gittigidiyor

[VinRAR] Winrar Alternatifi Dosya Sıkıştırma Programları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
winrar-alternatifi-640_640x360.jpg



Konu dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyaları açma olunca birçok bilgisayar kullanıcısının günümüzde tercih ettiği programların başında Winrar ve Winzip gibi popüler dosya sıkıştırma programları gelmektedir. Her ne kadar piyasada Winrar veya Winzip gibi dosya sıkıştırma programlarına alternatif olarak kullanabileceğiniz ücretsiz yazılımlar yer alsa da bilgisayar kullanıcılarının birçoğu alışkanlıkları ve sabit fikirlilikleri nedeniyle bu yazılımları görmezden gelmektedir.
Arşiv dosyalarınızı yönetmek, sıkıştıracağınız dosyaları şifrelemek, dosyalarınızın sıkıştırılmış yedeklerini almak, dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosya açma işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanabileceğiniz Winrar ve Winzip alternatifi ücretsiz programları sizler için bu yazımda listelemeye çalışacağım. Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu programları doğrudan bilgisayarınıza indirerek hiçbir kısıtlama olmadan kullanmaya başlayabilirsiniz.

İndir

WinRAR

Popüler Dosya Sıkıştırma Programı


Her birinin kendine özgü ve farklı özellikleri olan Winrar alternatifi dosya sıkıştırma programlarına gelin hep birlikte bir göz atalım:

Bandizip:

Piyasada yer alan Winrar ve Winzip gibi rakiplerinin sahip olduğu tüm gelişmiş özellikleri ve çok daha fazlasını kullanıcılarına sunan Bandizip, bu alanda birçok rakibini kısa sürede geride bırakmayı başarmış bir dosya sıkıştırme ve sıkıştırılmış dosya açma programıdır.

bandizip.jpg


Sahip olduğu yüksek hızlı dosya arşivleme ve açma algoritması sayesinde rakiplerine göre dosya sıkıştırma ve açma işlemlerinizi çok daha hızlı bir şekilde tamamlayan Bandizip, hızlı sürükle bırak desteği sayesinde de fark yaratmaktadır.
Tüm popüler dosya sıkıştırma ve arşiv dosyası formatları için destek sunan program, oldulça kullanışlı ve modern bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bu sayede her seviyeden bilgisayar kullanıcısı tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
Kendi bilgisayarım üzerinde de kullanmakta olduğum Bandizip'i tüm kullanıcılarımıza tavsiye ederim. Eminim ki Bandizip'i bir kez kullandıktan sonra ne Winrar ne de Winzip'i tekrar aramayacaksınız.

İndir

Bandizip

Dosya Sıkıştırma Programı


7-Zip:

Açık kaynak kodlu olarak geliştirilen ücretsiz bir dosya sıkıştırma yazılımı olan 7-Zip, bilgisayar kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen alternatif sıkıştırma programları arasında en üst sıralarda yer almaktadır.

7-zip.png


İçerisinde her türlü sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosya açma özelliğini barındıran program, oldukça sade ve kolay kullanımlı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bu sayede her seviyeden bilgisayar kullanıcısı tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
Ayrıca program, birçok farklı sıkıştırılmış dosya uzantısı için kullanıcılara sağladığı destekle de dikkatleri üzerine çekmektedir.

İndir

7-Zip

Ücretsiz Dosya Sıkıştırma Programı


PeaZip:

7-Zip gibi açık kaynak kodlu olarak geliştirilen bir diğer dosya sıkıştırma programı olan PeaZip'te kullanıcılara oldukça geniş bir dosya format desteği sunmaktadır. Her türlü arşiv dosyasını sorunsuz ve hızlı bir şekilde açmanıza olanak sağlayan program oldukça kullanışlı bir Winamp alternatifi olarak göze çarpmaktadır.

peazip.png


Güvenli arşiv dosyaları için kullanıcılara şifreleme desteği de sunan PeaZip; arama fonksiyonu, sistem testi, güvenli dosya silme, dosya birleştirme ve ayırma gibi özellikleriyle de dikkat çekmektedir.

İndir

PeaZip

Dosya Sıkıştırma ve Arşivleme Programı


HaoZip:

Winrar'a alternatif olarak kullanabileğiniz programlar arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesi de Çin'in en popüler dosya sıkıştırma programları arasında yer alan HaoZip'tir.

haozip.jpg


Uzmanlar tarafından en iyi sıkıştırma algoritması kullanılarak tasarlanmış olan HaoZip, benzeri programlarla karşılaştırıldığı zaman yüzde 40'a kadar daha hızlı sıkıştırma ve yüzde 30'a kadar daha çok sıkıştırma seçeneğini kullanıcılarına sunmaktadır.
Neredeyse tüm popüler sıkıştırılmış dosya ve arşiv dosyaları için destek sunan program, kendi alanında 49'dan fazla dosya uzantısını desteklemektedir.
Alternatif bir dosya sıkıştırma ve açma programı arayışı içerisindeyseniz HaoZip'i de mutlaka listenize almanızı öneririm.

İndir

HaoZip

Ücretsiz Dosya Sıkıştırma ve Açma Programı
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IZArc:


Neredeyse tüm arşivleme ve dosya sıkıştırma formatları için destek sunan ücretsiz bir sıkıştırma programı alternatifi olan IZArc, oldukça güçlü bir yazılımdır ve kullanımı da oldukça kolaydır.

izarc.png


Tüm Windows sürümleri ile uyumlu olarak çalışan IZArc'ın kullanıcılarına sunduğu özellikler arasında; şifreleme desteği, anti-virüs programı uyumu, disk imaj dosyası desteği, küçük ve büyük arşiv dosyalarını açma yer almaktadır.
Gelişmiş özelliklere sahip olan bu program yardımıyla kolayca kendi arşiv dosyalarınızı oluşturabilir veya sıkıştırılmış arşiv dosyalarını açabilirsiniz. Hatta program yardımıyla hasar görmüş arşiv dosyalarını tamir edebilirsiniz.

İndir

IZArc

Ücretsiz Sıkıştırma Programı


CoffeeCup Free Zip Wizard:

Kendi arşiv dosyalarınızı oluşturmak ve sıkıştırılmış arşiv dosyalarını dışarı çıkarmak için kullanabileceğiniz bir ücretsiz dosya sıkıştırma programı alternatifi de CoffeeCup Free Zip Wizard'dır.

coffeecup-free-zip-wizard.jpg


Zarar görmüş arşiv dosyalarını tamir edebilme, e-posta gönderme, sıkıştırılmış arşiv dosyalarını exe formatına dönüştürme,
bilgisayarınız üzerinde yer alan sıkıştırılmış arşiv dosyalarını bulma gibi farklı özelliklere sahip olan program, oldukça basit ve sade bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

Tüm popüler dosya sıkıştırma ve arşiv dosyası formatları için destek sunan CoffeeCup Free Zip Wizard, denenmesi gereken dosya sıkıştırma programlarından bir tanesidir.

İndir

CoffeeCup Free Zip Wizard

Ücretsiz Sıkıştırma Aracı


ZipGenius:

Her türlü kullanım için oldukça ideal bir dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosya açma programı olarak kullanabileceğiniz ZipGenius, kolay kullanımı ve şık kullanıcı arayüzüyle dikkat çekmektedir.

zipgenius.jpg


20'den fazla popüler arşiv dosyası formatı için destek sunan program, arşivlenmiş dosya yönetimi konusunda oldukça etkili bir çözüm sunuyor.

İndir

ZipGenius

Ücretsiz Arşiv Yöneticisi


Quick Zip:

Popüler arşiv formatlarını açma konusunda kullanıcılara oldukça güçlü ve hızlı bir çözüm sunan Quick Zip, Winrar ve Winzip gibi programlara alternatif olarak kullanabileceğiniz ücretsiz bir yazılımdır.
quick-zip.jpg


Farklı dosya formatları için farklı ikonlar atayan program, bu sayede arşiv yönetiminizi çok daha sorunsuz ve kolay bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlar.
Kes ve yapıştır, sürükle bırak desteği, klasör ve dosya listeleme gibi özellikleri kullanıcılara sunan Quick Zip, son derece etkili bir dosya arşivleme ve arşiv dosyası açma programıdır.

İndir

Quick Zip

Hızlı Sıkıştırma Programı


ALZip:

Ücretsiz bir dosya arşivleme ve sıkıştırma yazılımı olan ALZip, kolay kullanımı ile başlangıç seviyesindeki her türlü kullanıcı için etkili bir çözüm sunmaktadır.

alzip.png


Her tür dosya sıkıştırma ve açma işleminizde en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olan ALZip, 36 farklı arşivleme ve sıkıştırma formatı için destek sunmaktadır.
Tüm bunların dışında disk imaj dosyası ve sanal disk formatları için de destek sunan program, kendi kendine çıkartılabilen .exe uzantılı arşiv dosyaları hazırlamanıza da olanak sağlar.

İndir

ALZip

Arşiv ve Sıkıştırma Aracı
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Zipeg:


ZIP, RAR ve 7Z uzantılı dosyaların içeriğini görüntülemek ve bilgisayarınıza kaydetmek için kullanabileceğiniz ücretsiz programlardan bir tanesi de Zipeg'dir.

zipeg.jpg


Oldukça şık, sade ve kolay kullanılabilir bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Zipeg, sahip olduğu sürükle bırak desteği sayesinde kolay bir kullanıma sahiptir.
Her ne kadar program yardımıyla kendi arşiv ve sıkıştırılmış dosyalarınızı oluşturamıyor olsanız da arşiv dosyalarını ve sıkıştırılmış dosyaları açmak için basit bir çözüm sunmaktadır.

İndir

Zipeg

Sıkıştırılmış Dosyaları Açma Programı

B1 Free Archiver:

Dosyalarınızı sıkıştırmak ve sıkıştırılmış dosyalarınızı açmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir program olan B1 Free Archiver, geniş bir format desteğini kullanıcılarına sunmaktadır.

b1-free-archiver.jpg


Oldukça modern ve şık görünümlü bir kullanıcı arayüzüne sahip olan program, sıkıştırmak veya açmak istediğiniz tüm dosyaları kolayca bulmanıza yardımcı da olur.
Güvenliğine önem veren kullanıcılar için sıkıştırılan dosyaları şifreleme ve sıkıştırılan dosyaları parçalara ayırma gibi gelişmiş özelliklere de sahip olan
B1 Free Archiver, dosya sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyaları açma işlemlerini oldukça hızlı bir şekilde sonuçlandırmaktadır.

İndir

B1 Free Archiver

B1 Ücretsiz Dosya Sıkıştırma Programı

Hamster Free Zip Archiver:

Yüksek hızda arşiv dosyaları hazırlamanızı sağlayan Hamster Free Zip Archiver, yeni ve şık bir alternatif. ZIP, RAR, 7z, ISO, TAR gibi bilinen pek çok arşiv
formatını destekleyen Hamster Free Zip Archiver şık ve kullanışlı bir arayüzle rakiplerinden ayrılıyor.

hamster.jpg


E-posta, RapidShare, CD, DVD arşivleri oluşturmak için özel ayarlar barındıran yazılımla kişisel tercihlerinize uygun arşivler hazırlayabiliyorsunuz.
Hamster Free Zip Archiver kişiselleştirilebilen renk seçenekleriyle de kullanıcıları memnun eden bir program.

İndir

Hamster Free Zip Archiver

Ücretsiz Dosya Arşiv Yazılımı

Zip@Click:

Zip@Click her ne kadar Winrar ve Winzip gibi rakiplerine tam olarak bir alternatif olmasa da tek tıklamayla
ZIP uzantılı sıkıştırılmış arşiv dosyaları oluşturmak ve yine tek tıklamayla sıkıştırılmış arşiv dosyalarını açmak için kullanabileceğiniz basit bir yazılımdır.

zipclick.jpg


Özellikle yeni bilgisayar kullanıcıları ve ZIP uzantılı sıkıştırılmış dosyalar hazırlamak için fazladan emek harcamamak isteyen bilgisayar kullanıcıları için oldukça ideal olan program, bu anlamda gerçekten çok kullanışlıdır.
Şifrelenmiş arşiv dosyalarını açabilmeniz için de destek sunan Zip@Click, arşiv dosyaları oluşturmak ve arşiv dosyalarını açmak için kullanıcılara basit bir çözüm sunmaktadır.

İndir

Zip@Click

Basit Dosya Sıkıştırma Programı

ExtractNow:

Sadece sıkıştırılmış olan arşiv dosyalarını istediğiniz konuma açmanıza olanak sağlayan ExtractNow ile dosya sıkıştırma işlemlerini maalesef gerçekleştiremiyorsunuz.

extractnow.png


Basit bir kullanıcı arayüzüne, geniş bir sıkıştırılmış dosya uzantısı desteğine ve sürükle bırak özelliğine sahip olan program, oldukça kullanışlıdır ve başlangıç seviyesindeki kullanıcıların işini tam anlamıyla görecektir.
Sıkıştırılmış dosyaları açma işlemi tamamlandıktan sonra arşiv dosyalarını silme gibi bir özelliğe de sahip olan program, sadece sıkıştırılmış dosyalarını açmak için bir program arayan kullanıcıların tercih etmesi gereken yazılımlardan bir tanesidir.

İndir

ExtractNow

Ücretsiz Arşiv Dosyalarını Açma Uygulaması
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst