gittigidiyor

[Uygulama] Windows 10 Oyunlarda 30 FPS Sorununun Çözümü

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


windows-10-xbox-oyunlar-b-recovered_640x360.jpg


party11.0.png


csgo-ekran-1200x762_c.jpg


@mehmetkarahanlı@

Windows 10 Yıldönümü güncellenmesiyle beraber bazı kullanıcılar oyunlarının 30 FPS de takıldığı yada normalde aldıkları FPS den daha düşük FPS (Frame Per Second / Saniyede Gösterilen Görüntü) aldıklarından bahsediyorlar. Bunun nedeni bazı oyunların windows da bulunan Xbox Oyun DVR özelliği bazı oyun yada uygulamalarda sorun yaratıyor.
Xbox Oyun DVR siz oyun oynarken oyunda ekran görüntüsü almanızı ve isterseniz oyunun videosunu kaydetmeyi sağlıyor.

Screenshot_1-1.jpg

Yukarıda belirtilen kısayollarla programı kullanabiliyoruz fakat sistemimizde sorun açtığı bu geçici dönemde Xbox ayarlarından kapatarak FPS problemini çözeceğiz.
Başlatan XBOX programını açıyoruz.

Xbox açıldıktan sonra solda bulunan ayarlar menüsü seçin.

Üst kısımda bulunan sekmelerden Oyun DVR sekmesine gelin ve Oyun DVR kapatın.


hero_carousel_2in1_mini_start_Non-Cortana_1x_tr_TR.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst