gittigidiyor

Videolardaki Sesler Nasıl Yazıya Geçirilir....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Öğrencilerin ödev yaparken ya da sınava hazırlanırken, çalışanların gece boyu süren sunumları deşifre ederken ya da yeni bir proje hazırlarken işinin düştüğü tek bir araç var sesi yazıya döken uygulamalar. Aslında hayatınızın birçok alanında size kolaylık sağlayan teknolojik imkanlardan biri olan sesi yazıya çeviren uygulamaların hem ücretsiz hem de güvenilir olanını bulmak epey zor.


Google Keyboard​

1. Google Keyboard


Öncelikle hepimizin en sık kullandığı ve aşina olduğu arama motoru Google ile işe başlayalım. Google'ın her durumda yardımcı bir aracı olduğu gibi bu konuda da imdadımıza yetişiyor. Daha önce Keyboard'u hiç duymamış ya da kullanmamış olabilirsiniz ancak uygulama ses kaydını yazıya çevirme konusunda oldukça pratik görülüyor. Tek sorunu var o da, yalnızca mobil cihazlarda kullanılabiliyor olması. Eğer ben bilgisayardan değil, telefondan çalışıyorum diyorsanız hemen elinizin altında bulunan bu aracı bir deneyin.

Yapmanız gereken oldukça basit öncelikle mağazadan cihazınıza Gboard'u yükleyin. Ardından varsayılan klavye olarak Gboard’ı seçtikten sonra klavye aktifken mikrofon simgesine dokunun ve konuşmaya başlayın. Keyboard, Google Çeviri ile birlikte çalışarak her dilden sesi çevirerek anında yazıya döker.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Speechnotes​

2. Speechnotes


www.magtheweekly.com
Bu uygulama kullananları adeta bağımlısı yapıyor. Hem mobil hem de bilgisayarda internet üzerinden kullanabileceğiniz Speechnotes, ücretsiz sesi yazıya döken uygulamalar içerisinde oldukça sevilen bir araç. Sesli olarak not almak ya da çalışırken kullanmak için ideal ancak Türkçe dil seçeneğinde pek başarılı sayılmaz. Dil çevirisi anlamında değişiklikler istiyorsanız her ücretsiz uygulama gibi gelişmiş fonksiyonlarını kullanmak için uygulama içi satın alma özelliği içeriyor.

Speechnotes uygulamasını Android cihazlar için aynı isimle aratıp indirebilirsiniz ancak iOS cihazlar içinse TextHear adıyla hizmet vermektedir.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

SpeechTexter​

3. SpeechTexter


Eğer bir yazarsanız, kreatif direktör ya da öğretmen bu uygulama sizin meslektaşlarınız tarafından en çok tercih edilen uygulama unvanına sahip. Konuşarak anında hızlı notlar almanız gereken bir işe sahipseniz SpeechTexter hızlı ve başarılı bir hizmet verebilir. Türkçe dışında da farklı dillerde çeviri yapabilir. Uygulamayı farklı mecralar içerisinde de kullanabilirsiniz. Örneğin metin notları, SMS, e-posta ve tweet oluşturmanıza olanak tanımaktadır.

SpeechTexter'ın bir diğer güzelliği de mobil olarak çevrimdışı da çalışabiliyor olması.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Speechy​

4. Speechy


Güçlü bir ses tanıma altyapısına sahip uygulamalardan birisi de Speechy'dir. iOs uyumluluk gerekliliği isteyen uygulamada 80'den fazla dil seçeneği bulunmaktadır. Hem tablet ve bilgisayarınızda hem de akıllı telefonunuzda kullanıma uygundur. Muhabirlerin en sevdiği uygulama olduğu söylenmektedir. Ayrıca, Speechy'nin herhangi bir metin belgesini tarama özelliği de vardır.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Transcribe – Speech to Text​

5. Transcribe – Speech to Text


Yalnız iOs kullanıcıları için hizmet veren Transcribe – Speech to Text ücretsiz olarak indirilebilir ancak demo süresinin ardından ücret karşılığında kullanım sağlıyor. 15 dakikaya kadar ses kaydetmek ve dönüştürme özelliği bulunur. Transcribe – Speech to Text'de 120’den fazla dil ve lehçe çeviri imkanı vardır. Apple’ın uygulama mağazası App Store’dan rahatlıkla indirebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Windows Konuşma Tanıma​

6. Windows Konuşma Tanıma


Belki daha önce duymadığınız ancak Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini kullanan herkesin sahip olduğu bir yardımcı uygulama daha var. Windows 10 işletim sistemi, Windows Konuşma Tanıma özelliğiyle birlikte hizmet veriyor. Bunun için bilgisayarınızın arama çubuğuna 'Windows Konuşma Tanıma' yazıp uygulamayı açmanız ya da Windows + Ctrl + S kombinasyonu ile uygulamayı aktive etmeniz yeterli.

Ancak Windows Konuşma Tanıma henüz Türkçe dil desteği mevcut değil. Dilerseniz İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, Japonca gibi dillerden biri ile çalışabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Dikte - Konuşmadan yazıya​

7. Dikte - Konuşmadan yazıya


İçerisinde 40'dan fazla tercüme dili ve Türkçe dil desteği de bulunan uygulama ile sesinizi yazıya çevirebilirsiniz ya da kaydedilmiş ses dosyalarının deşifresini yapabilirsiniz. Aynı zamanda engelli kullanıcılar için yazıtipi boyutu ayarını desteklemekte ve yapılandırılabilir tuş boyutları sunmaktadır. Uygulamayı ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Google Dokümanlar​

8. Google Dokümanlar


Google her ürettiği araç ile her türlü seçeneği düşünüp, teknolojik zorluklarımızın üstesinden gelmeye devam ediyor. Bildiğimiz Google Dokümanlar metin yaratmak dışında içerisinde bulunan “Sesli Yazma” özelliği ile ses kaydını yazıya çevirebiliyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Dictation.io​

9. Dictation.io


Dictation.io bir mobil uygulama değil, yalnızca bilgisayarda kullanılabiliyor. Ancak ses algılama konusundaki başarısı kullanıcılarını kendisine hayran bırakıyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Just Press Record​

10. Just Press Record


Sesi yazıya çeviren uygulamaların ücretli ama en çok beğenilenlerini en sona bıraktık. Open Planet Software tarafından geliştirilen Just Press Record uygulaması ses çevirisi yapan uygulamaların en başarılı olanı diyebiliriz. Ancak bir miktar ücret karşılığında talep ettiğiniz hizmeti alabiliyorsunuz.

Uygulama tek tuşla kayıt ve çeviri yapabiliyor, hızlı ve pratik çalışıyor, tasarımı oldukça güncel; diğer yandan farklı mecralarda kullanım ve cihazlar arası senkronizasyon gibi imkanlar sağlıyor. Yalnızca iOS destekli bir uygulama ve aboneliği 84,99 TL.


Dikkat abonelik isteyen ücretli bir uygulamadır.........


onedio
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst