gittigidiyor

Windows 10 ARM PC’ler 2017 4. Çeyreğinde Hazır

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-arm-qualcomm.jpg


Aralık ayında, Microsoft ve Qualcomm, Windows 10‘u ARM işlemcilere x86 uygulama emülatörü ile getireceklerini açıkladı. Başlangıçta, bildiğimiz tek şey, bu yeni ARM PC’lerin 2017 yılının sonlarına doğru gelecek olmasıydı, ancak Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf, dördüncü çeyreğe geleceğini söyleyerek biraz daha ayrıntılı bilgi verdi.
Özellik, kod adı Redstone 3 (RS3) olan Windows 10’un bir sonraki özellik güncelleştirmesinin parçası olacak. Microsoft bugün RS3’ün bu Eylül ayında yeni bir ARM tabanlı donanım ortaya çıkmadan kısa süre önce geleceğini açıkladı.
Mollenkopf şunları söyledi:
Snapdragon 835, bu yılın dördüncü takvim çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanan Windows 10 çalıştıran Mobil PC tasarımlarında geçiyor. Veri merkezinde, Microsoft’la olan iş birliğini açıkladık ve sektördeki ilk 10 nanometre sunucu işlemcimiz olan 10 nanometre Qualcomm Centriq işlemcilerimiz üzerinde çalışan Windows Server’ı gösterdik.
Microsoft, Windows RT serisinde geçmişte ARM tabanlı PC’leri denedi fakat bu girişimler başarısız oldu. Bu seferki büyük farklılık x86 emülatörü, bu nedenle bu aygıtlarda herhangi bir sınırlama olmayacak.
Cihazlar Snapdragon 835 yonga setlerini kullanacak ve hücresel bağlantıya sahip olacak. 835 ayrıca bir gigabit LTE modem de içeriyor; bu yüzden beklemeye değer bir şey olabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst