gittigidiyor

Üniversiteli gençler milyonluk yatı yoldan çıkardı

aferin

Aktif Üye
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
2,068
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Konum
ist
15854804.jpg


Amerika'nın Teksas eyaletindeki büyük bir üniversitenin birkaç dahi öğrencisi, gerçekleştirdiği gizli deney sayesinde çok lüks bir yatı rotasından çıkarmayı başardı

Amerika'da gerçekleşen bir deney 80 milyon dolarlık lüks bir yatı rotasından çıkarttı. Teksas Üniversitesi öğrencisi olan birkaç genç, kendi ürettikleri bir sinyal bozucu sayesinde hareket halindeki yatın alarm sistemlerini etkisiz hale getirdi ve ardından farklı bir yöne doğru yol almasını sağladı.

Durum kısaca şu şeklide gerçekleşmiş; ev yapımı sinyal bozucu, lüks deniz aracının alıcıları ile oynadıktan sonra alarm sistemini şaşırtıyor. Hemen ardından navigasyon sistemine yanlış düzlemde ilerlediği mesajını verdirmek için olmayan bir gemi rotası aktive ediliyor. Sistem böylece yanlış yolda ilerlediğini düşünerek, doğru yolculuk için 3 derecelil bir sapış gerçekleştiriyor. Olması gereken istikamete geçtiğini düşünen navigasyon ve gemi mürettebatı, aslında kendilerini 3 derecelik bir açı ile yoldan çıkartıyor.

Basit bir yöntem ile koca bir deniz aracını hack'lemeyi başaran öğrencilerin bir sonraki deney konusu ise şimdiden spekülasyonların başlamasına sebep vermiş.

Kaynak: teknokulis
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst