gittigidiyor

Vatandaşa engel koydular !

suvekum

Aktif Üye
Katılım
20 May 2011
Mesajlar
674
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Eski bakanların önergeleri öyle bir tarihte ve öyle bir şekilde görüşülecek ki !

Ak Parti ve CHP'nin 4 eski Bakanla ilgili verdiği soruşturma önergelerinin görüşme günü Meclis TV'nin yayın yapmadığı 5 Mayıs Pazartesi gününe alındı. Vatandaşlar Meclis görüşmelerini TV'den canlı olarak izleyemeyecek.

ÖZEL KANALLAR DA YAYINLAYAMAYACAK

Meclis TV, haftanın üç günü Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri genel kurul toplantısının 15.00-19.00 arasında canlı olarak yayınlıyor. Özel TV kanalları da bu görüşmeleri Meclis TV'den alarak yayınlıyor. Genel kurulda Meclis TV dışında çekim ve canlı yayına izin verilmiyor.

5 MAYIS'TA KARAR KILDILAR

Ak Parti grup yönetimi, eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili soruşturma önergesinin 5 Mayıs günü ele alınmasını benimsedi.

5 Mayıs Pazartesi olduğu için Meclis TV'den de yayın yapılmayacak. Ak Parti grubu görüşmelerin önce 2 Mayıs, sonra 6 Mayıs günü yapılmasını öngörmüştü. Ancak son karar 5 Mayıs oldu.

15 KİŞİLİK KOMİSYON

TBMM görüşmelerinde soruşturma önergesi kabul edilirse 15 kişilik bir komisyon kurulacak. 4 siyasi parti, kendilerine düşen üye sayısının 3 katı isim bildirecek ve çekilen kura sonucu 9 AKP, 4 CHP, 1 MHP ve 1 BDP milletvekili belirlenecek. Komisyonunun çalışma süresi 2 ay olacak, 2 ay da ek süre alabilecek. Çalışmalar sonucu rapor Genel kurula gönderilecek. Genel kurul, en az 276 oyla Yüce Divan'a sevk kararı verirse 4 eski bakan Anayasa Mahkemesinde yargılanacak.

ZARRAB DA DİNLENECEK

Meclis komisyonu soruşturma kapsamında adı geçen isimlerin bilgisine de başvuracak. 4 eski bakan da ifade verecek. Ayrıca eski Bakanlarla rüşvet ilişkisine girdiği öne sürülen ve bir süre tutuklu kalan İranlı iş adamı Reza Zarrab da komisyon toplantısında dinlenmesi bekleniyor.

Gazeteport

Kaynak: http://www.haber3.com/vatandasa-engel-koydular-2629184h.htm
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst