gittigidiyor

USB Bellekten Windows 10 Yükleme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
USB Bellekten Windows 10 Yükleme

Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 10 için köklü bir yeniliğe gidiyor. Windows 10, DVD sürümünün yanında USB belleklerde de satılacak. Gelişmelerdeki önemli detaylar


windows-10.jpg
Windows 10 güncellemesinin yayınlanmasına sayılı günler kaldı. Kademeli olarak dağılacak olan Windows 10 güncellemesini, Windows 7, Windows 8ve Windows 8.1 sahipleri ücretsiz olarak yükleyebilecek. İlk defa Windowsplatformuna geçecek olanlar için ise ilerleyen aylarda Windows 10 kutulu versiyonu raflardaki yerini alacak.

Son zamanlarda satışa sunulan Windows sürümlerinin kutulu versiyonlarıDVD şeklinde olmuştu. Microsoft bu alışagelmiş düzeniWindows 10 ile bozmaya niyet etmiş gibi görünüyor. Gelen son bilgilere göre Windows 10’un DVD sürümünün yanında USB belleksürümü de olacak. Peki, Microsoft neden USB belleklere geçiş yapmak istiyor?

Bu sorunun cevabı ise çok kolay. DVD artık günümüzde pek tercih edilmiyor ve yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda DVD sürücüsü bulunmayabiliyor. Özellikle mini-PC olarak nitelendirilen dizüstü bilgisayarlarda boyutlardan tasarruf etmek için DVD sürücüsüne yer verilmiyor. Microsoft da bu durumu göz önünde bulundurarak Windows 10 USB Bellek sürümlerini satışa sunacak.

Windows 10 Fiyatı Ne Kadar?

Amerika’da 119 dolara satılacak olan Windows 10 Home USB Flash Drivekutularının içerisinde Windows 10 ISO dosyasının yüklü olduğu bir USB bellek bulunacak. Kullanıcılar USB bellek sayesinde; kutuda bulunanWindows 10 Key girerek direkt olarak Windows 10 temiz kurulumyapabilecek.



windows-10-usb.jpg

Windows 10 USB Flash Drive sürümünün Türkiye’de de satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Bakalım Microsoft bu hamlesi ile dizüstü sahiplerinin beğenisini kazanabilecekmi mi?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-1438608295.jpg
Microsoft’un, merakla beklenen güncellemesi Windows 10 geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. İlk gününde 14 milyon indirme rakamına ulaşan Windows 10, yeni bir rekora imzasını atmıştı. Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sahipleri ücretsiz olarak direkt Windows 10’a yükseltme yapabiliyor. Ancak Windows 10 yükseltmesi; sistemdeki bilgilerinizi ve ayalarınızı koruyarak gerçekleşiyor.


Windows 10 temiz kurulum olmadığı için bazı kullanıcılar sistematik sorunlar ile karşılaştı. Peki, sorunsuz Windows 10 temiz kurulumnasıl yapılır? Bu sorunun birden fazla cevabı var. Biz en güvenilir ve en temiz olan USB Bellekten Windows 10 Yükleme yöntemi ile bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi adım adım anlatacağız.

Adım Adım USB Belleğe Windows 10 İndirme


1. Adım: Windows 7/8/8.1 yüklü PC’nize Windows 10 medya aracınıindirin. Windows 10 medya aracının 32 Bit ve 64 Bit sürümleriniburadanseçip indirebilirsiniz.


2. Adım: Windows 10 medya aracını çalıştırın. Uygulama açıldığında size 2 seçenek sunacak. “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur” seçeneğini seçin ve ilerleyin.




windows-10-1.JPG


3. Adım: Windows 10 dil, mimari ve sürüm seçme ekranında PC’nize uygun opsiyonları seçin ve ilerleyin.

4. Adım: Bu adımda en az 4GB boyutundaki USB Belleğinizi PC’ye takın ve “USB flash sürücü” seçeneğini işaretleyip ilerleyin.




windows-10-2.JPG


5. Adım: Windows 10 indirme işlemi başlayacak. Yaklaşık 3GB boyutunda bir indirme işlemi gerçekleşecek. İşlem bittiğinde uygulama uyarı verecektir. USB belleğinizi PC’den çıkartmayın

windows_10_inanilmaz_ozellikleriyle_geliyor_h1411.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Win10.jpg

Adım Adım USB Bellekten Windows 10 Yükleme


1. Adım: PC’nizi yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS ayarı klavye kısayolu farklılık gösterdiği için bu adımda sizin PC’nize uygun BIOS tuşunu araştırmanız gerekiyor.



2. Adım: BIOS’da Boot Settings bölümüne tıklayın ve “1st Boot Device” kutucuğunu “USB” olarak seçin.


windows-10-usb.jpg


3. Adım: BIOS ayarlarını kaydedin ve PC’yi yeniden başlatın.


4. Adım: PC başlatma ayarı USB olduğu için direkt olarak Windows 10 ISOdosyasının indiği USB Bellek devreye girecek ve karşınıza Windows 10 yükleme ekranı açılacak.


5. Adım: Windows 10 yükleme ekranında ister dosyalarınızı ve ayarlarınızı silerek temiz kurulum yapabilir, isterseniz de bu seçenekleri koruyarakWindows 10 Yükseltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


6. Adım: Windows 10 yükleme ekranında Windows 10 Lisans Anahtarıgirmeniz gerekiyor. Eğer yükseltme yapacaksanız bu adımı atlamanız gerekiyor. Windows 10 Lisans Anahtarı varsa girerek de yükleme işlemine devam edebilirsiniz.


7. Adım: Windows 10 kurulumu bittikten sonra sizi ayarlar menüsü karşılayacak. Ayarları kullanımıza göre seçerek Windows 10 kurulumişlemini tamamlayabilirsiniz.


Not: Eğer BIOS’da hızlı başlatma özelliği varsa, bu seçeneği pasif hale getirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde Windows 10 kurulumunda sorun çıkabiliyor.


Windows%2B10%2BPro%2BISO%2BBuild%2B10056%2B64%2BBit%2BDownload%2B(1).png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst