gittigidiyor

USB Bellek hakkındaki önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayarın önemli donanımlarından birisi olan USB flash bellek, veri saklamaya yarayan bilgisayar donanımlarından birisidir. USB flash bellek, sahip olduğumuz resimleri, fotoğrafları, dosya ve dökümanları v.b. saklamamızı veya taşımamızı sağlar. USB flash bellekleri kullanabilmek için bilgisayarınızda veya kullanmak istediğiniz cihazda bu karta uygun USB girişi veya flash bellek girişi olması gerekmektedir.
USB Flash Bellek Ne Demektir?

USB flaş sürücüsü, USB hafıza ünitesi, flash disk, USB çubuk ya da USB bellek USB 1.1 , 2.0 iken şimdi artık 3.0 üretilmeye başlanmıştır, arayüzü ile entegre edilmiş, kapasiteleri 1 TB’a kadar ulaşabilen, küçük, hafif, çalışma esnasında sökülüp takılabilir NAND-tipinde veri depolama aygıtlarıdır. Neredeyse USB veriyolunu destekleyen tüm sistemler tarafından kullanılabilir. USB flaş bellekler aynı zamanda flaş sürücü, flaş disk adları ile de bilinmektedir. Flaş sürücüler sadece bilgisayarın USB girişine takılı olduğu sürece çalışır durumdadırlar ve harici güç kaynağı veya pil gücüne ihtiyaç duymazlar ve her türlü bilgi saklanabilir. Optik sürücülerden daha hızlı ve kullanımı daha kolaydır. Ayrıca sürgülü flash bellekler çağımıza girmiştir.
USB-flash-bellek.jpg
Tipik bir USB Flash Bellek sürücüsünün iç yapısı


  • USB konnektörü
  • USB yığın depolama kontrolörü
  • Test noktaları
  • Flaş bellek yongası
  • Kristal osilatörü
  • LED
  • Yazma-koruma anahtarı
  • İkinci flaş bellek yongası için boşluk
USB Flash Bellek Bileşenleri

USB flaş bellekler saklayabildikleri veri miktarına göre çeşitlendirilirler. 2 GB ile 1 TB arasında veri saklayabilen USB bellekler mevcuttur.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
USB Flash Bellek Nasıl Biçimlendirilir?
toshiba_4gb_USB_Flash_bellek_tena.jpg
USB Flash belleğimizi bir çok bilgisayarda kullandığımız için virüs kapması çok olası bir sonuçtur. Her ne kadar flash belleğimiz virüs kapma riskiyle karşı karşıya olsa da mecbur kalırız farklı bilgisayarlar üzerinde kullanmaya. Bu yüzden arada bir belleği biçimlendirmek gerekebilir ve virüslerden arındırmak zorunda kalabiliriz. Peki biçimlendirme olayını nasıl yaparız? İşte bir kaç adımla USB Flash Bellek biçimlendirme1. Flash belleğinizi bilgisayara takın ve Bilgisayarım’a girin.2. Bilgisayarım’da Usb belleğinizin simgesini göreceksiniz. Simgeye sağ tıklayıp açılan seçeneklerden “Biçimlendir”i seçin.3. Karşınıza gelen yeni pencerede “Dosya Sistemi” başlığı altındaki seçeneklerden eğer flash belleğiniz 8GB ve üstüyse NTFS seçeneğini seçin muhakkak. Aksi taktirde Flash belleğin içerisine dosya boyutu 4GB’dan büyük tek parça dosya atamazsınız. 4GG ve altıysa FAT32 veya NTFS seçin ve “Başlat” butonuna basın.4. En alttaki “Biçimlendirme Seçenekleri” başlığı altındaki “Hızlı Biçimlendir” seçeneğini işaretleyerek daha hızlı biçimlendirme yapabilirsiniz.
bi%C3%A7imlendirme.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

USB Belleklere Büyük Boyutlu Dosyaları Kopyalama

USB-Belle%C4%9Fi-korumak.jpg

@mehmetkarahanlı@
USB belleğe 4 GB’dan büyük bir dosyayı kopyalayamamak genellikle bir çoğumuzun başına gelen bir durumdur. Gidersiniz 16 GB, 32 GB büyüklüğünde USB bellek alırsınız fakat 4 GB boyutunda ki bir dosyayı (film olabilir, program olabilir) flash belleğinize kopyalamaya çalıştığınızda “bellek dolu” ya da “dosya kaydedilemiyor/kopyalanamıyor” şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşırsınız. Bu tür durumlarda genellikle dosya ZIP ya da RAR olarak parçalara bölünür o şekilde kopyalama yapılır. Ben ise sizlere her hangi bir parçalama işlemine gerek duymadan USB Belleklere Büyük Boyutlu Dosyaları Kopyalama’nın daha kolay bir yolunu göstereceğim.USB Belleklere Büyük Boyutlu Dosyaları Kopyalama

USB Belleğinize 4 GB’dan daha büyük dosyaları kopyalayamamanızın sebebi bu belleklerin FAT , FAT32 formatıyla biçimlendirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Bu dosyalama sistemi 4 GB’dan daha büyük dosyalar üzerinde işlem yapmayı engeller. 4 GB’dan büyük dosyaları flash belleğinize kopyalamak istiyorsanız belleğinizin dosya formatını NTFS dosya sistemine çevirmeliyiz. Bunu yapabilmemiz içinde belleğimizi biçimlendirmemiz gerekmektedir. Ancak belleği formatlamak için açtığımız Biçimlendir penceresindeki listede NTFS dosya sistemi bulunmaz. Fakat bu opsiyonu bir takım işlemler yaparak açabiliriz.Bunun için öncelikle Aygıt Yöneticisini açmamız gerekiyor. Bunu iki şekilde gerçekleştirebiliriz. Masaüstünüzde yer alan Bilgisayarım sekmesine sağ tıklayarak Yönet’i seçip, ardından soldaki listeden Sistem Araçları altında bulunan Aygıt Yöneticisini seçebilirsiniz ya da Başlat Menüsünden, Denetim Masasına girip oradan Aygıt Yöneticisine geçiş yapabilirsiniz.
USB-Belleklere-4-GBdan-Daha-B%C3%BCy%C3%BCk-Dosyalar%C4%B1-Kaydetme-Resim-1.jpg
USB Belleklere 4 GB’dan Daha Büyük Dosyaları Kaydetme
Aygıt yöneticisine giriş yaptıktan sonra Disk Sürücüleri başlığı altından biçimlendirecek olduğumuz USB Bellek sürücümüzü buluyoruz. Sonrasında ona sağ tıklayarak özellikleri seçiyoruz.
USB-Belleklere-4-GBdan-Daha-B%C3%BCy%C3%BCk-Dosyalar%C4%B1-Kaydetme-Resim-3.jpg
USB Belleklere 4 GB’dan Daha Büyük Dosyaları Kaydetme
Açılan pencereden İlkeler sekmesine tıklayıp ve Daha iyi performans seçeneğini seçiyoruz ve Tamam’ı tıklayarak pencereyi kapatıyoruz.
USB-Belleklere-4-GBdan-Daha-B%C3%BCy%C3%BCk-Dosyalar%C4%B1-Kaydetme-Resim-4.jpg
USB Belleklere 4 GB’dan Daha Büyük Dosyaları Kaydetme
Artık belleğimiz FAT/FAT32 dosya sisteminden NTFS dosya sistemine çevirmeye hazırız. Şimdi USB bellekleri biçimlendirmek için izlediğimiz yolu takip ederek bellegimizi formatlayabiliriz.USB Belleğe Format Atma

USB belleğimize format atabilmemiz için öncelikle Bilgisayarım klasörüne giriyoruz.Burada yer alan flash belleğimizin simgesine sağ tıklayarakBiçimlendir seçeneğini seçiyoruz.Açılan Biçimlendir penceresinden Dosya sistemi olarak NTFS dosya sistemini, biçimlendirme seçenekleri bölümünden de Hızlı Biçimlendir opsiyonunu seçip Başlat’a tıklayarak formatı başlatıyoruz.Ayrıca Birim Etiketi kısmına bir isim yazarak USB Belleğinizi isimlendirebilirsiniz.Format işlemi maksimum 1 dakika sürüyor ve bu işlem esnasında USB belleğinizde ki bütün dosyalar siliniyor.İşlem bittikten sonra büyük boyutlu dosyalarını tek seferde USB belleğinize kopyalayabilirsiniz.
USB-Belleklere-4-GBdan-Daha-B%C3%BCy%C3%BCk-Dosyalar%C4%B1-Kaydetme-Resim-5.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ReadyBoostm.gif

USB Aygıtı Tanınmadı Sorunu


usb-bellek-gorunumlu-harekete-duyarli-gizli-kamera_1737_2-500x500.jpg

​@mehmetkarahanlı@
USB Aygıtı Tanınmadı Sorunu uzun zamandır şikâyet olarak geliyor, fakat son zamanlarda aygıt tanınmama sorunu ile daha fazla karşılaşır olduk.

USB Aygıtı Tanınmadı Sorunlarının başlıca sebepleri;




  • Gelişen donanımların daha fazla enerji ihtiyacı duyması ve beslemelerin yetmemesi
  • Statik Elektirik.
  • Birçok USB ‘e dayalı sürücünün/yazılımın yüklenmesi.
  • Donanım bozuklukları.
  • Multimedya araçlarının kalitesizliği.

Aygıt Tanınmama sorunu servis bilgisaraylarımızın birinde de ortaya çıktı, Sorunun neden kaynaklandığını anlayana kadar saçlarımızı yolma noktasına gelmiştik ki, Yazıcıyı iptal ederek usb portların kendine geldiğini gördük.
USB Portların bu noktada neden arızalandığını birkaç deneme yanılma ile çözdük, Kötü çocuk yazıcı yazılımından kaynaklanıyor. Kötü hazırlanmış ücretsiz bir yazılım kurulmuştu PC ‘mize bu Portların sağlıksız/kararsız çalışmasına sebep oluyordu.
USB Aygıtı Tanınmaması çok farklı noktalara götürebilir kullanıcıları, Aygıt Tanınmıyor hatası alıyorsunuz fakat USB Portlara enerji geliyor, Biz telefonumuzu şarj edebildik. Sizde USB Portlarınızın kökten arızalanıp arızalanmadığını sistem geri yükleme yapmadan önce bu yöntem ile test edebilirsiniz.

Laptop Kullananlar için USB Aygıt Tanınmadı Çözümü için Birkaç İpucu.


Masaüstü (PC) bilgisayara nazaran Laptop – Dizüstü Bilgisayarlarınız da yapmanız gereken bir işlem var bu testten olumlu yanıt alamazsanız, Aşağıdaki “PC – Masaüstü Bilgisayarlar için Sorunun Çözümünü” Laptop içinde uygulayabilirsiniz.



  • USB Aygıt Tanınmadı sorununu çözebilmek için Laptop ‘ınızı komple kapatın.
  • Duvardan fişini çekerek laptop ‘a gelen tüm elektriği kesin.
  • Laptop ‘ın pilini çıkarın.
  • Pili çıkardıktan sonra, Laptop ‘ın “Power/Güç” Tuşuna 10 saniye kadar basılı tutun.
  • 2 dakika bekledikten sonra Pili ve Elektrik Kablonzu takarak bilgisayarınızı açın.


USB-Ayg%C4%B1t-Tan%C4%B1nmad%C4%B1-Laptop-Sorunu-%C3%87%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC-300x225.jpg
USB Aygıt Tanınmadı Problemi için Laptop ‘ın Pilini Sökerek işlemi Yapınız.
Sorununuzun yüksek ihtimal giderildiğini tahmin ediyorum, Servis ‘e gitmenize gerek kalmadı. Fakat sorun hala devam ediyorsa okumaya devam edin.

PC Masaüstü Bilgisayarlarda USB Aygıt Tanınmadı Sorununun Çözümü.

Masaüstü bilgisayarlar laptop/dizüstü bilgisayarlara göre daha kuvvetli ve dirençlidirler ve statik elektrik birikimi bu makinalarda daha fazla olmaktadır. Bu sebeple yukarıda ki “Laptop Kullananlar için USB Aygıt Tanınmadı Çözümü için Birkaç İpucu” sizin için de olumlu sonuç vermiş olması büyük ihtimal.
Peki ya sonuç alamadıysanız? USB Sürücülerini Komple Kaldırıp – Tekrar Yükleyeceğiz, Bu işlem için yapmanız gerekenler şu şekilde.
Windows ‘un tüm sürümlerinde aynı işlemi yapmanız yeterli olacaktır.



  • Başlat > Çalıştır > “devmgmt.msc
    Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc
    Klavyenizden “Windows Tuşu + R” basarak ‘da açılabilir.
  • Yazıp “OK/TAMAM” Diyoruz, Bu komut size Aygıt Yöneticisini getirecektir.
  • Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri – Sekmesi içerisinde/altında, bilgisayarınızda ki USB veri yolu ile kullandığınız tüm Mouse, klavye, telefon ve diğer araçların sürücülerini bulacaksınız.
  • Burada ki tüm sürücüleri “Sağ Klik > Kaldır” diyerek gönlünüz rahatça kaldırın, Bu sürücüleri kaldırmanız, daha sonra sürücülerin tekrar yüklendiğinde var olan donanımların düzgün çalışmasına engel olacak bir durum meydana getirmeyecektir.
    USB-Ayg%C4%B1t-Tan%C4%B1nmad%C4%B1-Sorunu-i%C3%A7in-Ayg%C4%B1t-Y%C3%B6neticisi.jpg
    USB Aygıt Tanınmadı – Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicilerli altında ki Tüm Sekmleri ” Sağ Klik > Kaldır ” diyerek – Kaldırın.
  • Bilgisayarınız kapatmadan önce USB Portlarınıza ne kadar takılı aygıt var ise çıkarın
  • Bilgisayarınızı Tekrar Başlatın.
  • USB Aygıtlarınızı tek tek takarak sürücülerini yükleyin. ( Sürücüler Otomatik Olarak Yüklenecektir.)

Umarım USB Aygıtı Tanınmadı Sorununuz çözülmüştür, fakat hala sorun yaşıyorsanız flashdisk ve harici disklerinize format atmanızı öneririm buda bir çözüm yoludur.
Mouse veya Klavye için USB Aygıt Tanınmadı sorunu devam ediyorsa, bilgisayarınızı bir servise emanet etmeniz daha net cevaplar bulmanızı sağlayacaktır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Belleğiniz disk sürücüsü olarak görünsün

Flash belleğinizin sürücü harfi PC'nizde yeniden görünmesi için birkaç tık yeterli
2013071423181756270.jpg


Bilgisayarınıza USB belleğinizi taktığınızda ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve Bilgisayar klasöründe taşınabilir veri hafızası olarak görünüyor. Ne var ki, Windows cihazın takılmadığını söylüyor ve cihaza sürücü harfi atamıyor. İlkin dosya sisteminin cihazı okuyup okumadığını denetlemelisiniz. Eğer cihazınız daha önce Linux ya da Apple bir cihazda kullanılmadıysa, sorun bellekte bölümleme oluşturulmadığından ya da var olan bir bölümün hasar görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayarınız USB belleğinizi harici bir disk olarak tanır. İşte bu yüzden de bir sabit diskte düzgün çalışması gereken her şey taşınabilir belleğinizde de olmalı.
Bunun için Denetim Masası'nı açın ve "Sistem ve Güvenlik / Yönetimsel Araçlar"dan "Bilgisayar Yönetimi"ni açın. Karşınıza gelen pencerenin sol sütun kısmında "Depolama"dan "Disk Yönetimi"ni göreceksiniz. Buraya tıklayın ve ortadaki geniş alanda USB belleğinizin biçimlendirilmiş olup olmadığını ya da flash belleğinizde zarar görmüş herhangi bir bölümleme olup olmadığını denetleyin. Yanlışlıkla bölümleme tablolarını silmiş de olabilirsiniz.
Bilgisayar yönetimi penceresinin orta alanında, alt kısımda takılı olan USB'nin sürücü harfine sağ tıklayın ve "Biçimlendir"e tıklayın. Açılan pencereden cihazınızı dilerseniz "NTFS" dilerseniz "FAT32" dosya sistemiyle biçimlendirebilirsiniz. Bizim tercihimiz NTFS'den yana. Bu işlemi tamamladıktan sonra, dilerseniz USB belleğinizin sürücü harfini de değiştirmek için yine ilgili yere sağ tıklayın ve bağlam menüsünden "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir"i seçin. Gelen diyalog penceresinden "Değiştir..."e tıklayarak diskinizin sürücü harfini atayabileceğiniz seçeneklere ulaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
7d-693x510.jpg

Patriot’tan 128 GB’lık Kompakt Parmak Bellekler

Flash tabanlı depolama ürünleri, bilgisayar bellekleri ve SSD’ler sunan Patriot firması kapasiteleri sürekli artan parmak belleklere yenilerini ekledi. 128 GB kapasite sunan ama son derece az yer kaplayan yeni nesil Patriot parmak bellekler dört ayrı model halinde geliyor. USB 3.1 Gen 1 olarak adlandırılan USB 3.0 standardına ve geriye dönük olarak USB 2.0 ile de uyumlu olan yeni nesil parmak bellekler modeline göre 110 MB/saniye okuma ve 20 MB/saniye yazma değerlerine ulaşabiliyor. Tab serisi firmanın en çok satan serisi ve metal kaplamayla beğeni kazanıyor. Vex ise Patriot’un en yeni serilerinden biri ve göz alan renkleri sevenler için ideal. 128 GB modeli parlak yeşil olarak almak mümkün olacak. Spark serisinde metal tip tek parça gövde kullanılıyor. Supersonic mini serisiyse zorlu şartlara dayanıklı ve mat siyah kaplama geçerli. Başlangıç fiyatı 50 dolar olarak belirlenmiş.
 

hurzati

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
424
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
usak
usta benim usb yede sanırım virus bulaştı.
flshı açınca flashdaki dosyalar görülmüyor.
removable drive diye bir şey çıkıyor önce.
onu tıklayınca flastaki dosyalar görünüyor.
bu şekilde olunca kamosonice ccam dosyası atmaya çalışınca
cihaz ccam dosyasını görmüyor.

bende bu dosyanın içindekileri masa üstene alıyorum,
removable dosyasını siliyorum ve ccam dosyasını flasha tekrar kopyalayıp cihaza yüklüyorum.

flashı başka pc yetaktım aynı durum o pcde de oluyor.
baska bir flashı benim pc ye takıyorum o flash da da removable drive çıkıyor.
bunun çözümü nedir. bu virus mudur.
yardımlarınızı bekliyorum
sizin söylediğiniz yöntemle biçimlendirdim ama düzelmedi.

selamlar.
 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
usta benim usb yede sanırım virus bulaştı.
flshı açınca flashdaki dosyalar görülmüyor.
removable drive diye bir şey çıkıyor önce.
onu tıklayınca flastaki dosyalar görünüyor.
bu şekilde olunca kamosonice ccam dosyası atmaya çalışınca
cihaz ccam dosyasını görmüyor.

bende bu dosyanın içindekileri masa üstene alıyorum,
removable dosyasını siliyorum ve ccam dosyasını flasha tekrar kopyalayıp cihaza yüklüyorum.

flashı başka pc yetaktım aynı durum o pcde de oluyor.
baska bir flashı benim pc ye takıyorum o flash da da removable drive çıkıyor.
bunun çözümü nedir. bu virus mudur.
yardımlarınızı bekliyorum
sizin söylediğiniz yöntemle biçimlendirdim ama düzelmedi.

selamlar.

merhaba
Aramıza hoşgeldiniz diyerek sisteminizdeki kilitlenmeyi çözelim.
Bu arada sistemde her şey olabilecek olan bir donanım karşısında yapabileceğimiz bir çok şeyler yaparız ve hizmete kavuştururuz.Fakat forumdan süze yazılımsal olarak canlı anlatımla destek olacağız ihşallah.

Usb Bellek Dolu İçindeki Dosyalar Gözükmüyor (Çözüm)


Evet son zamanlarda usblerin kaçınılmaz sorunlarından bir tanesi. Flashda bulunan gizli dosyaları kurtarmak zor değildir. Flash belleğiniz dolu yani aslında en son kullandığınızda içinde bir sürü size göre gerekli, kaçınılmaz ve hayati dosyalar vardı ama her nedense usb belleğinizi tekrar bilgisayarınıza taktığınızda birden görünmez oluverdi değil mi? Kesin öyledir.
usb-47552_1280.png

Neyse efendim çok uzatmadan söyleyeyim usb cihazınız virüs istilasına uğradı. Her zaman söylenildiği gibi usb belleklerinizi bir bilgisayara takarken en az iki kere düşünün. Allah bilir nerden bulaştı virüs. Neyse ki çözümü aşağıya yazıyorum


Dolu Flash Disk boş gözüküyor?

Çözüm:

Öncelikle sisteminize güvenilir bir antivirüs programı kurarsanız bir daha aynı sorunu yaşamazsınız. Ancak antivirüs virüsü temizlese de belleğiniz içindeki dosyaları eski haline getiremiyor. Bunu biz şöyle yapacağız.

  • Başlat/ çalıştır a tıklayıp. cmd yazıp enterlayın. (Windows + R çalıştırı açar)
  • cd\yazıp enterlayın.
  • g:yaz enter’a bas. (Flash belleğiniz bilgisayarım ın içinde hangi harfle gösteriliyorsa g: yerine onu yazıyoruz)
  • attrib /s /d -r -a -s -h yaz enter’a bas.
Yanıp sönen imlecin bi alt satıra inmesini bekleyin. Alt satıra inince flash belleğinize gidin ve orada oluşan isimsiz klasöre girdiğiniz de dosyalarınızı görebilirsiniz kolay gelsin diyerek iyi forumlar
@mehmetkarahanlı@
detaylar için ayrı bir konu açınız ve tüm forum arkadaşları yararlansın.buradan değil
 

hurzati

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
424
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
usak
merhaba
Aramıza hoşgeldiniz diyerek sisteminizdeki kilitlenmeyi çözelim.
Bu arada sistemde her şey olabilecek olan bir donanım karşısında yapabileceğimiz bir çok şeyler yaparız ve hizmete kavuştururuz.Fakat forumdan süze yazılımsal olarak canlı anlatımla destek olacağız ihşallah.

Usb Bellek Dolu İçindeki Dosyalar Gözükmüyor (Çözüm)


Evet son zamanlarda usblerin kaçınılmaz sorunlarından bir tanesi. Flashda bulunan gizli dosyaları kurtarmak zor değildir. Flash belleğiniz dolu yani aslında en son kullandığınızda içinde bir sürü size göre gerekli, kaçınılmaz ve hayati dosyalar vardı ama her nedense usb belleğinizi tekrar bilgisayarınıza taktığınızda birden görünmez oluverdi değil mi? Kesin öyledir.
usb-47552_1280.png



Neyse efendim çok uzatmadan söyleyeyim usb cihazınız virüs istilasına uğradı. Her zaman söylenildiği gibi usb belleklerinizi bir bilgisayara takarken en az iki kere düşünün. Allah bilir nerden bulaştı virüs. Neyse ki çözümü aşağıya yazıyorum


Dolu Flash Disk boş gözüküyor?

Çözüm:

Öncelikle sisteminize güvenilir bir antivirüs programı kurarsanız bir daha aynı sorunu yaşamazsınız. Ancak antivirüs virüsü temizlese de belleğiniz içindeki dosyaları eski haline getiremiyor. Bunu biz şöyle yapacağız.

  • Başlat/ çalıştır a tıklayıp. cmd yazıp enterlayın. (Windows + R çalıştırı açar)
  • cd\yazıp enterlayın.
  • g:yaz enter’a bas. (Flash belleğiniz bilgisayarım ın içinde hangi harfle gösteriliyorsa g: yerine onu yazıyoruz)
  • attrib /s /d -r -a -s -h yaz enter’a bas.
Yanıp sönen imlecin bi alt satıra inmesini bekleyin. Alt satıra inince flash belleğinize gidin ve orada oluşan isimsiz klasöre girdiğiniz de dosyalarınızı görebilirsiniz kolay gelsin diyerek iyi forumlar
@mehmetkarahanlı@
detaylar için ayrı bir konu açınız ve tüm forum arkadaşları yararlansın.buradan değil

hızlı cevap için teşekkür ederim usta.
benim flash pc de E: olarak grünüyor. E: yazınca ''çalıştırılabilir program yada toplu iş dosyası olarak tanınmıyor'' diye bir yazı çıkıyor.

biraz bekleyince ''erişim engellendi'' yazısı çıkıyor.
 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Samsung Electronics, kurumsal sunucular ve veri merkezleri için 128GB modüllerdeki ve sektörün ilk TSV (Through Silicon Via) çift veri hızlı 4. Nesil (DDR4) belleğinin seri üretimine başladığını duyurdu.[/h]2014 yılında, dünyanın ilk 3B TSV DDR4 DRAM (64 GB) ürününü piyasaya sunan Samsung, bu yeni TSV tescilli çift taraflı bellek modülü (RDIMM) ile kurumsal seviyede ultra yüksek kapasiteli belleğe kapı aralayan bir başka önemli buluşa da imza atmış oldu. Varolan DRAM modülleri arasında en yüksek kapasite ve verimliliğe sahip Samsung’un yeni TSV DRAM modülü, yüksek çalışma hızının yanı sıra yüksek güvenilirlik de sergiliyor.
Samsung Electronics Bellek Satış ve Pazarlama Başkan Vekili Joo Sun Choi, konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Yüksek hızlı ve düşük enerjili 128 GB TSV DRAM modülümüzün seri üretimiyle, BT müşterilerimiz ile iş ortaklarımızın yatırımlarında, ciddi bir verimlilik ve ölçeklendirilebilirliğe sahip yeni nesil kurumsal çözümler sunmaya başlamasına olanak tanıyacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüketici elektroniği ve gelişmekte olan pazarlardaki küresel liderlerle olan teknik işbirliğimizi; tüketicilerin üretkenliklerini ve kullanıcı deneyimini yukarılara taşıyacak yenilikçi teknolojilerden fayda sağlayabileceği sunucular tarafında genişletmeye devam edeceğiz.”
128 GB TSV DDR4 RDIMM, her biri en gelişmiş TSV ambalajlama teknolojisiyle bir araya getirilmiş dört adet 20 nanometre (nm) tabanlı 8 gigabit (Gb) çip içeren 36 adet 4 GB DRAM paketine yerleştirilmiş toplamda 144 DDR4 çipten oluşuyor. Endüstrinin en yüksek kapasitesinden ve TSV’nin gelişmiş devre sisteminden yararlanan Samsung 128 GB TSV DDR4 modülünün, her bir 4 GB’lık paketinin ana çipinin modül performansını ve güç tüketimini optimize etmek için veri tamponu işlevine sahip özel bir tasarımı bulunuyor.
Samsung, pazarda TSV teknolojisi üretimini hızlandırarak ve üretimde üretkenliğini artırmak adına 20 nm 8 Gb DRAM çipleri yükselterek ultra yüksek kapasiteli DRAM için artan talebe yanıt veriyor. Samsung, kısa vadede 128 GB yükü azaltılmış DIMM’ler (LRDIMM’ler) dâhil olmak üzere yüksek performanslı TSV DRAM modüllerinin yeni ve eksiksiz bir serisini sunmayı planlıyor.
Samsung’un TSV DRAM alanında yürüttüğü çalışmalar arasında; TSV uygulamalarını yüksek bant genişlikli bellek (HBM) ile tüketici ürünlerine yoğunlaşan kurumsal sunucu ihtiyaçlarını karşılayan ve veri transferinde de hızları 2.667 Mbps ve 3.200 Mbps’ye kadar çıkan modüller bulunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ana-693x510.jpg

G.Skill Ripjaws V DDR4-2666 16 GB Dual Kit

Sistemlerimizdeki en hızlı bileşenlerden biri olan bellekler uzun yıllar DDR3 olarak hizmet verdikten sonra geçen sene artık net biçimde DDR4 geçişi başladı. Daha önceleri DDR4 desteği sunan üst seviye sistemler olmuştu ve dört kanal bellek kullanılabiliyordu ama asıl kıvılcımı Intel Skylake serisi işlemciler için geliştirilen Intel 100 serisi yongasetlerini içeren anakartlar çaktı. Şimdilik AMD tarafında DDR3 sürüyor ama geleceği pek parlak değil. İncelediğimiz G.Skill Ripjaws V DDR4 bellek kitinde hem firmaya, hem de Ripjaws serisine yabancı değiliz. DDR4 kitlerde frekanslar epey değişken ve 2400 MHz’den başlayarak 3600 MHz ve üstü mümkün ama en ideal setler 2666 MHz gibi görünüyor.
1-590x357.jpg

İnceleme konuğu olan kit klasik biçimde vakumlu paketle geliyor. Açmak ve kapatmak mümkün. Görüntüsü ve açıklama etiketi kolayca seçilebiliyor. Hemen anlaşılacağı üzere dual kanal bir kit ama dörtlü olarak da alabilme seçeneği var. Herhangi bir kullanma kılavuzuna gerek yok. G.Skill etiketi dahil edilmiş. Ömür boyu garantili olduğunu belirtelim.
2-590x337.jpg

Belleklerden birini önden, diğerini arkadan görüyoruz. Tasarım açısından herhangi bir fark yok, sadece etiketler değişiyor. Kırmızı renkli pasif soğutma plakaları dikkat çekiyor. Firma sitesine bakılırsa farklı modellerinde mavi, gümüş, gri ve siyah renk seçenekleri de var. Bu kitin özelliği çok abartılı olmayan alüminyum soğutucular gibi görünüyor. Soğutucu dahil toplam yükseklik 42 mm ve işlemci soğutucularını engellemiyor.
3-590x634.jpg

Firma açıklamasına göre özellikle son nesil Intel Skylake altıncı nesil Core işlemciler için geliştirilmişler. İki parçadan oluşan soğutma plakasını çıkartmak için zorlamadık. Alt kısımdaki bellek yongalarını zedeleme riski var. Bu kitte 2 x 8 GB DDR4 bellek bizlerle ama 4 x 16 GB kite kadar yolunuz açık.
4-590x97.jpg

Etikete yakından bakınca 2666 MHz desteğini ve 1.2 Volt standart çalışma gerilimini görüyoruz. Zaten çok yüksek frekans olmadığından voltaj artışı beklemiyorduk. Bu kittle beğeni kazanan Intel XMP 2.0 profili de var ki böylece bellekleri takınca zamanlama değerlerini elle girmeniz gerekmiyor. 15-15-15-35-2N olan gecikme süreleri ve 1.2 V çalışma gerilimi anakartça yükleniyor.
5-590x219.jpg

Bellek kitini sisteme yerleştirmek sorun değil ve görüldüğü gibi herhangi bir istenmeyen çıkıntı meydana gelmiyor. İşlemci soğutucularının büyük kısmıyla uyumlu ve ısınma sorunu yaşatmıyor.
6-590x479.png

Elde edilen sonuçlar son derece iyi ve kitin en büyük artısı geniş overclock aralığı. Elbette bu noktada şans faktörü de devreye giriyor. Öncelikle uyumlu bir anakart kullanıyorsanız size düşen belleklerin başarısını görmek için denemeler yapabilir, yerine göre bizler gibi 3000 MHz bile görebilirsiniz. Bu aşamada bellek gerilimi rahatça 1.35V değerine çıkarılmak zorunda kalabiliyor. Elde edilen sonuçlar 2666 MHz kit açısından son derece tatmin edici. KDV dahil 540 TL fiyata satın alınabiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

  • Western Digital’in alt kuruluşu HGST’nin ardından, Seagate de ilk 10 TB sabit diskini duyurdu.

    Seagate ve Samsung karşısında güçlenmişti. Bu yenilikle beraber, sabit disk kapasitelerinin artacağı tahmin edilmişti. Ayrıca sabit disklerden SSD’lere geçişin hızla artacağı da gündeme gelmişti.
    Geçtiğimiz ay sabit disk cephesindeki en önemli adımı Western Digital’in alt kuruluşu HGST atmıştı.Bu sistemde sabit diskin kasası içinde hava yerine helyum yer alıyor. Okuyucu kafa ve tamburun çok daha az ısınmasını sağlayan helyum, sabit diskin enerji tüketimini azalttığı gibi cihazın ömrünü de artırıyor.
    HGST’den sonra, Seagate de 10 TB sabit diskini duyurdu. Enterprise Capacity şeklinde isimlendirilen 10 TB sabit disk, 3.5 inç yapısında. Az önce bahsettiğimiz helyum teknolojisi benzer şekilde bu üründe de kullanılıyor. 7 adet plakanın yer aldığı sabit diskteki kafa sayısı ise 14.
    Enterprise Capacity, bekleme durumunda çok önemli bir enerji tasarrufu sağlıyor ve SATA ya da SAS üzerinden sistemlere bağlanabiliyor. SATA ile 6 Gb/s veri taşınırken SAS’ta ise 12 Gb/s veri transferi gerçekleştirilebiliyor. Versiyona göre sabit diskte SMR (Shingled Magnetic Recording) ya da PMR (Perpendicular Magnetic Recording) teknolojisi kullanılıyor. PMR elbette sürekli şekilde veri aktarımı yapan sistemlerde büyük avantaj sağlıyor.
    566037e8186350d075b70308.jpg






    Manşet


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

HBM2 bellek teknolojisinin kullanıldığı Pascal GPU’lu grafik kartlarının, yılın ikinci yarısında satışa çıkarılacağı iddia ediliyor.

Nvidia’nın Pascal mimarisi kullanan yeni nesil ekran kartlarını Nisan ayı civarında resmen tanıtacağına dair ciddi beklenti var. Şirketin ihtiyaç duyacağı HBM2 hafıza modüllerinin üretimi Samsung tarafından yapılıyor ve Samsung üretimi ciddi biçimde artırmayı başarmış bulunuyor. Bunun vereceği rahatlıkla yeni ekran kartlarını yılın ilk yarısında resmen tanıtması beklenen Nvidia’nın, bu yeni kartları resmen satışa çıkarmasının ise yılın ikinci yarısında gerçekleşeceği fısıldanıyor.
NVIDIA, 16 nm mimarisiyle TMSC’ye ürettirilen Pascal işlemcilerin odaklandığı iki ana nokta var. Bunlardan biri çok daha yüksek performans, ikincisi ise daha yüksek enerji tasarrufu.
Pascal mimarili ekran kartlarında HBM2 bellek teknolojisine ek olarak, GDDR5X teknolojisine de yer verilebileceği ifade ediliyor. Tahminler orta seviyede çıkacak olan grafik kartlarında GDDR5X’in, daha üst seviye modellerde ise HBM2 bellek teknolojisinin tercih edileceği yönünde. HBM2’nin GDDR5X’e göre maliyetinin fazla olması, nispeten pahalı ekran kartlarında bu bellek teknolojisinin kullanılacağını düşündürüyor.
pascal-gpu-640x426.jpg


Nvidia’nın Pascal mimarisini kullanan yeni nesil grafik işlemcisi GP100’ün ilk örnekleri üretildi ve testlerine başlandı.

Nvidia’nın 2016’da piyasaya süreceği GeForce 1000 serisi ekran kartlarına güç verecek Pascal mimarisinin ilk grafik birimi olan GP100 GPU’sunun ilk örnekleri başarıyla üretildi. Gelen haberlere göre GP100 grafik biriminin testlerine oldukça fazla sayıda donanım ve yazılım geliştiricisinin yaşadığı Hindistan’da başlandı.
Pascal mimarisini kullanan GP100 GPU’sunun teknik detayları ile ilgili şimdilik fazla bir bilgi yok. Ancak 16 nm FinFET teknolojisiyle üretilen Pascal grafik birimleri daha önceden bilindiği üzere HBM2 hafıza kullanarak işlemci başına 32 GB’a kadar bellek kullanımına olanak sağlayacak.
Ayrıca Pascal mimarisi sayesinde GPU başına 17 milyara kadar transistör ve 6000 Stream işlemcisinin kullanımı mümkün olacak. GP100 biriminin de tüm bu yeniliklerden faydalanması bekleniyor. GP100 GPU’sunu kullanan ilk ekran kartlarının önümüzdeki senenin ortalarına doğru hazır olacağı tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]NVIDIA’nı yeni mimarisi Pascal hakkında teknik detaylar, Maxwell karşılaştırması ve bilmeniz gereken önemli noktaları bu yazıda bulacaksınız.[/h]Geçtiğimiz yıl GTC (GPU Technology Conference) 2015’te ilk bilgilerini aldığımız en yeni NVIDIA mimarisi Pascal’ın çıkışı yaklaşıyor. HBM2 bellek, daha az güç tüketimi, daha fazla bellek kapasitesi gibi önemli gelişmeler vadeden Pascal mimarisine ait ilk ürünlerin, önümüzdeki ay gerçekleşecek olan GTC 2016’da duyurulması bekleniyor. Yeni mimariye dair nihai bilgiler, önümüzdeki ay ilk örneklerle birlikte ortaya çıkacaktır. Ancak biz o zamana kadar Pascal mimarisine dair bildiğimiz her şeyi gözden geçirelim.
GTC 2015 sırasında NVIDIA CEO’su esprili bir şekilde Pascal mimarisinin performansının Maxwell’e göre kabaca 10 kat daha fazla olduğunu belirtmişti. Bu iddianın arkasındaki matematiğe, Pascal’ın Maxwell’e göre üstünlük sağladığı farklı kategorilerin toptan bir araya getirilmesi gözüyle bakabiliriz. Örneğin Pascal, Maxwell’e göre 3 kat daha fazla bellek bant genişliği, 2 kat daha fazla tek duyarlı işlem performansı ve 2 kat daha fazla Watt başına performans sunuyor.
pascal-maxwell-640x360.jpg

Elbette Pascal mimarisi her alanda Maxwell’den 10 kat daha hızlı değil ve NVIDIA da böyle bir beklentinin gerçekçi olmadığını itiraf ediyor. Ancak her ne kadar “10 kat” deyimi süslü bir başlık olarak görünse de, Pascal’ın sunduğu geliştirmeleri göz önüne aldığımızda, Pascal GPU’ların teoride Maxwell GPU’lara göre ciddi bir performans artışı sunduğu çok açık.
Pascal mimarisinin NVIDIA dünyasına kazandıracağı dört temel teknoloji bulunuyor. Bunlar sırasıyla HBM bellek, karma duyarlılık, NV-Link ve TSMC 16nm FinFET üretim süreci. Bunların her biri kendi alanları için mihenk taşı olma özelliğine sahip ve yazımızda her birine detaylı bir şekilde değineceğiz.
[h=3]HBM2[/h]SK Hynix ve AMD tarafından ortak bir şekilde geliştirilen yüksek bant genişlikli yığın bellek standardı, Pascal ile birlikte NVIDIA tarafında da resmen kullanıma girecek. Yeni bellek standardı, bellek bant genişliğinin saniyede 1 TB’a ulaşmasına olanak sağlayacak. Bu değer kabaca Titan X’in sahip olduğunun üç katı. HBM2 ile birlikte bir diğer önemli kısıtlama olan maksimum VRAM sınırı da artacak. Maxwell’de 12 GB olan bu sınır, Pascal ile birlikte 32 GB’a çıkacak.
NVIDIA’nın en büyük rakibi AMD, hali hazırda Fiji XT GPU’su ile HBM kullanıyor. HBM destekli bu GPU tam olarak 512 GB/s bellek bant genişliğine sahip ki, bu değer GTX 980’in iki katı. Ayrıca AMD ikinci nesil HBM bellekleri, 2016’da tanıtacağı Arctic Islands GPU’larında kullanmaya hazırlanıyor. Yani önümüzdeki yıllarda hem AMD, hem de NVIDIA’nın HBM2 bellekleri standart belirleyeceğini tahmin edebiliriz.

Her HBM yığını, GPU’ya 1024-bit’lik bir bellek veriyolu ile bağlanıyor. Bu sayede her ne kadar HBM bellekler kağıt üstünde GDDR5 belleklere göre daha düşük frekansta çalışsa da, daha geniş bellek arayüzü sayesinde 9 kata kadar daha fazla performans sunabiliyor.
[h=3]NV-Link[/h]
nv-link-640x355.jpg

Pascal ile birlikte hayatımıza girecek bir diğer yeni teknoloji ise NV-Link. NVIDIA’nın iddiasına göre PCIE 3.0’dan 5 ile 12 kat arası daha hızlı olan NV-Link, özellikle verimli enerji kullanımı ile dikkat çekiyor. NVIDIA, NV-Link bağlantısının PCIe Gen 3.0 x16 kanalına göre 3 kat daha az enerji harcadığını iddia ediyor.
Özellikle süper bilgisayarlar için geliştirilen NV-Link, Summit ve Sierra süper bilgisayarlarının sunucu düğümü mimarisi için kilit bir rol oynuyor. NV-Link ile IBM Power CPU ve NVIDIA GPU, birbirleriyle hızlı ve kesintisiz bir iletişim kurabiliyor. Programcı gözüyle bakacak olursak NV-Link, CPU ve GPU ile ilişkilendirilmiş verilerin açıklıklarını, CPU ve GPU’nun bellek sistemlerini birleştirerek ortadan kaldırıyor. Hem CPU, hem de GPU kendi bellek kontrolcülerine sahip olduğu için kullanılan temel bellek ihtiyaca göre optimize edilebiliyor.
Kısaca NV-Link, HPC (High Performance Computing) kullanıcılarına iki önemli kolaylık sunuyor. İlki, düğüm elementleri arasındaki bant genişliği arttığı için kullanılan uygulamaların genel performansı ciddi bir şekilde artıyor. İkincisi ise, birleşik bellek teknolojisi sayesinde GPU ve CPU için kod yazmak daha da kolaylaşıyor.

[h=3]16nm FinFET[/h]Pascal, TSMC’in 16nm FinFET üretim sürecinden geçen ilk NVIDIA GPU’su olacak. Bu sayede güç tüketimi, 28nm Maxwell ve öncüllerine göre çok daha düşük seviyede. Ayrıca 16nm ölçek, NVIDIA’nın daha karmaşık tasarımları, güç tasarrufundan fedakârlık yapmadan elde etmesine olanak sağlıyor.
İşin teknik kısmında ise 16FF+ (FinFET Plus), 28nm öncülüne göre %65 daha yüksek hız, 2 kat daha yoğunluk ve %70 daha düşük güç tüketimi sunuyor. 20SoC teknolojisi ile karşılaştırdığımızda ise %40’a varan performans artışı ve %60’a varan güç tasarrufu gözlemliyoruz.
[h=3]FP16[/h]Yeni mimarinin sunduğu teknolojiler arasında FP16 karma duyarlılık veya yarı duyarlılık desteği, oldukça önemli bir yer kaplıyor. FP16 modunda GPU’nun yaptığı hesaplama işlemlerinin tutarlılık oranı, standart FP32 moduna göre daha düşüktür. FP32, son yıllarda aramızda olan neredeyse bütün grafik programlama arayüzleri için vazgeçilmez bir teknoloji. DirectX 12, 11, 10 ve DX9 Shader 3.0 bu arayüzlerden bazıları. Yani görüldüğü gibi FP16 ve karma duyarlılık, modern oyun ihtiyaçlarımız konusunda neredeyse kullanılamaz durumda.
pascal-gpu-640x360.jpg

Ancak FP16’nın FP32 ve FP64’e göre büyük bir güç tasarrufu avantajı mevcut. Bu sayede yüksek derecede kompleks hesaplamalar haricinde, FP16’nın kullanılması ciddi güç tasarrufu sağlayabiliyor. FP16 desteği özellikle mobil cihazlar için oldukça önemli bir gelişme.
NVIDIA’nın Maxwell GPU mimarisi, FP32 ile sınırlı olduğu için GPU, FP16 ve FP32 işlemlerini aynı oranda işliyordu. Ancak Pascal ile denkleme dahil olan karma duyarlılık sayesinde GPU, FP16 gerektiren işlemleri artık iki kat daha hızlı işleyebilecek.
[h=3]Pascal GP100 GPU’su Hakkında Bildiklerimiz[/h]
  • Pascal mimarisi.
  • Maxwell’e kıyasla Watt başına performans oranı yaklaşık iki kat arttı.
  • 2016’nın ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.
  • DirectX 12’yi 12_1 veya daha yüksek seviyede destekliyor.
  • GTX Titan X ve GTX 980 Ti’da bulunan GM 200’ün yerini alacak.
  • TSMC tarafından 16nm FinFET üretim süreciyle geliştirildi.
  • Yaklaşık 17 milyar transistöre sahip. Bu değer, GM200’ün neredeyse iki katı.
  • Toplamda 16 GB VRAM için dört adet 4-Hi HBM 2 yığını, 32 GB VRAM için ise dört adet 8-Hi yığını içeriyor.
  • 4096-bitlik bellek arayüzüne sahip.
  • Yeni nesil IBM PowerPC sunucularla uyumlu NV-Link desteği.
  • FP16 yarı duyarlı işleme desteği.
[h=3]Karşılaştırma Tablosu[/h]
GPU MimarisiNVIDIA FermiNVIDIA KeplerNVIDIA MaxwellNVIDIA Pascal
GPU Üretim Süreci40nm28nm28nm16nm (TSMC FinFET)
Amiral Gemisi ÇekirdekGF110GK210GM200GP100
GPU TasarımıSM (Streaming Multiprocessor)SMX (Streaming Multiprocessor)SMM (Streaming Multiprocessor Maxwell)Duyurulacak
Maksimum Transistör Sayısı3.00 Milyar7.08 Milyar8.00 Milyar17 Milyara Kadar
Maksimum GPU Ölçeği520mm2561mm2601mm2
İşlem Birimi Başına Düşen SP Sayısı32 SP192 SP128 SP
Maksimum CUDA Çekirdeği512 CC (16 CU)2880 CC (15 CU)3072 CC (24 CU)
İşlem Performansı1.6 TFLOP5.1 TFLOP6.1 TFLOP12 TFLOP
Maksimum VRAM1.5 GB GDDR56 GB GDDR512 GB GDDR532 GB HBM2
Maksimum Bant Genişliği192 GB/s336 GB/s336 GB/s1 TB/s
Maksimum Güç Tüketimi244W250W250W250W
Öncülüne Göre Performans Artışı+45%
(GTX 285’e Karşı GTX 580)
+55%
(GTX 580’e Karşı GTX TITAN BLACK)
+30%
(GTX TITAN BLACK’e Karşı GTX TITAN X)
Amiral Gemisi Ekran Kartı Fiyatı$499
(GTX 580)
$999
(GTX Titan Black)
$999
(GTX Titan X)
Çıkış Tarihi2010 (GTX 580)2014 (GTX Titan Black)2015 (GTX Titan X)2016
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
SanDisk_Ultra_USB_Type-C.jpg


SanDisk Ultra 128 GB USB Type-C Flash Bellek
USB Type-C bağlantı standardının yaygınlaşması ile birlikte hem bilgisayarlara, hem telefonlara takılabilen yeni Flash bellekler de yaygınlaşıyor.

Klasik USB bellekler de Type-C değişiminden payını alıyor. SanDisk’in MWC 2016’da tanıttığı yeni taşınabilir bellek başparmak boyutunda 16, 32, 64 ve 128 GB depolama alanı seçenekleri sunuyor.
Biglisayarlarda ve telefonlarda gittikçe yaygınlaşan USB Type-C portu simetrik olduğu için belleği ters takamamak gibi bir sorun kalmıyor. Aynı zamanda bu belleklerin oldukça hızlı olması da önemli bir artı.
Mobil belleklerin hızları arttıkça farklı cihazlar arasında bellek ile daha hızlı veri taşımak, birden çok cihaza kopyalama ve aktarım yapmak kolaylaşıyor. Öte yandan elbette hem cihazlarınızda Type-C portu olmalı, hem de mobil bir cihazda kullanacaksanız OTG Desteği bulunmalı.


OTG Nedir? Ne işe Yarar? Videomuzda USB On-The-Go teknolojisinin Android telefonlarda ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını gösteriyoruz…

Android cep telefonunuzda ya da tablet bilgisayarınızda şarj ve veri aktarımı için bir bağlantı portu bulunur. Günümüzde bu ufak uçlu bir porttur yani Micro USB standardındadır. USB teknolojisinin sürümü değişse işlevi aynıdır, güç ve veri aktarımı yapar.


SanDisk_Ultra_USB_Type-C.jpg


OTG nedir? Ne işe yarar?Peki USB OTG nedir? Bu her USB portunda olmayan, bazı cihazlarda karşımıza çıkan bir teknoloji, bir özelliktir. 2001 Yılında resmileşen bustandart sayesinde USB cihazları başka USB cihazlarının bağlanabildiği bir ev sahibi, yani Host özelliğine sahip olurlar. USB üzerinden telefona ya da tablete klavye, fare ya da oyun kontrolcüsü gibi diğer USB aygıtları takmak için kullanılabilir.
Fiziksel olarak USB portuna her türlü USB cihazı takabilsek de USB OTG olmadan bu cihazlar çalışmaz. Host yani ev sahibi özelliği olmayan yani OTG desteklemeyen telefonlarda USB portu, başka USB cihazların bağlanıp çalışmasını desteklemez.
USB 2.0 standardının evrensel bir parçası olarak kabul edilmesine karşın günümüzde halen OTG desteklemeyen cihazlar mevcuttur.
USB 3.0 ve USB 3.1’de OTG

USB 2.0 teknolojisinin yanında USB 3.0 teknolojisinde de OTG bulunur. SuperSpeed OTG olarak da adlandırılan USB 3.0 OTG, USB 2.0 OTG ile geriye dönük olarak uyumludur.
USB 3.1 henüz yeni yaygınlaşan bir standart olarak yine OTG’yi desteklemektedir. Hatta dünya pazarlarında USB 3.1 Type-C OTG adaptörleri 2015 yılında görünmeye başladı bile.
USB 3.1 Type-C OTG kablosuOTG ile Neler Yapabiliriz?

Testlerimizde, telefon incelemelerimizde cihazlara bağlı Gamepad gören izleyicilerimiz sık sık “Telefona Gamepad nasıl bağlanır?” sorusunu soruyor. Benzer şekilde iş kullanımına önem verenler telefon ve tabletlerine USB bellek bağlama konusunda meraklı. OTG sayesinde USB bellek ya da harici disktakıp içerisindeki verilere erişebilir, geniş ekranlı telefonlarda ya da telefonu televizyon gibi bir cihaza bağladığımızda geniş ekranda klavye, fare, oyun kontrol kolu (Gamepad) kullanarak rahat edebiliriz.
Elbette her cihaz direkt çalışmayacaktır. Örneğin USB modemler ya da kameralar, mikrofonlar ek sürücü gerektirebilirler, ya da bazı yüksek güç kullanan cihazlar çalışmayabilir. Kontrolcü ve bellek konusunda nispeten rahat olsak da henüz USB bile her cihazı evrensel ve sorunsuz olarak çalıştıracak kadar gelişmedi.

01-sandisk-ultrafit-128-gb.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Kingston, donanım tabanlı şifreleme çözümü sunan iki yeni USB sürücüsünü duyurdu.[/h]Kingston Digital Inc., FIPS 140-2 Level 3 ve FIPS 197 sertifikalarıyla onaylanmış iki yeni USB sürücüsü, DataTraveler 4000G2 ve DataTraveler Vault Privacy 3.0’ı duyurdu.
256-bit AES, donanım tabanlı şifrelemeyle donatılan yeni USB bellekler, SafeConsole şifre yönetimi platformuyla korunuyor. Bu sayede kullanıcılar, USB belleğin kaybolması durumunda ürünün uzaktan çalışmasını durdurabilmek gibi güvenlik çözümlerine ulaşabiliyor.
Kingston DataTraveler 4000G2 ve DataTraveler Vault Privacy 3.0, 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB ve 64 GB kapasite seçenekleriyle yakında satışa sunulacak. Detaylı bilgi için Kingston.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
DT4000G2 ve DT Vault Privacy 3.0’ın Teknik Özellikleri
Kapasite: 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB ve 64 GB
Hız:

USB 3.0 –
4 GB – 80 MB/s okuma, 12 MB/s yazma
8 GB – 165 MB/s okuma, 22 MB/s yazma
16 GB – 165 MB/s okuma, 22 MB/s yazma
32 GB – 250 MB/s okuma, 40 MB/s yazma
64 GB – 250 MB/s okuma, 85 MB/s yazma

USB 2.0 –
4 GB – 30 MB/s okuma, 12 MB/s yazma
8 – 64 GB – 30 MB/s okuma, 20 MB/s yazma

Suya Dayanıklılık:
Yaklaşık 120 cm’e kadar suya dayanıklı.
Uyumluluk: USB 3.0 ve 2.0 uyumlu
İşletim Sistemi: Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP1), Vista (SP2) / Mac OS X v10.09 – 10.11.x
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst