gittigidiyor

(Uygulama) Windows Defender İle Zararlı Yazılımlar Nasıl Taranır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg





Windows’un dahili güvenlik yazılımına yeni özellikler kazandırabilirsiniz.

Windows Defender, Windows ile birlikte varsayılan olarak gelen bir anti-virüs koruma yazılımı. Çoğu durumda kayda değer bir koruma sağlamasına rağmen, bu yazılım üçüncü parti antivirüs yazılımlarının sahip olduğu pek çok özelliğe sahip değil.
Ancak Kayıt Defteri üzerinde yapılacak birkaç oynama ile Windows Defender’a farklı türlerdeki zararlı yazılımları tespit etme özelliği kazandırabilirsiniz. Öncelikle bu işlemin Kayıt Defteri kullanmayı gerektireceğini ve Kayıt Defteri üzerinde yapılan bir hatanın sisteminizi çalışmaz hale getirebileceğini belirtelim.
Microsoft’un bu özelliği saklamasının en önemli sebebi, Windows Defender’ın istenmeyen yazılımları tarama özelliğinin öncelikle kurumsal müşteriler için tasarlanmış olması. Bu tarama özelliği ileride genel kullanıma sunulabilir veya tamamen ortadan kaldırılabilir.

Kayıt defterini açmak için Başlat menüsüne regedit yazıp, çıkan kısayola tıklayın.

regedit-640x343.jpg


Kayıt Defteri dizini içinde şu konuma ulaşın:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows DefenderWindows Defender anahtarı altında yeni bir anahtar oluşturmanız gerekiyor. Windows Defender anahtarına sağ tıklayın ve Yeni>Anahtar seçeneği ile anahtarı oluşturup MpEngine olarak isimlendirin.

mpengine.jpg


Windows-Defender-Nedir-Nas%C4%B1l-Kullan%C4%B1l%C4%B1r.jpg



Ardından bu yeni anahtar için bir değer yaratmanız gerekecek. Yeni>DWORD (32-bit) Değeri ile MpEnablePlus adında bir değer oluşturun. Ardından oluşturduğunuz değere çift tıklayıp, açılan penceredeki Değer verisi kısmına1yazıp onaylayın.


mpenableplus-640x279.jpg



windows-defender-2.jpg


Kayıt defterinden çıkın ve sisteminizi yeniden başlatın.

Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra Windows Defender arka planda malware, adware, zararlı tarayıcı uzantısı gibi potansiyel istenmeyen yazılımları tarayacak ve bulduğunda size haber verecektir.



Windows Defender’ın yakalamış olduğu zararlı yazılımları görmek için programdaki Geçmiş>Algılanan tüm ögeler listesini kullanabilirsiniz.

Windows-Defender-3.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst