gittigidiyor

Ulaşımda yeni trend motosiklet oldu

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
ekonomist_image_87__0a156ece5aba4b.jpg
Otomobil sahipliğinin zorlaşması, zamandan tasarruf ve pandemi sebebiyle toplu taşımaya alternatif olarak motosikletin tercih edilmesi ve birçok markanın ürün çeşitliliğini artırmasıyla birlikte motosiklet pazarını hareketlendirdi. Artan otomobil ve yakıt fiyatları özellikle dar ve orta gelirli vatandaşların bireysel ulaşım ihtiyaçları için motosiklete yönelmesine neden oldu.

Motosiklet ilk defa Türkiye'de yatırım aracı olarak görülmeye başladı. 2022 yılında bireysel kullanım ve e-ticaret firmalarının talebi ile motosiklet pazarı yüzde 62,3 oranında büyüdü. Bireysel kullanımda B sınıfı ehliyetle kullanılabilen 0-50 cc ve elektrikli motosikletlere kolay ulaşılması nedeniyle bu araçlara talep yüzde 84,2 oranında arttı. Bu segmenti daha çok ilk kez motosiklet alanlar tercih etti.

Pandemi ile başlayan e-ticarete olan talep ile de 100-125 cc bandındaki motosikletlere de talep 2022 yılında yüzde 59 oranında arttı. 2023 yılında motosiklet pazarına katılan yeni firmalar ve talebin devam edeceği öngörüsü ile geçen senenin yüzde 10 üzerinde bir artışla 450 bin adetlik satışa ulaşılması bekleniyor. Yüzde 30 büyüyen elektrikli motosiklet pazarındaki ivme dikkat çekiyor
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst