gittigidiyor

Vertu Hakan Uzan tarafından satın alındı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
vertu-hakan-uzan-tarafindan-satin-alindi-yc38.jpg


Vertu Hakan Uzan tarafından satın alındı

Lüks telefon üreticisi Vertu'nun Hakan Uzan'ın şirketi tarafından satın alındığı ifade ediliyor.
Cep telefonu pazarına baktığımızda akıllı telefon ve özellikli telefonların yer aldığını görüyoruz. Oldukça fazla sayıda cihaz üreticisi faaliyetlerini sürdürürken, bunlardan birisi de Vertu olmakta. Ancak Vertu kendisini lüks cep telefonu üreticisi olarak nitelendiren bir firma ve son dönemde Android işletim sistemine sahip modelleri ile adından söz ettirmişti.
vertu-constellationjpg1485335168.jpg

Vertu, lüks cihaz üretimi ile gelir seviyesi yüksek kesime cihaz sunmak için Nokia tarafından kurulmuştu. Bir süre Nokia bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Vertu, Nokia'nın küçülme planları ile birlikte İsveç merkezli sermaye fonu EQT'ye 2015 senesinde satılmış ve bu satışın hemen ardından kısa süre içerisinde de Hong Kong merkezli Godin Holding tarafından satın alınmıştı.
Gelen bilgilere göre bu Hong Konglu şirket, 50 milyon sterlin karşılığında Vertu'yu Hakan Uzan'a sattı. Türkiye'de bir çok mahkeme süreci ile ülke dışında yaşayan Uzan ailesinin bir üyesi olan Hakan Uzan'ın sahip olduğu Kuzey Kıbrıs merkezli Baferton Ltd. şirketinin bu satın almayı gerçekleştirdiği ifade edilmekte.
Vertu geçtiğimiz sene içerisinde satış geliri olarak 110 milyon sterlin elde etse de firma 53 milyon sterlin zarar etmekten kurtulamadı.
Geçtiğimiz döneme dair bilgilere bakacak olursak eğer, 2015 senesinde Vertu'nun 450.000 civarında cihaz satışı gerçekleştirdiği ifade ediliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst