gittigidiyor

Windows 10 Dördüncü Güçlü Büyüme Ayını Tamamladı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Windows10-titus.jpg

Microsoft’un, 2015 Temmuz ayı sonunda yayınladığı Windows 10 güncellemesi

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg

Microsoft’un 2015 Temmuz ayında Windows 10 güncellemesini yayınlamasından bu yana Windows 10 kullanımı sürekli olarak artıyor. Windows 10 lansmanı ile hızlı bir dağıtım sürecine giren güncelleme aradan geçen sekiz ayda bazen yükselişi yavaşlasa da kullanım oranı sürekli olarak artmaya devam ediyor.

IMG_20160402_145058-600x263.jpg

Microsoft’un Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda paylaştığı rakamlara göre Windows 10 işletim sistemi tüm dünyada 270 milyon bilgisayara yüklenmiş durumda. Bu rakamların ardından pazar araştırma şirketi Netmarketshare tarafından çevrimiçi kullanılan bilgisayarlar üzerinde yapılan bir araştırma Windows 10 işletim sisteminin Mart ayında da güçlü büyüme gösterdiğini ortaya koydu.

Netmarketshare’in raporuna göre Windows 10 işletim sistemi Mart 2016 döneminde %1.33 oranında büyüyerek toplamda %14.15 pazar payına ulaştı. Windows 10’un Şubat ayı büyümesi ise %0.97 oranındaydı. Windows 7 işletim sistemi %0.49 düşerek %51.89 pazar payına gerilerken, Windows XP ise %10 sınırına geriledi.

nms2-600x296.jpg

Windows 10 işletim sisteminin ulaştığı 270 milyon aktif bilgisayar, Microsoft’un belirlediği 1 milyar Windows 10 cihaz hedefinin %27’sini gerçekleştirdiğini de gösteriyor. Sekiz ayda gelinen bu noktadan sonra Microsoft’un belirlediği 1 milyar Windows 10 cihazına ulaşması için aylık ortalama %1.25 büyüme ile yaklaşık olarak üç yıla daha ihtiyacı olacağı görülüyor.
windows-10-mobile-upgrade-advisor-beta-01_story-600x497.jpg

Netmarketshare’in bilgisayar işletim sistemi pazarındaki diğer rakamlarına da göz atarsak Microsoft’un Windows XP, Windows 7, Windows 8/8.1 ve Windows 10 işletim sistemleri ile %89’luk bir paya sahip olduğu görülüyor. Apple’ın Osx platformları ise %6.11 pazar payına sahip.
Microsoft-Build_3.jpg

Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için Temmuz 2016 tarihinde yayınlamayı planladığı Redstone kod adlı Windows 10 Anniversary Update’i de Build Geliştirici Konferansı’nda duyurdu. Yenilik ve geliştirme odaklı Anniversary Update ile kullanım oranının da hızlanacağı tahmin ediliyor.

Windows10-titus.jpg

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.