gittigidiyor

WebCam: İnternet İçin Video Kameralar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
WebCam: İnternet İçin Video Kameralar

WebCam sayesinde, masanızdan kalkmadan aynı anda pek çok yerde bulunabilirsiniz.
12-Megapixel-font-b-HD-b-font-Camera-USB-2-0-Web-Cam-360-Degree-with.jpg

Bilgisayarınıza bağlı bir web kamerasına sahipseniz, aynı anda birkaç farklı yerde bulunma şansına sahip olabilirsiniz. Bu minik video kameralar sayesinde ister evinizi, ister ofisinizi, isterseniz de dünyanın diğer ucundaki bir noktayı dilediğiniz an monitöre taşımanız mümkün.

Sadece kasa, monitör, klavye ve fare dörtlüsünden oluşan bilgisayarlar günümüzde çoğu kişiye yetersiz geliyorlar. Çünkü artık, bilgisayarlara çok sayıda çevre birim aygıtını bağlama şansına sahibiz. Yazıcı ve tarayıcı gibi cihazlar bu çevre birim aygıtlarının en yaygınlarını oluşturuyor. USB arabirimini kullanan sıra dışı cihazlar ise bilgisayarların sınırlarını zorluyorlar. Örneğin elektronik mikroskop veya tıraş makinesi gibi cihazlar bile USB arabiriminden bilgisayara bağlanabiliyorlar.

İnternetin yaygınlaşmasına paralel olarak popülerliği artan en önemli çevre birim aygıtı ise, hiç kuşkusuz "WebCam"ler; yani internet kameraları. Fiyatları son yıllarda iyice düşen, hatta dizüstü bilgisayarlara bile dahili olarak monte edilen bu minik video kameralar, gün geçtikçe daha fazla kullanıcının vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarıyorlar. Çoğu kez monitörün üzerine, nadiren de bilgisayar masasına yerleştirilen bu küçük kameralar; kullanıcıyı PC'nin önündeki sandalyeden kalkmaya zorlamadan, her türlü görüntüyü internet üzerinden transfer etme yeteneğine sahipler.

Hayatımızı her geçen gün daha fazla etkileyen internet artık sadece güncellenen web sayfaları üzerinden bilgi almaya veya elektronik mağazalardan alış veriş yapmaya yaramıyor. İnternetin bir diğer önemli kullanım alanını da veri transferi oluşturuyor. Bazen metinsel, bazen sesli, bazen görüntülü, bazen de hem sesli hem görüntülü olarak gerçekleşen veri transferinin en önemli bileşeni ise şüphesiz "WebCam'ler. Zira web sitelerinde artık sadece metinler ve resimler bulunmuyor; aynı zamanda video ve televizyon yayınları da yer alıyor. Hatta bazı kullanıcılar başkaları tarafından sunulan bu görsel yayınlarla yetinmiyorlar ve internet üzerinde kendi yayınlarını başlatabiliyorlar.
163490539_webcam-cam-200-mega-pixel-kamera-mikrofon-usb-infrarot.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Bilgisayara Kamera Bağlamak...

BİLGİSAYARA KAMERA BAĞLAMAK... PEKİ AMA NEDEN?

Son yıllarda bu konudaki görüşler ciddi biçimde değişse de, ilk çıktıklarında dijital kameraların çok gereksiz veya lüks oldukları iddia edilmişti. Yetenekleri sınırlı olsa da, dijital video kameraların önemli bir temsilcisi olarak kabul edilen web kameraları ise aynı şekilde birer lüks olarak algılandı. Ne de olsa bu küçük cihazlar hiçbir zaman bilgisayarların "zorunlu" parçaları olamayacaktı.

Web kameralarının yeni kullanım alanları keşfedildikçe, bu cihazlara karşı olan önyargılar da ortadan kalktı. Fiyatlarda yaşanan düşüş ise daha çok insanın "WebCam" sahibi olmasını sağladı. "WebCam" sahiplerinin sayısı arttıkça, bu cihazları kullanan servislerin sayısı da artmaya başladı ve ortaya birbirini besleyen büyük bir döngü çıktı.

Bu döngünün etkisiyle, günümüzde web kameraları çok değişik kullanım alanlarına kavuştular. Temel olarak görüntü kaydını ve bu görüntünün aktarımını sağlayan web kameraları, ilk olarak internet üzerinden video konferans gerçekleştirmek için tercih edildi. Bu video konferanslar sayesinde, oturuma katılanlar kilometrelerce uzakta olsalar bile sanki aynı masada oturuyorlarmış gibi sohbet edebiliyorlardı. Daha sonra ise e-postalara eklenmiş video görüntüleri popülerleşti. Sırf bu iş için özelleşmiş yazılımlar, web kameranızı kullanarak istediğiniz bir görüntüyü kaydetmenize ve kaydettiğiniz görüntüyü istediğiniz bir kişinin e-posta adresine göndermenize yardımcı oluyorlardı. Doğum günü kutlaması için gönderilen bir e-postanın içinde yer alan kısa bir video kaydı herkesin çok hoşuna gitmişti.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Peki Ama Neden?

"WebCam"lerin bir sonraki hedefi ise "Biri Bizi Gözetliyor" müdavimlerinden başkası değildi. Evindeki veya ofisindeki yaşamını web kamerası aracılığıyla milyonlara ileten kişilere ait web sayfaları, kısa sürede çoğu internet kullanıcısının en sık ziyaret ettikleri adresler haline geldi. Yabancı ülkelerde oldukça yaygın olan bu tür uygulamaların Türkiye'de de çeşitli varyasyonlarına rastlandı.

Görüntülü sohbet yapmak ise, son zamanlarda web kameralarının en popüler kullanım alanı haline geldi. Eskisi gibi metinsel bazda sohbet yaparken, program penceresinin bir köşesinde sohbet edilen kişiye ait görüntünün yer alması çoğu kişinin hoşuna gitti.

Web kameralarının ilk günden bu güne değişen ve gelişen kullanım alanları, gelecek için şimdiden bir fikir veriyor. Örneğin web kameraları ve bu cihazları destekleyen teknolojiler sayesinde, ileride herkes kendi televizyon yayınını internetten yayınlayabiliyor olacak Ayrıca web kameraları, güvenlik için kullanılabilecek önemli birer araç haline gelecekler. Örneğin evinizin çeşitli köşelerine veya arabanızı park ettiğiniz yere konumlandırabileceğiniz bir "WebCam", sizin için önemli olan bu mülklerin bekçiliğini yapabilecek. Hatta doktorlar ile hastaları, aralarındaki mesafe ne kadar uzak olursa olsun birbirleriyle kolayca haberleşebilecekler.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Web Kamerası Nedir?

WEB KAMERASI NEDİR?

Türkçe'ye web kamerası şeklinde çevrilen "WebCam" cihazları, yetenekleri sınırlı bir dijital video kamera olarak tanımlanabilir. Pahalı ve büyük bir dijital kameranın sunduğu bazı avantajlardan mahrum olan web kameraları, herşeye rağmen çok sayıda kullanıcının görüntü kaydı için yararlanabilecekleri kullanışlı birer araçtırlar.

Günlük kullanım için fazlasıyla yeterli olan "WebCam" ile klasik bir video kamera (CamCorder) arasındaki en temel fark ise şudur: Bir web kamerası ile gittiğiniz bir tatil bölgesini kaydedemezsiniz; çünkü bu cihazlar çalışmak için bir bilgisayara ihtiyaç duyarlar. Şarjlı veya fotoğraf çekebilen modelleri çıksa da, web kameraları temel olarak bilgisayarlara mahkumdurlar. Klasik video kameralarda ise bu tür bir sınırlama yoktur. Ek olarak, web kameralarının görüntü kalitesi doğal olarak sınırlıdır. Bazen fiyatları düşük tutmak için, bazen de daha fazlasına ihtiyaç olmadığı düşünüldüğü için, web kameralarının kayıt yetenekleri çok yukarılara taşınmaz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Web Kamerası Satın Alırken

WEB KAMERASI SATIN ALIRKEN

Günümüzde, bilgisayarınıza bağlayarak kullanabileceğiniz çok sayıda "WebCam" markası ve modeli bulunuyor. Değişik modellerin arasındaki en önemli farkları ise elde edilen görüntünün kalitesi, yoğunluğu, kullanılan renklerin miktarı, video sinyalinin aktarım hızı ve saniyede çekilebilen kare sayısı gibi kriterler oluşturuyor.

Bu tür teknik özelliklere ek olarak, ergonomik özellikler de büyük önem taşıyor. Örneğin web kamerasının nasıl monte edildiği, monte edildiği yeri değiştirmeden farklı açıları görüntüleyebilme yeteneği ve kullanılan malzemenin kalitesi gibi etkenler bu ergonomik özelliklerin bazılarını oluşturuyor. Bilgisayara bağlanma tipi ise, alacağınız "WebCam"e dair bir başka önemli kriter olarak karşımıza çıkıyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Web Kameralarının Kurulması

WEB KAMERALARININ KURULMASI

Satın aldığınız "WebCam" cihazını bilgisayarınıza bağlamak, çoğu durumda tahmin ettiğinizden daha kolay bir işlemdir. Özellikle sahip olduğunuz web kamerası USB arabirimini destekliyorsa, bu cihazı bilgisayara tanıtmak çocuk oyuncağıdır. Boş bir USB girişine bağlayacağınız kamera, bilgisayarınız tarafından anında algılanacaktır. Tabii ki bu işlemler sırasında bilgisayarınızda USB girişinin bulunmasına ve en kötü ihtimalle Windows 98 işletim sistemini kullanıyor olmanıza özen göstermelisiniz.

Windows XP'de ise tüm bu işlemler çok daha kolay ve sorunsuz gerçekleşecektir. Eğer bilgisayarınız bahsedilen bu gereksinimleri karşılıyorsa, web kamerasından çıkan kabloyu USB girişine takmak ve ürünle birlikte verilen sürücüyü yüklemek yeterlidir. Son olarak bilgisayarı yeniden başlattığınızda, yeni aldığınız web kamerası da kullanıma hazır hale gelecektir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Gerçekten İşe Yarıyorlar mı?

GERÇEKTEN İŞE YARIYORLAR MI?

"WebCam"ler şüphesiz parlak bir geleceğe sahip olacaklar. Her gün, bilgisayar ve video kamera arasındaki bu özel birlikteliği kullanmanın yeni şekilleri ortaya çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek. İster haberleşme, ister güvenlik, isterse de bilgi aktarımı için olsun; video kameralar dünyaya açılan gözler olarak kullanıcıların yardımına koşacaklar. Bilgisayarınıza görme yeteneği kazandıran web kamerası, belki de kısa bir süre sonra bilgisayarı kimin açtığını algılayabilecek ve onun kişisel profilini otomatik olarak hatırlayabilecek.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
WebCam Siteleri

WEBCAM SİTELERİ

İnternet üzerinde, dünyanın çeşitli köşelerindeki web kameralarından alınan görüntüleri yayınlayan çok sayıda web sitesi bulunuyor. Üstelik bu "WebCam"lerden oldukça İlginç görüntülere ulaşılabiliyor. örneğin aylarca evden çıkmadan yaşayan bir kişinin günlük hayatına, dünyanın en egzotik bölgelerinin akıl almaz görüntülerine ve uzayın şaşırtıcı yönlerine bu web kameraları sayesinde ortak olabilirsiniz. İşte, dünyadaki en ilginç görüntüleri sunan web kameralarından bir demet...

http://www.fourmilab.ch/cgibin/uncgi/Earth/action?opt=-p
Dünyamızın uzaydan nasıl göründüğünü merak edenler için görkemli görüntüler sunan canlı bir web kamerası.

http://animal.discovery.com/cams/cams.html
Dİscovery Channel'ın hayvanlara adanmış sitesindeki bu sayfalarda, çeşitli hayvanları canlı olarak izleyebiliyorsunuz.

http://www.camcentral.com
Çok sayıda web kamerasını kategorilere ayrılmış olarak listeleyen bir başka arşiv sitesi.

http://www.earthcam.com
Dünyanın çeşitli yerlerine yerleştirilmiş web kameralarını kategorilere ayrılmış olarak listeleyen oldukça önemli ve popüler bir site.

http://www.lochness.co.uk/livecam/
Canavarın gölden çıkıp çıkmadığını kontrol edin.

http://dsc.discovery.com/cams/pvolcano.html?ct=3bc6cc83
Meksika'da bulunan ve dünyanın en aktif volkanlarından birisi olan "Popocatepeti" yanardağını gözleyebileceğiniz bir web kamerası.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Web Kamerası Seçimi

WEB KAMERASI SEÇİMİ

Web kamerası kullanarak İnternet üzerinden gerçekleştireceğiniz bir video konferansın görüntü kalitesi, sizin ve diğer kullanıcıların İhtiyaçlarına bağlıdır. Örneğin sadece arkadaşlarınızla sohbet etmek İçin basit ve ucuz bir "WebCam" yeterli olacaktır. Ancak "e-Learning" olarak da bilinen uzaktan eğitim programları İçin çok daha yüksek bir görüntü kalitesine ihtiyaç duyulduğu da ortadadır. Bu yüzden, yeni bir web kamerası alacaksanız, öncelikle bu cihazı hangi ortamda ve tam olarak ne amaçla kullanacağınızı belirlemeniz son derece önemlidir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst