinin, saklanmasının her geçen gün daha da önem kazandığı bir zamanda yapacakları atılımın kendilerini heyecanlandırdığını vurgulayan Karaismailoğlu, Türksat 5B haberleşme uydusunun yörünge yolculuğunun 19 Aralık 2021'de başladığını hatırlattı.

TÜRKİYE'NİN UYDU SAYISI 5'E YÜKSELDİ​

Performans ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 5B'nin 14 Haziran'da Türksat 5B'yi hizmete alınacağını söyleyen Karaismailoğlu, "Böylece ülkemizin aktif haberleşme uydu sayısı da 5'e yükselecek." dedi.

TÜRKİYE'DE İNTERNETİN ULAŞMADIĞI YER KALMAYACAK​

Karaismailoğlu daha sonra uydu ile ilgili teknik bilgeleri paylaştı. 42 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek olan uydu Orta Doğu'nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Güney Afrika ve yakın komşu ülkelerini de içine alacak ve geniş bir kapsama alanına sahip olacak. Uydu üzerinden yüksek hızda geniş bant interneti de verilecek. Türksat 5B ile Ka-Bant veri iletim kapatisetisi de 15 kat artacak. Bu sayede internet ulaştırılamayan yerler yüksek hızda internete sahip olacak.

  • Sabit uydu servisi uydularıyla karşılaştırıldığında Türksat 5B'nin kapasite verimliliğinin en az 20 kat fazla olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "Türksat 5B, faydalı yük kapasitesi bakımından da Türksat uydu filosunun en güçlüsü olacak." dedi.

TÜRKSAT 6A CUMHURİYETİN 100. YILINDA GÖNDERİLECEK​

Hedefe uygun olarak yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın entegrasyon ve testlerinin TUSAŞ Uzay Sistemleri Entgerasyon ve Test Merkezi'nde devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, "Projenin mühendislik modeli entegrasyon faaliyetleri ve çevresel testlerinin önemli bir kısmı tamamlandı. Uçuş modelindeki geliştirme faaliyetleri tamamlandı. Ülkemizin, haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer almasını sağlayacak Türksat 6A'yı, Cumhuriyetimizin 100. yılında uzaya göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

  • Karaismailoğlu, dijital devrimi tam anlamıyla yaşatacak yerli ve milli uydu Türksat 6A ile ülkenin uydu kapsama alanının çok daha genişleyeceğini dile getirerek, Hindistan'ı da içine alan doğu kapsama alanı sayesinde Türkiye'nin internet altyapısının hak ettiği yerlere daha da yaklaşacağını bildirdi.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,138
Tepkime puanı
488
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Hayırlı olsun.
Tabii bunun yanında memleketin diğer sorunları da çözülmeli.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst