gittigidiyor

USB'den Windows 7 format atma ve kurulum işlemi

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
USB'den Winulum işlemidows 7 format atma ve kurulum işlemi

558620.jpg


USBden Windows 7 kurulum ve format atma işlemi nasıl yapılır?


USBden Windows 7 kurulumu işlemi için öncelikle kurulum dosyalarının USB belleğe kopyalanması gerekiyor. Bunun için çeşitli programlar var biz iki tanesinden bahsedeceğiz.

WintoFlash programı sayesinde Windows 7 kurulum dosyalarını USB belleğe aktararak CD’den kurulum yerine USB‘den kurulum sağlayabilirsiniz. Yapmamız gereken Windows 7 kurulum dosyalarının yolunu gösterip programı çalıştırmak olacak. İşlemleri sizler için resimli anlatacağım. Resimlerdeki adımlar USB Belleği hazır hale getirmek içindir. USB 3.0 destekli bilgisayarlarda USB 3.0 destekli bellekler ile daha hızlı format atarsınız.

1. Öncelikle WinToFlash programını indirelim İNDİR!

2. Programı Kurulumunu gerçekleştirin. Programı Türkçe yapmak için Menüden Service altından Options’a girin. Language’den Türkçe’yi seçin.

3. Resimdeki Yeşil logoyu tıklayın.

612067.jpg


4. Sonrakini tıklayın.

612068.jpg


5. Burada resimde gördüğünüz gibi 2 seçim noktası var.

612069.jpg


Üstteki Windows 7 dosyaları yolu yani kopyalanacak dosyaların olduğu yer. Seçin’e basıp, Windows dosyalarının yolunu gösteriyoruz. Bu dosyalar klasör içinde de olabilir. CD içerisinde de olabilir. Eğer .iso uzantılı bir dosya ise dosyaları rar’dan çıkartın ve klasörü gösterin. Resimde ben CD’nin yolunu gösterin. Tamama tıklayın.
612070.jpg


Alttaki dosyaların kopyalanacağı yeri gösteriyor. Yani USB belleği burada gösteriyoruz. Burada FORMATATMAK isimli belleğin yolunu gösterin.

612071.jpg


6. Sonraki dedikten sonra karşımıza kopyalamadan önce Lisans sözleşmesi çıkıyor. Devam diyoruz.

612072.jpg


7. Dosya aktarımı başladı.

612073.jpg


8. Dosyalar aktarıldıktan sonra işlem tamamlandı.

612075.jpg

9. Dosyalar kopyalandıktan sonra USB bellek içerisinde dosyaların durumu aşağıda resimdeki gibidir.

612076.jpg


WinToBootic programı ile USBden Windows 7 Kurulumu:

Bir diğer yöntemde WinToBootic programı ile .iso uzantılı Windows 7 işletim sistemi kalıp dosyasını USB belleğe aktararak CD’den kurulum yerine USB‘den kurulum sağlayabilirsiniz. Yapmamız gereken USB belleğimizi ve .iso uzantılı windows kalbımızın yolunu göstermek. İşlemleri sizler için resimli anlatacağım. Resimlerdeki adımlar USB Belleği hazır hale getirmek içindir. USB 3.0 destekli bilgisayarlarda USB 3.0 destekli bellekler ile daha hızlı format atarsınız.

1. Öncelikle WinToBootic programını indirelim İNDİR!

2. Programa sağ tuş yönetici olarak çalıştır tıklayarak çalıştırın.

3. Sol tarafta birden fazla bellek takılıysa işlem yapmak istediğiniz belleği seçebilirsiniz.

612077.jpg

4. Sağ tarafta tıkladığımızda Windows 7 .iso dosyamızı seçiyoruz.

612078.jpg


5. Quick Format kutucuğunu işareteyin. Do it tıkladıktan sonra “Are you sure?” çıkar Tamam’ı tıklayın.

6. USB bellek formatlanacağı için uyarı verir. Tamam’ı tıklayın.

7. İşlem başladı. Önce USB bellek formatlanır daha sonrada dosyalar kopyalanmaya başlar. İşlem tamamlanana kadar USB belleğe ve programa müdahale etmeyin.

612083.jpg

USBden Windows 7 Kurulumu:
USB bellekler hazırlandıktan sonra BIOS’a girmemiz gerekiyor. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

USB’den Windows kurmaya başlamadan önce her zaman yapacağımız ilk adım bilgisayarı USB’den başlatmanız gerektiğidir.

Bunun için yapmamız gereken bilgisayarı açtığımız gibi F2, F10 veya Delete tuşlarını (bilgisayara veya notebooka göre değişir) kullanarak BIOS ayarları kısmına girmektir.

612087.jpg


BIOS ayarlarına girdikten sonra BOOT ayarlarını bulmalıyız ve buradan USB Belleğimizi 1. sıraya getirmemiz gerekir. Bunu da (-) ve (+) tuşlarını kullanarak gerçekleştirebiliriz.

Bazı bilgisayarda bu farklı olabilir (F5-F6 veya U-I gibi). Bunu anlamak için BIOS ekranında sağa veya alt kısma dayalı bilgilerden Change’i bulup anlayabiliriz.

USB Bellek bazı anakartlarda Removable, bazılarında USB-Disk olarak gözükür.

Bazılarında ise Removable hiç yoktur yada yapınca çalışmaz. USB belleği göstermenin yolu BIOS içerisinde Harddisk bölümü bulmaktan geçer. Harddiskin altında USB bellek saklıdır. USB Belleği üst sıraya çıkartıp, Boot ekranında Harddiski 1. sıraya getirmemiz gerekiyor. Boot bölümünde Hard Disk Drives seçeneği altında bulabilirsiniz.

612088.jpg


USB Belleği Bootta ayarladıktan sonra F10 tuşuna basıp, Yes’i seçip enter’a basıp, kaydedip çıkıyoruz.

612089.jpg


Boot ayarları yapıldıktan sonra bilgisayarımız yeniden başlayacak. Eğer doğru yaptıysak CD’den veya DVD’den önyükleme için bir tuşa basın (Press any key to boot from CD or DVD) gördüğümüz anda klavyeden herhangi bir tuşa basıyoruz. Artık Windows kurulumunuz başlamıştır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst