gittigidiyor

Wi-Fi Sinyaliyle Artık Herkes Duvarların Arkasını Görebilecek

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
wi-fi-sinyaliyle-artik-herkes-duvarlarin-arkasini-gorebilecek-705x290.jpg
MIT mühendisleri Superman’in X-Işını görüşlü gözleri gibi duvarların içini ve eşyaların arkasını gören yeni bir Wi-Fi kamera geliştirdi. Wi-Fi frekansında çalışan “radar kamera” yakın gelecekte akıllı telefonlara standart donanım olarak eklenecek ve kurtarma ekiplerinin depremde enkaz altında kalanların yerini bulmasını sağlayacak.Wi-Fibağlantınızı komşunuzun kullanıp kullanmadığını düşünmeyi bir kenara bırakın: Araştırmacılar, Wi-Fi sinyallerini bir duvarın arkasında olup bitenleri"görebilmek"üzere yeni bir yol geliştirdiler. Radar ve sonar'lardakine benzer bir yöntem kullanan MIT araştırmacıları, "Wi-Vi" adını verdikleri sistemle ters kablosuz sinyalleri gönderiyorlar. Sinyaller hareketsiz bir nesneye çarptığında birbirlerini iptal ediyorlar, ancak hareketli bir nesneye çarpmaları halinde sinyaller arasındaki uzaklık, nesnenin nerede ve ne kadar hızlı hareket ettiğini bulmakta kullanılabiliyor.



1493826463565142957.jpg


Şu anki sistem nesnelerin neye benzediğini, diğer odada ne yapıldığını göstermekten çok uzak ancak bu, işe yaramaz olduğu anlamına gelmiyor. Sistem, sinyal kaynağı olarak bir akıllı cebi kullanarak bir bina içinde esir tutulanları veya molozlar altında sıkışanları bulmakta kullanılabilir (hareket ettikleri sürece).



728(62).jpg


Radar sistemleri cisimlerden yansıyan radyo dalgalarını kullanarak, seyir halindeki gemilerin ve havadaki avcı uçaklarının yerini tespit ediyor. Sonar cihazları ise su altında yayılan ses dalgaları yardımıyla donanma denizaltılarını takip ediyor. MIT’in ürettiği Wi-Fi kameranın radar ve sonardan tek farkı ise Wi-Fi sinyalleriyle çalışması ve Microsoft’un Xbox 360 video oyun konsoluna entegre ettiği Kinect sensöründe olduğu gibi insanların vücut hareketlerini algılaması.



728(63).jpg


Profesör Katabi çalışılan bu proje hakkında yaptığı açıklamada söyledikleri şu şekildeydi .

“Bizler insanlara duvarların ve kapalı kapıların ardından birbirlerini görebilecekleri düşük güç tüketimli , basit ,ve taşınabilir bir teknoloji sunmak istiyoruz.”




Bu yeni teknoloji ile el kol hareketlerimiz, hatta geliştirdiği taktirde mimiklerimizle bile duvarların ardındaki cihazları, elektronik aksamları kontrol edebilmemiz mümkün.

wireless-router-see-through-walls.jpg


Yakında herkesin akıllı telefonlarında ve tabletlerinde yer bulacağı öngörülen bu yeni teknoloji henüz gelişme aşamasında olmasına rağmen birçok sektörden iş adamlarının ve önemli firmalarıngöz odağı olmuş durumda.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst