gittigidiyor

USB’ye Nasıl Windows Kurulur? USB’den Nasıl Windows Açılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
usb-ile-windows8-nasil-kurulur.jpg

USB’ye Nasıl Windows Kurulur? USB’den Nasıl Windows Açılır? Detayları resimli olarak anlatıyoruz.
Windows’unuzun bir kopyasını istediğiniz yere götürmeyi hiç düşündünüz mü? Windows 8’in portable sürümünü USB diskinize kurmak mümkün. Bu şekilde USB ile bilgisayarınıza istediğiniz heryerde Windows 8 kurabileceksiniz. USB ile Windows 8 nasıl kurulur merak ediyorsanız, rehberimize bakmanızda fayda var.
USB’den Windows kurmak için nelere ihtiyaç var?

Öncelikle ilk gereken bir Windows kurulum diski veya ISO şeklinde imaj. Ayrıca Windows 8 tavsiye ediyoruz çünkü Windows 7, bu sürüm kadar portatif değil ve diğer bilgisayarlarda olası sürücü-aktivasyon sorunlarına yol açabiliyor. İkinci gereken ise bir USB disk. USB 2.0 yeterli olacaktır fakat USB 3.0 varsa, bunu tercih etmenizi öneririz. Bir diğeri ise WinToUSB adlı basit program.
Adım 1: WinToUSB yükleyin

wintousb-yukleme-300x121.jpg

Önce WinToUSB programını indirip sisteminize yükleyin. Ardından Windows kurulum diskinizi veya ISO dosyasını hazır edin.
Adım 2: Portatif Sürücünüzü Yaratın

windows8-usbden-kurma-300x150.jpg

WinToUSB sizden ISO dosyanızı ya da diski seçmenizi isteyecek. İşletim sistemini seçtikten sonra, Next tuşuna basın.
harddisk-secme-300x170.jpg

Ardından hard diskinizi seçmeniz ve bölmeniz istenecek. İlk kısmı sistem, ikinci kısmı ise yukarıda görüldüğü gibi boot olarak seçmenizi öneririz. Ayrıca sürücünüzün NTFS olarak formatlandığından emin olun.

baslama-300x169.jpg

Next dediğinizde yükleme başlayacak ve yaklaşık yarım-bir saat sürecek.
Adım 3: Portatif Sürücünüzü Başlatın

baslatma-windows8-300x169.jpg

Hepsi bu kadar! Aslında yapıldığında çok hızlı ve basit bir işlem. Bundan sonra tek yapmanız gereken, USB’nizi takmak, bilgisayarı yeniden başlatmak ve USB diskten bilgisayarı açmak. Bunun için de başlangıçta BIOS’a girmek (genelde F11 tuşuyla olur) ve orada başlatıcı olarak USB diski seçmek gerekir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst