gittigidiyor

[Uygulama] Windows 10’da Güncelleştirmeleri Denetlemek ve Kapatmak (Resimli)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


@mehmetkarahanlı@

1. Windows Tuşu + R kombinasyonuyla çalıştıra "Services.msc" yazıyoruz.



1-png.92632



2. Açılan yerden "Windows Update" yerini buluyoruz.



2-png.92633




3. "Windows Update" seçeneğine ters tıklayıp durdura basalım.



3-png.92634



4. Durdura bastıktan sonra "Windows Update" seçeneğine ters tıklayıp özelliklere basalım. Başlangıç türünün karşısındaki boşluğu "Devre Dışı" olarak değiştirip uygula ve tamam diyerek çıkalım. Windows Update kapanmıştır.



4-png.92635




windows-10-update-anniversary.jpg



Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


1. Windows 10 Güncelleştirmeleri Denetlemek Nasıl Yapılır?

Windows 10’da güncelleştirmeler otomatik olarak denetlenmektedir. Önemli güncelleştirmeler otomatik bir şekilde indirilip kurulur. İsteğe bağlı ya da kullanım şartlarını onaylamanız gereken bazı güncelleştirmelerde ise sizden onay istenir. Peki Yeni gelen bir çok özellik ile birlikte Windows 10 içerisinde güncelleştirmeler nasıl denetlenecek buna bakalım.


Yüklemek için, Başlat‘a basın, ardından update yazın, gelen sonuçlardan Windows Update Ayarları‘na tıklayın.



Açılan pencerede Güncelleştirmeleri Denetle tuşuna basın, Windows Update kısa bir süre sonra, önce güncelleştirmeleri indirip daha sonra kuracaktır. Güncellemenin boyutlarının büyük olabileceğini unutmayın. Güncellemenin inmesi internet hızınıza bağlı olarak 1-2 saat sürebilir. İndikten sonra, bilgisayarı kapata bastığınızda kurulmaya başlayacaktır. Bu sürede bilgisayarın fişini çekmeyin, işlem tamamlanınca bilgisayarınız kapanacaktır. Bir sonraki açılışta ise işlemler tamamlanıp Windows yeni sürüme ya da yeni kararlılık ve güvenlik iyileştirmelerini sunacaktır. Diğer seçenek ise güncelleme indikten sonra bilgisayarı yeninden başlatmak olacaktır, yeniden başlattıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Win
dows 10 Güncelleştirmeleri Denetlemek



Kurulum işlemleri bilgisayarınızın hızına bağlı olarak 1-2 saat kadar sürebilir. Toplamda 3 saatinizi alabilecek olan bu güncellemeler ile sisteminize bir çok kararlılık ve yenilikler gelecektir. Windows 10 Güncelleştirmeleri Denetlemek

2. Windows 10 Güncelleştirmeleri Kapatmak İşlemi Nasıl Yapılır?

Windows 10’da güncelleştirmeler otomatik olarak denetlenmektedir. Önemli güncelleştirmeler otomatik bir şekilde indirilip kurulur. İsteğe bağlı ya da kullanım şartlarını onaylamanız gereken bazı güncelleştirmelerde ise sizden onay istenir. Bu yazımızda otomatik güncelleştirmeleri kapatmak ile ilgili bilgileri yani bunun nasıl devre dışı bırakılacağını sizlere aktaracağız. Windows 10 Güncelleştirmeleri Kapatmak
Not: Güncelleştirmeleri el ile kontrol ederseniz bulunan güncelleştirmeler kontrolden sonra muhtemelen otomatik olarak indirilip kurulacaktır.
YOL 1: İnternet bağlantınızın ayarını “Tarifeli bağlantı” olarak değiştirerek;
Not: Bu yöntem bağlantığınız ağ sayısı sınırlı ise kullanabilirsiniz ve aynı zamanda Windows 10 sürümlerinin tamamında kullanabilirsiniz. Çalışma mantığı tarifeli bağlantılarda güncellemeleri yüklememe seçeneğine dayanır. Bağlantınızı tarifeli bağlantı olarak ayarlarsanız eğer güncellemeler otomatik olarak indirilmeyecektir.
1- Ayarlar uygulamasını açın ve arkasından Ağ ve internet seçeneğini seçin.



2- Açılan sekmeyi aşağı doğru kaydırdığınız zaman gelişmiş seçenekler bağlantısını görebiliyor olmanız gerekmektedir. Ona tıklayın.



3- Tarifeli bağlantı bölümünü açık konuma getirin.



YOL 2: Kayıt defteri üzerinde değişiklik yaparak;
Not: Bu seçeneğimiz Windows 10’un Home sürümlerinde çalışmamaktadır. Başka bir açıdan bakacak olursak sadece PRO ve Enterprise sürümlerinde uygulanabilir.
1- Bu linkten gerekli dosyası indirin.
2- Winrar ya da benzer sıkıştırma programıyla dosyanın içindekileri masaüstünüze çıkartın.
3- Masaüstünde oluşmuş olan klasörün içinde 4 tane kayıt defteri anahtarı göreceksiniz.


  1. Güncelleştirmeler indirilmeden ve yüklenmeden önce uyar
  2. Güncelleştirmeleri otomatik olarak indir ve bunlar yüklenmeye hazır olduğunda uyar
  3. Güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme
  4. Varsayılan Ayar

4- Tercihinize bağlı olarak Kayıt defteri anahtarlarından birine çift tıklayın ve gereken onayları verin.
YOL 3: Windows Update Hizmetini kapatarak
Not: Bu yöntem güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme ayarı ile aynı anlama gelmektedir. Tek farkı bütün Windows 10 sürümlerinde çalışmasıdır.
1- Windows update hizmet ayarlarını aşağıdaki gibi yapın;
Başlangıç durumu: Elle
Hizmet durumu: DurdurulduBütün bu işlemleri yaptıktan sonra Microsoft’un tarafımıza sunmuş olduğu zorunlu güncelleştirmeleri kapatmış olacaksınız. Microsoft bunu aslında bizim iyiliğimiz için yaptığını düşünüyor olsa da ülkemizde AKK (Adil Kullanım Kotası) internet kısıtlaması olduğundan dolayı kullanıcılar bu otomatik güncelleştirmeler yüzünden AKK miktarında ciddi harcamalar olacak ve hızımız bu sebeple düşmüş olacak. W

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayar zamanlı kapatma komutu proğramsız



Windows10-titus.jpg



İhtiyacımız olan hemen herşey zaten düşünülmüş ve önceden o ihtiyacımız için programlar yapılmıştır. Ancak bilgisayarımıza sürekli bir şeyler kurmak elbette bilgisayarımızı yormaktadır. Zaten bu programların bir çoğu basit bazı işlemlere görsellik kazandırılarak ve gereksiz ilaveler yapılarak programa alıcı çekmek için yapılmıştır. Bunlarda haliyle PC’mizin Ram’inden Ekran kartından, işlemcisinden azda olsa bir şeyler götürmektedir. Çok basit bir işlem için dahi yapılmış programları ben kendi bilgisayarıma kurmama taraftarıyım ve size de öneriyorum.

Bu basit işlemlerden benim için sürekli olarak kullandığım bir komutu sizlere de göstermek istedim.
Akşamları sizlerde benim gibi TV’nize reklamsız şekilde film vs. seyretmek için laptodunuzu bağlayarak uyuyanlardansanız sizinde işinize yarayacaktır.
Kısaca bilgisayarınızı zamanlayarak kapatmaktan bahsediyorum.
Öncelikle en kısa yolu hemen söyleyeyim sonra diğer ayrıntılardan sizlere bahsetmeye çalışacağım.

Başlata tıklayın çalıştır sekmesine shutdown -s -t 3600 komutunu girin.



Bu işlem bilgisayarınızı 1 saat sonra kapatacaktır, ve resimdeki gibi bir yazı ile sizi uyaracaktır. 3600 ise 60 dakikanın saniye cinsinden değeridir. Minumum 0 Maximum 315360000 yazabilirsiniz. Boş bırakırsanız 30 saniyede kapanacaktır,

Bu işlemi iptal etmek için ise
Başlata tıklayın çalıştır sekmesine shutdown -a komutunu girin. Böylelikle PC Kapatma ayarlarımız iptal olacaktır ve resimdeki bir açıklama satırı gözükecektir.



Aslında bu komutun kullanımı çok daha detaylıdır. Ayrıntılarını Başlat – Çalıştır kutusuna CMD komutunu girerek Açılacak olan DOS (Disk Operation System) ekranından shutdown /? komutu ile görebilir ve inceleyebilirsiniz. Win7 de bilgisayarı zamanlı kapatma komutu çalışmaktadır.

Ben yinede zaman hesaplamayı sevmiyorum tek tuşla halletmek istiyorum derseniz bir toplu işlem dosyası oluşturarak masaüstünüze koyabilirsiniz.
Ya da illa hazır bir program diyorsanız Auto PowerOn & ShutDown işinizi görecektir. Bu program ile desteklediği anakartlardan birine sahipseniz zamanlı bilgisayarı açabilme şansınız da mevcut.

Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst