gittigidiyor

Valve SteamVR’ın Linux için İlk Geliştirme Sürümünü Yayınladı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
steamvr.jpg


Geçen sene SteamVR‘nin beta formunda Linux‘a geldiğini bildiren Valve, ilk geliştirme sürümünü kullanıma sundu. Bu hareket, şirketin Linux tabanlı oyun alanına girmesinin bir diğer hamlesi, bir Valve çalışanı olan Drew Bliss, Linux’un oyun oynamak için Windows 8’den daha canlı olduğunu belirtti.
Linux için ilk SteamVR yapısı, özellikle HTC Vive‘yı kullanan bu platform için içerik geliştirmeyi düşünen geliştiricilere yönelik.
htc-vive_medium.jpg

Bu erken evrede, sınırlı donanım desteği bulunmakta ve SteamVR’nin dayandığı Vulkan API‘lerine erişim sağlamak için Nvidia veya AMD ekran kartları için ön sürüm sürücüleri kullanılması gerekiyor. Buna ek olarak, Steam beta istemcisinin en son sürümü, 64-bit Vulkan yükleyicisinin belirli bir derlemesiyle birlikte de gerekli.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde SteamVR için halihazırda aşağıdakileri içeren bir dizi bilinen sorun var:


  • OpenGL uygulamaları şu anda etkileşimli olarak kullanılamayacak kadar yavaş; sadece Vulkan Submit yolu en uygun.
  • Gösterge tablosundaki masaüstü görünümü şu anda çalışmıyor
  • Güç yönetimi şu anda uygulanmıyor
  • Kulaklıktan ses düzeni değiştirme şu anda uygulanamıyor
  • VR durum penceresi şu anda doğrudan modun etkin olup olmadığının farkında değil, dolayısıyla “doğrudan modu etkinleştir” ve “doğrudan modu devre dışı bırak” düğmeleri kullanılamamakta; doğrudan mod desteklenirken otomatik olarak etkinleştirilebilmekte

Şu anda, genel kurulum ve yapılandırma deneyimi biraz sorunlu olabilir ancak ilgilenen geliştiriciler, GitHub üzerinden sağlanan talimatları izleyebilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst