gittigidiyor

Vodafone VoLTE, iPhone modellerinde!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-volte.jpg
LTE desteğine sahip Android modellerde Vodafone kullanıcıları, VoLTE özelliğini kullanmaya başlamıştı. Artık iPhone kullanan Vodafone kullanıcıları da, ülkemizde VoLTE özelliğini kullanabilecekler.






VoLTE ile ses daha kaliteli, çağrıyı başlatma süresi çok daha kısa

Türkiye’de “4.5G” adıyla anılan Long-Term Evolution LTE Teknolojisi, 2G ve 3G’den farklı olarak sadece mobil veri üzerine yoğunlaşıyor.
4.5G şebekelerinin çoğunluğunda 4.5G teknolojisiyle sesli arama yapıldığında, çağrı 2G veya 3G şebekesi üzerinden başlatılıyor. Bu da çağrı başlatma süresinde 5-6 saniyeye varan bir gecikmeye sebep olabiliyor.
Ancak, VoLTE özelliği ile ses aramaları da veri üzerinden (VoIP) 4.5G şebekesi ile gerçekleştiriliyor. Böylece VoLTE özelliği ile çağrı başlatma süreleri 1-2 saniyeye indirilirken, kullanıcılara daha hızlı şebekeye erişim ve bağlantı hizmeti sunuluyor.
Ayrıca, ses iletimi mobil veri üzerinden gerçekleştirildiği için ses kalitesi de en yüksek çözünürlükte (HD) sunuluyor. VoLTE özelliğiyle arama yapmak için hem arayan hem de aranan telefonun VoLTE özelliğini desteklemesi gerekiyor.
Vodafone kullanıcısı iPhone sahipleri, VoLTE desteğine sahip!

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleriyle beraber, Vodafone hat sahibi iPhone kullanıcıları, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE modellerinde VoLTE özelliğini kullanabilecekler.
VoLTE desteği iPhone 5s ve önceki cihazlarda kullanılamayacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst