gittigidiyor

Windows 10 Cloud, Win32 Uygulamalarını Çalıştırıyor!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Cloud, Win32 Uygulamalarını Çalıştırıyor!

Windows 10'un normal programları çalıştırmayan gizemli sürümü Windows 10 Cloud'da bazı değişiklikler var!

windows-10-cloud-win32-uygulamalarini-calistiriyor.jpg



Windows 10 Cloud hakkında söylentiler bir ay kadar önce ortaya çıktılar. Windows RT'yi andıran bu Windows 10 sürümü, sadece kullanıcıların Windows Store üzerinden uygulamaları indirmelerine izin verecek ve Windows 10 Pro'ya yükselme seçeneği de sunulacak. Ancak işletim sisteminin Build 15025'i sızdığında, build 15019 ekran görüntülerinin gösterdiğinin aksine Project Centennial uygulamaları –yani Win32'den Store'a dönüştürülen uygulamalar – desteklenmemekteydi.

Yeni sızan bir build ile ise Win32 uygulamalarının desteklendiği görülmekte ve bunun anlamı da Slack ve Evernote gibi uygulamaları indirip çalıştırabileceğiniz. Ne yazık ki, Win32 uygulamalarını hala internet üzerinden indiremiyorsunuz, yani Windows Store ile sınırlı durumdasınız.
Ayrıca Komut Satırı ve Kayıt Düzenleyicisi gibi bazı sistem uygulamaları da çalışmıyor. OneDrive, Win32 uygulaması olduğu için sorunlar çıkabiliyor.

Win32 uygulamalarını neden yükleyemediğinizi söyleyen bazı uyarı mesajlarında da bazı değişiklikler yapıldığı fark ediliyor. Örneğin Chrome'u yüklemeye çalıştığınızda görünen mesaj, Windows 10 Cloud size sadece bu uygulamanın desteklenmediğini söylemek yerine, Edge'in neden daha iyi bir tarayıcı olduğunu anlatıyor...
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst