gittigidiyor

VDSL2'nin ADSL'den farkı nedir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VDSL2 ve ADSL hizmetlerinin her ikisi de bakır kablo üzerinden verilmektedir. Ancak VDSL2 hizmeti teorik olarak 100 Mbps'e kadar yüksek bant genişliği sunmaktadır.

VDSL2 için hizmet alanında olup olmadığımı nereden öğrenebilirim?
Başvuru esnasında santrale olan mesafe bilginiz kontrol edilecektir. Ancak başvuru sonrasında yerinde test yapılarak kesin olarak VDSL2 hizmetinden yararlanabileceğiniz belirlenecektir. Test esnasında bağlantı yapılacak noktada olunması gerekmektedir.

VDSL2'ye kimler başvurabilir?
VDSL2'ye santrale yakın mesafede bulunan aboneler başvurabilir.

VDSL2'ye nereden başvurabilirim?
VDSL2'den yararlanabilmek için Türk Telekom Ofis'lerine giderek başvurulması gerekmektedir.

VDSL2 hizmeti için bağlantı ücreti var mı? Ne kadar?
Yeni aboneler ve ADSL'den VDSL2'ye geçişler için bağlantı ücreti 26,81 TL'dir. Bağlantı ücreti 12 ay boyunca aylık 2,78 TL taksitli olarak da ödenebilir.

VDSL2 için gerekli modem ADSL modemden farklı mıdır?
VDSL2 modemleri, ADSL modemlerden farklıdır. VDSL2 hizmetinin alınabilmesi için VDSL2 modemi gerekmektedir.

VDSL2 modemini nereden temin edebilirim?
VDSL2 modemini Türk Telekom Ofis'lerinden, 24 ay sözleşme ile ücretsiz veya sözleşmesiz 300 TL (KDV dahil) karşılığında temin edebilirsiniz. Yerinde test sonucu VDSL2 hizmetinin alınabileceğini takiben VDSL2 modeminiz kurularak teslim edilecektir. Sözleşme ile birlikte ücretsiz modem alındığında, aboneliğin 24 aydan önce bitmesi durumunda, modem bedeli (254,24 TL + KDV) geriye dönük VDSL2 kullanım ücretleri (varsa) + tarifede yer alan diğer kullanımlara ait borçlar + bağlantı ücreti (varsa) geri alınacaktır.

TTNET tarafından verilen VDSL2 modemin özellikleri nelerdir?
TTNET tarafından teslim edilen VDSL2 modemleri 4 portlu ve kablosuz modemlerdir.
VDSL2'ye 32 Mbps paketine başvuru yaptım. Ancak bulunduğum noktada hız 16 Mbps'e kadar çıkıyor. Bu durumda 16 Mbps paketini alabilir miyim?
Başvuru formlarında 32 Mbps hız desteklenmediğinde, 16 Mbps hız almak istiyorum seçeneği işaretlenmiş ise, 16 Mbps olarak tanımlanır. Aksi durumda başvuru geçersiz sayılır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst