gittigidiyor

Windows 10 En çok Kullanılan Klavye Kısa Yolları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 En çok Kullanılan Klavye Kısa Yolları

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 güncellemesinin bilinmeyen özelliklerini anlatmaya devam ediyoruz. Windows 10 klavye kısa yolları bu yazımızda.

windows-10-ve-windows-10-mobile-sistem-uygulamalari-guncellendi-50529.jpg

Microsoft, Windows 10 güncellemesini yayınladı fakat o kadar çok yenilik ve ara yüz değişikliği var ki kullanıcıların bir çoğu sisteme yabancı kalabiliyor.
Microsoft, eski sürümlerde olduğu gibi Windows 10 güncellemesinde de oldukça kullanışlı olan klavye kısa yollarına yer veriyor. Bu sayede istediğiniz Windows görevine çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. İşte size 21 adet Windows 10 klavye kısa yolu:
Klavye kısayolu Eylem Windows tuşu + A Eylem merkezini Açma Windows tuşu + C Dinleme modunda Cortana açma Windows tuşu + D Ekran ve masaüstünü gizleme Windows tuşu + E Dosya Gezginini açma Windows tuşu + H Paylaşma penceresini açma Windows tuşu + I Ayarları açma Windows tuşu + L PC veya hesap geçişini kilitleme Windows tuşu + S Arama menüsünü açma Windows tuşu + Numarası Görev çubuğuna sabitlenmiş uygulamaları sıra numarası ile açma Windows tuşu + Ok tuşu Uygulama penceresini küçülterek köşelere ya da kenarlara yapıştırma Windows tuşu + Virgül Geçici masaüstünde Ctrl + Windows tuşu + D Bir sanal masaüstü ekleme Windows tuşu + Ctrl + Sol veya Sağ ok Sanal masaüstleri arasında geçiş Windows tuşu + Enter Ekran okuma aracını açma Windows tuşu + Home Aktif masaüstü penceresini en aza indirmek (ikinci komut tüm pencereleri geri açar) Windows tuşu + PrtScn Ekran görüntüsü yakalama ve Ekran klasörüne kaydetme Windows tuşu + Shift + Yukarı ok Ekranın alt ve üst masaüstü pencerelerini yönetme Windows tuşu + Sekme Açık Görev görünümü açma Ctrl + Shift + Esc Görev Yöneticisi Alt + Tab Açık uygulamalar arasında geçiş Ctrl + Alt + Tab Açık uygulamaları görüntüleme Tabi ki Windows 10 klavye kısa yolları bu kadarla sınırlı değil. Sizin de sık kullandığınız klavye kısa yolları varsa yorumlarınızla bizimle paylaşabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 güncellemesi, günlük hayatta kullanımı kolaylaştıran klavye kısa yollarına sahip. Bunlar sırasında mutlaka bilmeniz gereken 28 tanesini sizler için derledik.

windows-10da-bilmeniz-gereken-28-temel-kkavye-kisa-yolu-77739.jpg

Microsoft, merakla beklenen yeni Windows 10 güncellemesini yayınladı ve Microsoft’un deyimi ile tarihin en büyük yükseltme operasyonunda kullanıcıların yoğun ilgisi devam ediyor.
Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulan Windows 10 güncellemesi ile gelen önemli yenilikler ve değişen kullanım alışkanlıkları var. Bunların arasında en önemli değişiklikler de klavye kısa yollarında yapıldı. Windows 10’da mutlaka bilmeniz gereken 28 adet klavye kısa yolunu sizler için bir araya getirdik.
Windows 10 Klavye Kısa Yolları


Klavye KısaYolu Eylem Ctrl + D Sık kullanılan veya okuma listesine güncel site ekle Ctrl + E Adres çubuğunda bir arama sorgusu açın Ctrl + F Sayfada bul Ctrl + H Tarih bölmesini açma Ctrl + I Favoriler bölmesini açma Ctrl + J İndirmeler bölmesini açma Ctrl + K Çift sekme Ctrl + L veya F4 veya Alt + D Adres çubuğunu seçme Ctrl + N Yeni bir pencere açma Ctrl + P Geçerli sayfayı yazdır Ctrl + R veya F5 Sayfayı yenile Ctrl + T Yeni bir sekme açma Ctrl + W Geçerli sekme Ctrl + Shift + P Yeni InPrivate Gözatma penceresi açma Ctrl + Shift + R Okuma Görünümüne girme Ctrl + 1, 2, 3, …, 8 Belirli bir sekme numarasına geçiş Ctrl + 9 Son sekmeye geçiş Ctrl + artı (+) Zoom in (% 25) Ctrl + eksi (-) Zoom out (% 25) Ctrl + 0 Yakınlaştırma düzeyini sıfırlama Backspace veya Alt + Sol ok Geri dön Alt + Sağ ok sayfada ilerleme Esc Sayfayı yüklemeyi durdurma Ctrl + tıklayın Yeni sekmede açma Ctrl + Tab Bir sonraki sekmeye geçme Ctrl + Shift + Sekme Bir önceki sekmeye geçme Ctrl + Shift + tıklayın Sekme içinde yeni bir sekme açma ve anahtar Bağlantıyı açma Alt + Shift + tıklayın Yeni bir pencerede aç Windows 10 güncellemesi halihazırda milyonlarca kullanıcı tarafından bilgisayarlarına ve tabletlerine kurulmuş durumda. Öte yandan yine milyonlarca kullanıcı da rezervasyon yaptırdı ve Microsoft’tan gelecek olan güncelleme uyarısını bekliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst