AKHİSAR LI
Aktif Üye
- Katılım
- 25 Ağu 2011
- Mesajlar
- 2,287
- Tepkime puanı
- 65
- Puanları
- 0
- Yaş
- 60
TV Bağlantısını Yapmak:
Chipbox'ı televizyonunuza birçok yolla bağlayabilirsiniz... Önerdiğimiz bağlantı şekli, TV'nize HDMI ile bağlamanızdır. Bu sayede, hem görüntüyü, hem de sesi dijital olarak yüksek kalitede alabilirsiniz. Tabiki, eğer Tüplü TV'niz var ise, SCART veya RCA bağlantısını kullanabilirsiniz...

Birçok LCD veya Plasma TVnin uzaktan kumandasında, "Source" veya "Input" yazan butonlar bulunur. Chipbox'u TV'nize HDMI ile bağladıktan sonra, LCDTV'nizin kumandasından, ilgili butona basarak HDMI girişini seçmelisiniz.
Görüntü kalitesi sıralaması şu şekildedir:
1) HDMI (Dijitaldir) -- Max çözünürlük = 1920x1080
2) YPbPr (Analogdur) -- Max çözünürlük = 1920x1080
3) SCART (Analogdur) -- Max çözünürlük = 720x576
4) RCA (Analogdur) -- Max çözünürlük = 720x576
Görüntü Kalitesiyle ilgili olarak şunları belirtmemizde fayda var:
1) Görüntü kalitesini etkileyen en önemli husus kaynağın ( yayının) kendisidir. HD yayınların görüntü kalitesi, SD yayınların görüntüsünden 4.5 kat daha iyidir. Ayrıca, SD yayından SD yayına da büyük farklar vardır. Örneğin, AkıllıTV 2Mbit/s ile yayın yaparken, TV8 kanalı 8Mbit/s ile yayın yapmaktadır. TRT HD ise 14Mbit/s hızındadır ( Kılavuzun yazıldığı tarih itibarı ile)
2) Görüntü kalitesini etkileyen en önemli ikinci husus ise TV'nin kalitesidir. Kullanılan TV'nin kalitesi ve ayarları, görüntü kalitesini büyük oranda etkiler. Bazı TV'lerin keskinlik ayarı diğerlerinden fazla olduğu için, ekranda kırılmalar, karelenmeler diğer TV'lere oranla daha fazla olabilir...
3) Görüntü kalitesini etkileyen üçüncü husus ise, uydu alıcısının kalitesidir. Chipbox'ta, donanımsal scaler ve deinterlacer bulunmaktadır. Bir kanala geçtiğinizde, ilk birkaç saniyenin ardından, görüntünün bariz oranda düzeldiğini ve keskinleştiğini göreceksiniz..
Bir uydu alıcısında, görüntü kalitesini ençok ana işlemci belirler. Chipbox'un ana işlemcisi, mümkün olan en güzel görüntüyü verecek şekilde tasarlanmıştır.