gittigidiyor

Wifite ile Kablosuz Ağ Şifrelerini Otomatik Kırma

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa


Kablosuz ağ şifrelerini kırma işlemini otomasyona bağlayan Wifite, en güncel teknolojilere ev sahipliği yapıyor.

Günümüzde kablosuz ağlar çok yaygın. Bu ağları korumak için şifre sistemi mevcut. Ancak bu şifrelerin kırılması da mümkün. Kablosuz ağ şifrelerini kırmak için onlarca program var ancak Wifite içlerindeki en hızlısı.
Wifite, Desibel (dB) bazında sinyal gücüne göre sıralama yaparak, öncelikle en yakındaki bağlantı noktasının şifresini kırmaya çalışıyor. Nasıl ve nereye saldıracağını belirleyebilmeniz için çeşitli seçenekler sunan programda ayrıca özelleştirebileceğiniz ayarlar da mevcut. Bu ayarlar zaman aşımlarını, MAC adresini değiştirebilmeyi ve buna benzer tercihleri içerisinde barındırıyor.
“Anonymous” yani “isimsiz” özelliği ile kimliğinizi koruyabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde saldırıyı gerçekleştirmeden önce MAC adresi rastgele bir adres ile değiştiriliyor ve saldırıyı yapanın siz olduğu meydana çıkmıyor. Saldırı tamamlandığında ise değişiklikler geri alınıyor.
WPA2 şifrelemeli ağları kırmak için yazılım ağa bağlı istemcileri akıllı WPA etkisizleştirmesi kopartarak ağa tekrar bağlanmaya zorluyor. Kullanıcı ağa tekrar bağlanmaya çalışırken oluşan handshake’i alıp daha sonra ekran kartı ile kısa sürede şifreyi kırabiliyorsunuz.
Ctrl+C tuş birleşimi ile sürmekte olan saldırıyı durdurabiliyor ve programı bir sonraki hedefe yönlendirebiliyorsunuz.
WEP şifrelemesine sahip ağlara saldırı yapmak için ise Wifite farklı yöntemler kullanıyor. Eğer ağa bağlı birileri varsa ve kablosuz ağ adaptörünüz paket enjekte etmeyi destekliyorsa, Wifite ile bu ağları 60 saniye ila 5 dakika arasında kırabiliyor. Şansınız yoksa bu süre yarım saate kadar çıkabilir.
Oturum sonlandığında oturum boyunca yapılanları listeleyen bir özet gösteriliyor. Bu özette kırılan parola varsa gösteriliyor ve ayrıca kırılan parolalar log.txt dosyasına kayıt ediliyor.
Programı çalıştırmak için Linux işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. Fakat Linux kurmanıza gerek yok. Backtrack 5 R3 gibi Linux dağıtımlarında Wifite halihazırda yüklü olarak geliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst