gittigidiyor

UEFA cezası sonrası Galatasaray'dan flaş karar

eftt

Uzman Paylaşımcı
Vip Üye
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
4,553
Tepkime puanı
9
Puanları
38
Konum
Gölcük
03 Mart 2016


Dibe vuran Galatasaray'ın çıkış planı hazır... İsveç, Norveç ya da Danimarka'dan; genç, disiplinli ve maliyeti düşük oyuncular transfer edilecek. Mevcut kadrodan yüksek para kazanan isimlerle yollar ayrılacak, kalacak olanlardan ise indirim istenecek.


D29pMv.jpg

Ve Galatasaray, Avrupa’da 1 yıl yok... Sarı-Kırmızılı kulüp Finansal Fair-Play kriterlerini yerine getiremediği gerekçesiyle UEFA tarafından cezalandırıldı.





UEFA Finansal Fair-Play Komisyonu tarafından 1+1 men olarak verilmesi istenen ceza yapılan savunmaların ardından UEFA tarafından 1 yıla indirildi.

UEFA, Sarı-Kırmızılı kulübe ayrıca bütçe kısıtlama cezası da verdi ve gelecek iki raporlama periyodunda oyunculara ve çalışanlara ödenen ücretlerini sınırlamasını da istedi.

Öte yandan men cezası Galatasaray’ın önümüzdeki iki sezon lig sıralamasında Avrupa’ya katılma hakkı elde edememesi halinde düşecek.

BALKANLAR DA TARANACAK

Yeniden yapılanma için düğmeye basılan G.Saray’da; ilk hedefin iyi bir hoca ve onunla kurulacak yeni bir kadro olduğu öğrenildi.

Bu doğrultuda; Elmander gibi takıma ruhunu ve kalbini koyacak İsveçli, Danimarkalı, Norveçli ya da Balkan ülkelerinden transfer edilecek genç ve disiplinli oyunculardan kurulu bir takım yaratılacak.





Bütçe kısıtlama anlamında ise mevcut kadrodan birçok oyuncu ile yolların ayrılacağı ve takımda kalacak futbolculardan ise alacaklarında indirim isteneceği belirtildi.

Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin, böyle bir hamle ile hem maliyeti düşürüp UEFA’dan gelecek olası bir cezadan kurtulmayı planladıkları hem de geleceğin Galatasaray’ını kurmayı hedefledikleri belirtildi.

Başkan Özbek’in hem alınan ceza hem de gelecek projesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği de öğrenildi.

YA İLK DÖRT YA DA KUPA

UEFA’dan 1 yıl men alan Galatasaray’ın cezasını önümüzdeki sezon çekmesi için önünde iki alternatif bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar, bu sezon ligi ilk 4 içinde bitirirse Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde edecek.

Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmesi halinde de Cimbom, Avrupa hakkı kazanacak ve böylece cezasını önümüzdeki sezon çekebilecek.

LİMİT 65 MİLYON EURO

UEFA’nın Galatasaray’a futbolla ilgili tüm harcamalar konusunda 65 milyon Euro’luk bir üst sınır koyduğu ortaya çıktı.

Sarı-Kırmızılılar, bu rakamı aşmaları halinde 1 yıllık cezanın ardından yeniden incelemeye girme riskiyle karşı karşıya kalacak. Bu sezon Sarı-Kırmızılı oyuncuların sadece maaş tutarları 39 milyon Euro’yu buluyor.

Personel maaşları, primler, transferler, deplasman masrafları da işin içine katıldığında G.Saray’ın 65 milyon Euro kısıtlamasını yerine getirmesi için yazın neşter operasyonuna gitmesi kaçınılmaz gözüküyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst