gittigidiyor

Veri Dolaşımı Nedir? Veri Dolaşımını Açma ve Kapatma Nasıl yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Veri Dolaşımı Nedir? Veri Dolaşımını Açma ve Kapatma Nasıl yapılır?
Veri dolaşımı nedir? Nasıl aktif edilir ve kapatılır? Konusunda bilgi vermeden önce veri dolaşımının ne anlama geldiğini açıklamak gerekir.

Veri Dolaşımı Nedir?
Veri dolaşımı; Türkiye’de hizmet veren Türk Telekom, Vodafone, Turkcell gibi cep telefonu operatörlerinin kullanıcılarının yurt dışına çıktıklarında sorun yaşamamaları için vermiş olduğu bir tür cep telefonu hizmetidir. Hangi operatör olursun, cep telefonu kullanıcıları yurt dışına çıktıkları zaman yeni bir sim kartı almak yerine veri dolaşımlarını aktif etmeleri daha avantajlı olacaktır.

Veri Dolaşımını Açma ve Kapatma Nasıl yapılır?
Yurt dışına çıkan kullanıcılar veri dolaşımların aktif ettikleri durumunda Türkiye’deki gibi internete hızlı girebilirler. Sms gönderebilir ve rahatça telefon görüşmelerini yapabilirler. . Veri dolaşımını aktif etmek için kullanıcılar cep telefonu menülerinden Ayarlar< Mobil ağ< veri dolaşımının yan tarafındaki kutucuğa üzerinde dokunarak aktif edebilirler. Yada telefonlarını kısa yol bölümüne veri dolaşımını getirerek kısa yoldan açıp kapatabilirler.

Veri dolaşımını kapatmak için de yine Ayarlar< mobil ağ< veri dolaşımının yanındaki kutucuğun içerisine dokunarak aktif olan veri dolaşımı kapatabilirler. Veri dolaşımı tüm akıllı cep telefonlarında bulunan bir özelliktir. Kimi telefonlarda veri kullanımı menüsünden açılıp kapatılırken, kimi telefonlarda ise mobil ağlar bölümünde açılıp kapatılmaktadır. Veri dolaşımı Özellikle yurt dışından Türkiye ile devamlı iletişimi olan kullanıcılar için oldukça kullanışlıdır. Ancak veri dolaşımının kullanımı yüksek faturalara neden olduğu için dezavantaj olarak kabul edilmesine rağmen. Yurt dışındaki kullanıcılar için avantajdır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst