gittigidiyor

Vodafone 4.5G Testlerinde Tamı Tamına 942 Mbps Hıza Ulaştı!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
vodafone-4-5g-testlerinde-tam-tamina-942-mbps-hiza-ulasti-705x290.jpg
1 Nisan'da hayatımıza girecek olan 4.5G bağlantı teknolojisi için çalışmaları sürdüren Vodafone, yaptığı testler sırasında 942 Mbps hıza ulaşarak rekor kırdı!
Mobil bağlantı teknolojileri noktasında merakla beklediğimiz 4.5G teknolojisi için artık geri sayım başladı diyebiliriz. 2 ay sonra bağlantı hızlarımızın ciddi olarak geliştirilerek 4.5G'ye geçiş yapacağımız için şu anda ülkemizdeki 3 operatör olan Türk Telekom, Turkcell veVodafone da son sürat hazırlıklarına devam ediyor. Bu hazırlık sırasında hız testleri de yapan Vodafone ihale kapsamında satın aldığı bantlar ile gerçekleştirdiği test ile kendi rekoru olan toplam 942 Mbps hıza ulaştı.

Türkiye'de ilk kez, 800, 1800, 2100 ve 2600 MHz olmak üzere 4 farklı bandı birleştirirken, bir veri kodlama çeşidi olan 256-QAM modülasyonunu daTürkiye'de ilk kullanan teknoloji ekibi olan Vodafone İstanbul Tuzla'daki Vodafone binasında noter huzurunda gerçekleştirilen hız testinde, 4CA (4 Carrier Aggregation – 4 Taşıyıcı Birleştirme) teknolojisi, 4T4R (4 Transmitter 4 Receiver – 4 Alıcı 4 Verici) ve 256-QAM (Quadrature Amplitude Modulation - Dikgen Genlik Modülasyonu) kullanılarak ulaştığı 942 Mbps hız ile kendi rekorunu kırmış oldu.

gorsel-5154.jpg


Konuyla ilişkili açıklama yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao "Tüm dünyada yeni nesil genişbant teknolojilerinin lider operatörlerinden biri olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu global deneyimimizi Türkiye'ye de taşıma hedefiyle Nisan ayında hizmete sunulacak 4.5G teknolojisine yönelik testlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Daha önce, lisanslı 2600 MHz ve serbest kullanımlı 5400 MHz'lik iki farklı bantta dört taşıyıcıyı birleştirerek 4.5G teknolojisinde 613.1 megabit ile en yüksek veri indirme hızına ulaşan ilk operatör olmuştuk. Şimdi de Türkiye'de 800, 1800, 2100 ve 2600 MHz olmak üzere 4 farklı bandı taşıyıcı birleştirme için kullanan ilk operatör olduk ve toplam 942 Mbps hıza ulaştık. Ayrıca, aynı kanaldan farklı fazlı sekiz sembol ile bilginin taşındığı 256-QAM modülasyonu da Türkiye'de ilk kez Vodafone mühendisleri tarafından kullanıldı. Vodafone Türkiye olarak, 4.5G'ye hazırlık çalışmalarımız kapsamında, elimizdeki bantları birleştirerek çoklu taşıyıcı ile yüksek hızlara ulaşmak suretiyle tüketicilerimize en hızlı, kapasiteli ve yaygın mobil interneti sunacağız. 4.5G ile çok daha geniş bir coğrafyaya kaliteli hizmet verebilir duruma geleceğiz." şeklinde açıklama yaptı.

Bu noktada en iyi hizmet vermek için yarışan bu üç operatörde Türk Telekom fiber altyapısı, Vodafone yurtdışında zaten bu hizmetleri veren deneyimleri ve Turkcell ise ülkemizdeki genellikle en hızlı internet bağlantısını sağlamasıyla güzel bir çekişme içine girdi. Umarız bu çekişme ve 4.5G'nin sunacağı avantajlar biz kullanıcılara olumlu yansırken fiyatlandırma noktasında ise çok üzmez.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst