gittigidiyor

Wear OS kullanan akıllı saatlere devrim gibi yenilik

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
adsiz-1-qumw-cover-p6Lk_cover.png.webp



Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, dünün olmazları bugünün olurları haline geliyor. Örneğin birkaç yıl öncesine kadar, akıllı saat denildiğinde birçok insan düzenli olarak hatta çoğunlukla günlük şekilde şarja takılması gereken bir saat fikrinden hoşlanmıyor ve bu teknolojinin asla geleneksel saatlerin yerini alamayacağını söylüyordu. Ancak bugün durum hiç de öyle değil. Akıllı saat sektörü inanılmaz bir hızla büyüyor ve akıllı telefon pazarından sonra en prestijli ikinci sektör olarak kabul edilen tablet sektörünün bile tahtını sallıyor.

İşte bu pazarın gelişmesinde önemli rol oynayan isimlerden biri olan Google, dün yepyeni bir özellik duyurdu. Wear OS veya bilinen bir diğer ismiyle Android Wear işletim sistemine sahip olan akıllı saatler düne kadar kullanıcılarına harita desteği sunabilmek için bir telefona ihtiyaç duyuyorlardı. Yani doğrudan akıllı saatinizden haritayı açıp canlı harita desteği alamıyordunuz. Ancak Google tarafından getirilen son güncelleme bu sorunu tarihe gömdü.

Öyle ki artık akıllı saatlerde Google Maps kullanmak için telefona gerek kalmayacak. Eğer akıllı saatin Wi-Fi ya da LTE bağlantısı mevcutsa, doğrudan saat üzerinden Haritalar uygulaması başlatılarak rota takibi yapılabilecek. Bu da akıllı saatlerin gerçek anlamda daha da akıllanması ve telefonlara olan bağımlılığının azalması manasına gelecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst