gittigidiyor

Vodafone 4.5 G ile İnternet Hızını 7’ye Katladı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
DSL ve 4.5G’yi bağlama teknolojisi ile sabit ve mobil teknolojiler bir araya geldi. Vodafone, 4.5G bandını DSL hattı ile birleştirerek sabit internet hızını da 7’ye katladı.


vodafone.jpg
Vodafone, 1 Nisan sabahı hizmete girecek olan 4.5 G teknolojisi öncesi hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Vodafone Türkiye teknoloji ekibi son yaptığı test ile Türkiye’de ilk kez DSL/4.5G Bağlama (DSL/4.5G Bonding)teknolojisini kullandı.
Testin sonucunda iki farklı tip bağlantının bant genişlikleri birleştirilerek yüksek hızlı kesintisiz tek bir hatta çevrilmesi başarıyla tamamlandı.
Bu teknolojinin hayata geçmesiyle, DSL kullanıcıları 4.5G desteğiyle çok daha hızlı ve kesintisiz data deneyimine sabit hatlarda da sahip olabilecekler.

İstanbul Maslak’taki Vodafone merkez binasında noter huzurunda gerçekleştirilen DSL/4.5G Bağlama teknolojisi testinde, Vodafone-Net sabit DSL altyapısı ile Vodafone Mobil 4.5G altyapısı aynı anda kullanıldı.
Sabit tarafta, standart ADSL bağlantısı, mobil tarafta ise ihale kapsamında satın alınan 800 Mhz bandı kullanıldı.
Bu iki farklı teknoloji, içinde 4.5G SIM kart olan ve aynı zamanda sabit internet girişi olan bir modem sayesinde birleştirilerek tek bir hat haline getirildi. Test sırasında, ortalama 6Mbps olan DSL hızları DSL/4.5G Bağlama teknolojisi ile beraber 7 kat artarak 43,3 Mbps değerine ulaştı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst