gittigidiyor

Widget nedir? Widget ne işe yarar? Widget nasıl yüklenir

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Android telefonlarda widget nedir? Widget ne işe yarar? Widget nasıl yüklenir ve oluşturulur? Uygulamar için widget nasıl yapılır?Android telefonlar için masaüstünüze çeşitli pencereler eklemenizi sağlayan bu özellik, kelime anlamı ile görsel parçacık veya pencere olarak adlandırabiliriz.
Telefona yüklediğiniz her uygulamanın böyle bir özelliği bulunmayabilir. Bu özellik, uygulama tasarımcıları tarafından uygulama geliştirilirken içine eklenen bir özelliktir. Yani her uygulamanın için widget olacak diye bir durum söz konusu değildir.
Widget pencerelerine örnekler verecek olursak; haber, hava durumu widget, mesajlaşma, pil göstergesi, facebook widget, twitter, instagram, saat widget gibi örnekler verebiliriz. Bunları telefonunuzda masaüstüne eklemeniz için yöntem şu şekildedir.
1) Masaüstüne widget ekleme penceresini açın. Bunu yapmak için masaüstünüzde boş bir yere basılı tutabilir veya uygulamalar penceresinde bulunan ‘widget’lar sekmesini kullanabilirsiniz.
2) Daha sonra listeden eklemek istediğiniz uygulamayı seçerek masaüstünüze yerleştirin. Bu işlemi sürükle bırak yöntemi ile yapabilirsiniz.
3) Masaüstüne sürükle bırak ile yerleştirdiğiniz pencere tam oluşmadan önce size bazı ayarlar yapmanız için ara bir pencere açabilir. Ayarları yapın ve tamama basın.
4) Artık istediğiniz pencere masaüstüne yerleşmiş durumda. Dilerseniz eklediğiniz pencereye basılı tutarak boyutlarını değiştirebilir, yerini değiştirebilir veya kaldır yazısının üstüne sürükleyerek masaüstünüzden kaldırabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst