gittigidiyor

Wi-Fi Çekim Gücü Arttırma ve Modem Bakımı Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Wi-Fi Çekim Gücü Arttırma ve Modem Bakımı Nasıl Yapılır?

Kablosuz internet hızınızı ciddi ölçüde etkileyen faktörler ve modem bakım işleminiz hakkında bilgiler sunmaya devam ediyoruz.

wi-fi-cekim-gucu-arttirma-ve-modem-bakimi-nasil-yapilir.png


Wi-Fi hassas bir iletişim protokolüne sahip olduğu için,zaman zaman çekim gücünüzde azalmalar ve zamanla bağlantı kopuklukları olabiliyor.Modemden çıkan internet bilgisi bilgisayarınıza aktarılırken kablosuz aktarım sağlanır.Bilgisayarınızın Wi-Fi bağdaştırıcısı internet sinyalini modem ile bilgisayar arasında bağlantı kurarak aktarma görevini üstlenir.
Bağdaştırıcı üzerinde bulunan antenin kalitesi ve modeminizin aktarım aralığı sinyal kalitesini etkiler.Modem veya Wi-Fi antenlerini,daha kaliteli ve çekim gücü yüksek olan antenlerle değiştirmeniz,internete daha hızlı bağlanmanızı sağlayabilir.Ancak en önemli etken güncel driver ve Firmware kullanmanızdır.
Ağ bağdaştırıcı sürücüsü ve Firmware karıştırılmaması gereken iki faklı yazılımdı.Sürücü donanımınızı bilgisayarınızla uyumlu hale getirir.Firmware ise;modem arayüzünüzde bulunan yazılımdır.

Firmware güncellemesi nasıl yapılır?

-Modem arayüzüne giriş yapın(192.168.X.X).
-Bakım ve onarım sekmesine tıklayın.
-Yazılım güncellemelerini denetleyin.
-En son yazılımı modem arayüzünüze kurun.

Eğer bu şekilde güncelleme yapamıyorsanız;modem üretici firmanın internet sitesinden en son modem yazılımını bilgisayarınıza indirin ve modem arayüzünden dosya yolu göstererek yazılımınızı güncelleyin.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst