gittigidiyor

Vertu'yu kaçak iş adamı rekor fiyata satın aldı!

KNIGHT RIDER

Aktif Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
1,961
Tepkime puanı
13
Puanları
38
Yaş
40
Konum
KİLİS
[h=1]Vertu'yu kaçak iş adamı rekor fiyata satın aldı![/h]Kırmızı bültenle aranan firari işadamı Hakan Uzan, Vertu'yu 50 milyon sterline yani 227 milyon liraya satın aldı.
13 Mart 2017 14:32 Genel
21919-650x315.jpg

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi'ne sözcüsü aracılığıyla bilgi veren Uzan, "Vertu niş bir pazarda tanınan güçlü bir marka. Vertu'nun potansiyelini gerçekleştirecek yatırımları yapmak ve ekiple birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.
Finlandiya'da Nokia tarafından 1998 yılında kurulan Vertu, 200'li yılların sonuna doğru ise 175 milyon sterlin karşılığında EQT adlı bir yatırım fonuna satıldı. 2015 yılında ise şirketi Hong Kong merkezli Godin Holding almıştı.
El yapımı ve üzerindeki pırlantalarla bilinen Vertu'nun telefonlarının fiyatı 180 bin lirayı buluyor. İngiltere merkezli olan Vertu şirketi için 50 milyon sterlin ödeme yaptı.
signature_diamonds_06.jpg

Şirketin mali durumunda baktığımız zaman 2014 yılında 110 milyon sterlinlik satışına rağmen 53 milyon sterlin zarara uğradı. Bununla birlikte Vertu'nun Yürütme Kurulu Başkanı Gordon Watson ise satışla ilgili Telegraph'a şunları söyledi:
"Baferton bizim vizyonumuzu paylaşıyor. Her yıl 1.5 milyar akıllı telefonun satıldığı dünyada yüksek kaliteli, ayrıcalıklı ve özel hizmetleri bulunan ürünlere talep var. Baferton ile birlikte Vertu'yu geliştireceğiz."
KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR
İmar Bankası, 3 Temmuz 2003'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK)'ya devredildi. Başlatın soruşturmalardan sonra bankayı zarar uğrattıkları tespit edilmiş bununla birlikte Hakan Uzan babası Kemal Uzan ve 25 sanık hakkında İmar Bankası olarak bilinen ana dava açılmıştı. Bu soruşturma esnasında yurtdışına kaçtıkları da belirlenmişti. Hakan Uzan hakkında açılan birçok dava ve tutuklama kararı bulunuyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst