gittigidiyor

VK Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VK_nedir-1110x400.jpg

Tam adı Vkontakte olan VK isimli sosyal paylaşım sitesi detaylıca anlatılmıştır. Sitenin ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı gibi bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Her geçen gün sosyal paylaşım sitelerine yeni bir tanesi eklenmektedir. Yeni çıkan bu sosyal sitelerle vakit geçirmek daha eğlenceli ve keyifli hal almaktadır. Bunlardan biri de VK adı verilen web sitesidir. Site adresi
‘dur.
VK’nın dünya genelindeki popüleritesine bakılacak olursa Beyaz Rusya’da birinci, Rusya’da ikinci, Ukrayna’da üçüncü, Kazakistan’da beşinci ve tüm dünyada yirminci sırada yer almaktadır. Aslında sitenin kuruluş amacı yüksek eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ve mezun olmuşların daha kolay iletişim sağlaması içindi. Fakat daha sonları VK her yaştan, tüm sosyal çevreden, eğitim seviyesi gözetmeksizin her kesimden insanların kullandığı bir sosyal ağ haline gelmiştir.
VK sayesinde herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde, okulda, dershanede, kursta eğitim gördüğünüz veya birlikte çalıştığınız arkadaşlarınıza ulaşma imkanınız bulunmaktadır. Etrafınızdaki insanların merak ettiğiniz özelliklerini buradan öğrenebilir ve bunları yaparken aynı zamanda müzik de dinleyebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
VK Nedir?

Rusya€™nn Facebook€™u olarak da bilinen VK bir sosyal paylam sitesi zellii tamaktadr. Kullanclar bu ada bulunan arkadalarn bulmak ve yeni arkadalar edinmek amacyla siteyi kullanmaktadrlar. VK zerinde ark, makale, video paylamlar yaplabilmekte, oluturulmu olan gruplara ye olunabilmekte ya da yeni gruplar oluturulabilmektedir. Ayn zamanda kiisel sayfalar yaynlayarak istenilen konularda paylam yaplmas imkn da bulunmaktadr.
Yaplan istatistiklere gre zellikle Rusya zerinde daha ok yksekrenim grmekte olan kiiler VK platformunu kullanmaktadr. Yeni kiilerle tanabilmek ve arkadalarnn hakknda daha fazla bilgi edinmek isteyen pek ok kii VK kullanmn tercih etmektedir. Kullanclarn ounluunu ise kadnlar oluturmaktadr. Siteye Trke dil seeneinin eklenmesi ile birlikte zellikle erkek kullanclar siteyi yabanc uyruklu kullanclar ile sohbet amacyla kullanmaya balamtr. Trkiye€™de de olduka yaygn bir kullanma sahip olan VK, kullanclarn gnlk paylamlar yapt ve gndemi takip edebildii bir oluumdur.
VK Nasl Kullanlr?

Vkontakte€™nin ksaltmas olan VK zellikle Rusya ve Ukrayna€™da kullanlmakta olan sosyal web sitesidir. Bunlarn yan sra en ok kullanld blgeler arasnda Beyaz Rusya ve Kazakistan yer almaktadr. Eyll 2006 tarihinde kurulmu olan sitenin kullanc says ksa bir sre ierisinde artmtr. Eyll 2012 tarihinde ise ye says 140 milyondan fazla kiiye ulamtr. Sitenin tm hisselerinin %12€™si Pavel Durov€™a ait olmakla birlikte dier byk bir hissedar ise Mail.Ru Group€™tur. Nisan 2011 verileri incelendiinde holdingin tm hisselerin %32.49€™una sahip olduu grlmektedir. 80 dilde hizmet vermekte olan VK€™ya ye olmak cretsizdir.
VK€™ya ye olabilmek iin ncellikle https://vk.com adresine giri yaplmaldr. Giri yaplmasnn ardndan herhangi bir ilem yaplmadan nce €œHzl ye Ol€ formu doldurulmaldr. Bu formda ad, soyad ve cinsiyet gibi standart bilgilerin doldurulmas gerekmektedir. Bilgiler doldurulduktan sonra €œKayt Ol€ butonuna baslmaldr. Bundan sonra ikinci aamaya geilmektedir.
kinci aamada ise lke ve ehir bilgilerinin girilmesi istenmektedir. Bilgilerin doldurulmasndan sonra €œSonraki Adma Ge€ butonuna tklanmaldr. Son aama olan bu aamada ise cep telefonu bilgileri istenmektedir. Bunun amac ise sahte hesaplarn engellenmesidir. Cep telefonu bilgilerinin girilmesinin ardndan €œAktivasyon Kodunu ste€ butonuna baslmaldr. Cep telefonunuza gelen kodu kullanarak yeliinizi aktive ederek VK yeliinizi tamamlayabilirsiniz. Bundan sonra istediiniz tm ilemleri gerekletirebilirsiniz. Bunun yan sra Facebook hesab ile VK kullanm da mmkndr.
VK Ne e Yarar?

Sosyal paylam a olan VK ile herhangi bir zamanda birlikte renim grdnz ya da altnz, tatil yaptnz kiileri bulabilme imknna sahip olabilirsiniz. Etrafnzda bulunan kiiler hakknda daha fazla bilgi edinebilme ve yeni arkadalar bulma frsatnz bulunmaktadr. Deer verdiiniz arkadalarnz ya da tandklarnzla her zaman balant iinde olabilme imknnz bulunmaktadr.
VK ile birlikte dzenlenen etkinlikler hakknda bilgi sahibi olmanz ve bu etkinliklerle ilgili fikirlerinizi paylamanz da mmkndr. Grup kurma, oluturulmu gruplara ye olma gibi seenekler de bulunmaktadr. Kiisel sayfalarn oluturulmas gibi zellikler de VK zerinde yer almaktadr. Ayrca tm bu ilemleri gerekletirirken mzik dinleme imknnz da bulunmaktadr.
Daha ok yksek lisans yapan ya da niversite okuyan yelerin oluturduu bu platform yelerinin byk ounluunu kadn kullanclar oluturmaktadr. VK kullanmnn en youn olduu lkeler arasnda ise Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Belarus, Azerbaycan, Amerika Birleik Devletleri, Hindistan, Almanya, zbekistan ve Trkiye yer almaktadr.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst