gittigidiyor

Windows 10 Güncelleştirmeleri yükleme sorunlarını giderme

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=WOL_Reg]
ximg_55c9f234aa6bc.jpg.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.zBWs_8HtwH.jpg

Burada, güncelleştirmeleri yüklemeyle ilgili bazı sık rastlanan sorunların çözümleri bulunmaktadır. Windows Update Sorun Gidericisi'ni çalıştırarak bazı sorunları otomatik olarak çözme imkanınız olabilir
[/FONT]


[FONT=WOL_Reg]

Güncelleştirmeleri yüklemeyi denedim, ancak bir veya daha çok güncelleştirme yüklenmedi.


  • [FONT=WOL_Bold]Güncelleştirmeyi el ile yeniden yüklemeyi denediniz mi?[/FONT] Bazı hatalar yalnızca hatalı zamanlama nedeniyle oluşur ve bunlara meşgul web siteleri, yavaş İnternet bağlantıları ya da başka etmenler yol açabilir. Bazen bu sorunları güncelleştirmeleri yeniden yüklemeyi deneyerek çözebilirsiniz.
  • [FONT=WOL_Bold]Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları'nı kabul ettiniz mi?[/FONT] Etmediyseniz, güncelleştirmeyi yeniden yükleyin ve lisans koşullarını gözden geçirip kabul edin
  • [FONT=WOL_Bold]Bilgisayarınızda yeterli miktarda boş alan var mı?[/FONT] Sürücünüzde daha fazla boş alana ihtiyacınız varsa, bazı uygulamaları kaldırıp, geçici İnternet dosyalarınızı veya kullanmadığınız dosyaları silip ya da Geri Dönüşüm Kutusu’nu boşaltıp güncelleştirmeleri yüklemeyi yeniden denemeniz gerekebilir. Sürücünüzdeki kullanılabilir alanı denetlemek ve ne kadar alanın boşaltılabileceğini görmek için Windows ile sağlanan Disk Temizleme aracını kullanabilirsiniz.
    • Masaüstünden Disk Temizleme'yi açmak için ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin, [FONT=WOL_Bold]Ayarlar[/FONT]'a dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesine gidin, fare işaretçisini yukarı çıkarın ve[FONT=WOL_Bold]Ayarlar[/FONT]'a dokunun), [FONT=WOL_Bold]Denetim Masası[/FONT]'na dokunun veya tıklayın, Arama kutusuna [FONT=WOL_Bold]Yönetim[/FONT] yazın,[FONT=WOL_Bold]Yönetimsel Araçlar[/FONT]'a dokunun veya tıklayın ve sonra da [FONT=WOL_Bold]Disk Temizleme[/FONT]'ye iki kez dokunun veya çift tıklayın.
  • [FONT=WOL_Bold]Yükleme işlemini durdurdunuz veya İnternet bağlantınızı kestiniz mi?[/FONT] Bunlardan birini yaptıysanız, çevrimiçi olduğunuzda güncelleştirmeleri yeniden denetleyin ve iptal edilen veya kesilen güncelleştirmeleri yükleyin.
  • [FONT=WOL_Bold]Sürücü güncelleştirmesi mi yüklüyordunuz?[/FONT] Ekran kartı gibi cihazların sürücü güncelleştirmeleri bazen, yüklenen dosyalar bozuk olduğundan veya bu dosyalar Windows işletim sisteminiz için doğru dosyalar olmadığından hatalara neden olabilir. Windows Update, Windows işletim sisteminiz için en güncel sürücüleri sağlamış olmalıdır. Ancak, cihaz sürücülerini Windows Update’ten yükleme sorunu yaşıyorsanız cihaz üreticisine başvurun.

    ximg_55c9f27bcbd35.jpg.pagespeed.ic.2F9GM6TPSh.jpg
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[FONT=WOL_Reg]
Hangi güncelleştirmelerin yüklendiğini bilmiyorum.


Windows Update bir güncelleştirme geçmişi tutar; buradan ne zaman hangi güncelleştirmelerin yüklendiğini denetleyebilirsiniz.
Güncelleştirme geçmişinizi görüntülemek için


  • Windows Update'i açmak için ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesine gidin ve fare işaretçisini yukarı doğru çıkarın),[FONT=WOL_Bold]Ayarlar[/FONT]'a, [FONT=WOL_Bold]Bilgisayar ayarlarını değiştir[/FONT]'e ve sonra da [FONT=WOL_Bold]Güncelleştirme ve kurtarma[/FONT]'ya dokunun veya tıklayın.
  • [FONT=WOL_Bold]Güncelleştirme geçmişinizi görüntüleyin[/FONT] seçeneğine dokunun veya tıklayın.
[/FONT]

[FONT=WOL_Reg]

İstemediğim veya zaten kaldırmış olduğum bir Windows güncelleştirmesi önerilmeye devam ediyor.

Güncelleştirmeyi gizleyebilirsiniz; böylece Windows Update geri yüklemeyi seçmediğiniz sürece söz konusu güncelleştirmeyi bir daha önermez.
Not


  • Önemli güncelleştirmelerin hiçbirini gizlememenizi öneririz.




Bir güncelleştirmeyi gizlemek için


  • Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekin ve [FONT=WOL_Bold]Arama[/FONT]'ya dokunun.
    (Fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesine gidin, fare işaretçisini yukarı çıkarın ve ardından [FONT=WOL_Bold]Arama[/FONT]'ya tıklayın.)
  • Arama kutusuna [FONT=WOL_Bold]Güncelleştirmeleri gizle veya göster[/FONT] yazın, sonra da [FONT=WOL_Bold]Güncelleştirmeleri gizle veya göster[/FONT]’e dokunun veya tıklayın.
  • Aşağıdakilerden birini yapın:
    • Önemli güncelleştirmeleriniz varsa, önemli güncelleştirmelerin kullanıma sunulduğunu belirten bağlantıyı tıklayın.
    • İsteğe bağlı güncelleştirmeleriniz varsa, isteğe bağlı güncelleştirmelerin kullanıma sunulduğunu belirten bağlantıyı tıklayın.

  • Gizlemek istediğiniz güncelleştirmeyi seçin, basılı tutun veya sağ tıklayın, sonra da [FONT=WOL_Bold]Güncelleştirmeyi gizle[/FONT]’ye dokunun veya tıklayın.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=4]Güncelleştirmeyi gizlemiştim, ancak şimdi yüklemek istiyorum.[/h][FONT=WOL_Reg]Güncelleştirmeyi yeniden listeye eklemeniz, sonra da güncelleştirmeyi yüklemeniz gerekir.
[h=3]Bir güncelleştirmeyi listeye yeniden eklemek için[/h]
  • Denetim Masası'nı açmak için ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin, [FONT=WOL_Bold]Ara[/FONT]'ya dokunun (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gidin, fare işaretçisi aşağı doğru indirin ve [FONT=WOL_Bold]Ara[/FONT]'ya tıklayın), arama kutusuna [FONT=WOL_Bold]Denetim Masası[/FONT] girin ve sonra da [FONT=WOL_Bold]Denetim Masası[/FONT]'na dokunun veya tıklayın.
  • [FONT=WOL_Bold]Sistem ve Güvenlik[/FONT]’e, sonra da [FONT=WOL_Bold]Windows Update[/FONT]’e dokunun veya tıklayın.
  • [FONT=WOL_Bold]Gizli güncelleştirmeleri geri yükle[/FONT]’ye dokunun veya tıklayın.
  • Yüklemek istediğiniz güncelleştirmeyi seçin, sonra da [FONT=WOL_Bold]Geri yükle[/FONT]’ye dokunun veya tıklayın.
    Windows güncelleştirmeleri otomatik olarak denetler ve geri yüklediğiniz güncelleştirmeyi ve kullanıma sunulmuş olabilecek diğer güncelleştirmeleri yüklemeyi seçebileceğiniz bir istem görüntüler.


[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Gizli güncelleştirmeleri geri yükledim, ancak yüklemek istediğim güncelleştirmeyi bulamıyorum.


[FONT=WOL_Reg]Bu durum, geri yüklemeye çalıştığınız güncelleştirmeyle aynı konuya yönelik daha yeni bir güncelleştirme varsa oluşur. Windows Update size yalnızca en son güncelleştirmeyi önerir.


[/FONT]

Zamanlanmış güncelleştirme sırasında bilgisayarım kapalıydı.

[FONT=WOL_Reg]Zamanlanmış bir güncelleştirmeyi kaçırdıktan sonra bilgisayarınızı başlattığınızda Windows güncelleştirmeleri denetler. Bunları hemen yükleyebilir veya erteleyebilirsiniz. Bir sonraki zamanlanmış güncelleştirme sırasında bilgisayarınız açıksa, güncelleştirmeler yüklenir. Ayrıca bilgisayarınızı kapatırken de mevcut güncelleştirmeleri yükleyebilirsiniz.

Güncelleştirmeleri yüklemeyi tamamlamak için sürekli olarak bilgisayarımı yeniden başlatmam isteniyor.

Bazı güncelleştirmeler Windows’un kullandığı dosyalara veya hizmetlere uygulandığından, bu güncelleştirmeler Windows çalışırken yüklenemez. Çalışmanızı kaydetmeniz, açık uygulamaları kapatmanız ve güncelleştirme işlemini bitirmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir.

Bilgisayarım güncelleştirme olup olmadığını kontrol ederken veya güncelleme yüklerken yanıt vermemeye başladı.

Bilgisayarınız güncelleştirme olup olmadığını kontrol ederken veya güncelleme yüklerken yanıt vermemeye başladıysa, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Bilgisayarınız güncelleştirme olup olmadığını kontrol ederken yanıt vermemeye başladıysa


  • Güncelleştirmeleri kontrol etmeyi tekrar deneyin.
  • 1. adım işe yaramazsa, Windows Update Sorun Gidericisi'ni çalıştırmayı deneyin.
  • Sorunlarla karşılaşmaya devam ediyorsanız, forumlarda arama yapmayı veya Microsoft Topluluğu web sitesinde soru sormayı deneyebilirsiniz.



Bilgisayarınız yeniden başlatmanın ardından güncelleştirme yüklerken yanıt vermemeye başladıysa

Bilgisayarınızı daha eski bir tarihe geri yüklemek için Sistem Geri Yükleme’yi kullanın. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:



  • Güç düğmesine basarak bilgisayarınızı kapatın ve düğmeye bir kez daha basarak bilgisayarınızı yeniden açın.
    • [FONT=WOL_Bold]Otomatik Onarım[/FONT] ekranının görüntülenmesini bekleyin.
      Not
      • Ekran görüntülenmezse, [FONT=WOL_Bold]Otomatik Onarım[/FONT] görüntülenene kadar 1a adımını yineleyin.



    • [FONT=WOL_Bold]Sistem Geri Yükleme[/FONT] seçeneğinin yanındaki [FONT=WOL_Bold]Geri Yükle[/FONT]’ye dokunun veya tıklayın.



    • Güncelleştirmeyi tekrar yüklemeyi deneyin.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Güncelleme, Insider'lara sunulmaya başlandı!

Windows 10'un büyük güncellemesini içeren yeni Windows 10 önizleme yapısı yayınlandı!
201604071020141472.jpg




Microsoft'un geçen hafta Build geliştirici konferansında gösterdiği yeni Windows 10 işlevleri, en son Insider yapılarında yavaşça ortaya çıkmaya başladı.
Çökme, kilitlenme gibi riskleri göze alan kullanıcıların takip ettiği "Hızlı" kanalına yayınlanan Windows 10 Insider Preview Yapı 14136, bir dizi yenilikle geliyor. Bunlar arasında en çok dikkat çeken, Linux'un doğal kod ortamı Bash'ın Windows 10'da pencere olarak
açılabilmesi.
images


Cortana, yeni sürümde bildirimlerinizi Windows olmayan cihazlarınızdan toplayarak PC'nizde gösterebiliyor. Bunun için örneğin Android'de Cortana uygulamasını yüklemiş olmanız gerekiyor.
Windows 10 Mobile kullanan telefonlar ise yeni Connect uygulaması sayesinde Continuum işlevinden kablosuz olarak faydalanabiliyor. Yani telefonunuzu PC'nize kablosuz olarak bağlayabiliyorsunuz.
Windows 10'un dahili web tarayıcısı Edge Pin It Button ve OneNote Clipper adında iki yeni eklentiyle geliyor. Bu eklentiler, internette dolaşırken ilginizi çeken içerikleri saklayıp, daha sonra okumanıza izin veriyor. Güncellenen eklentiler arasında ise Reddit Enhancement Suite, Mouse Gestures ve Microsoft Translator var. Yapı 14316, Skype'ın Evrensel Windows uygulaması sürümünü de geri getiriyor. Bu sürümde önemli bir değişiklik yok, ancak Microsoft gelecekteki sürümlerde yeni işlevler sunacağını söylüyor.
Eklenen diğer özellikler arasında yeni emojiler ve gece kullanımı için koyu mod var. Son olarak Windows, güncelleme yüklerken, standart dönen noktalar yerine artık bir yüzde gösteriyor.

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Bedava Windows 10 için yolun sonu geliyor!

Windows 7 ve 8 kullananların canını sıkan "Windows 10'u Alın" yakında tarihe karışacak!



2016050614515816972.jpg
Windows 10'a geçmeniz için ısrar eden kutucuklar, yakında tarihe karışacak. Firma, "Windows 10'u Alın" uygulamasını Windows 7 ve 8.1'li bilgisayarlardan kaldırma planlarını açıkladı.
Firma, Windows 10'a ücretsiz yükseltme kampanyasının 29 Temmuz'da biteceğini bizlere dün, tekrar hatırlatmıştı. Yazılım devinin WinBeta'ya yaptığı bir açıklamada ise herkesin canını sıkan yükseltme uyarısının 29 Temmuz'dan sonra devre dışı kalacağı bilgisi verildi:
"Detayları tamamlamak üzereyiz, ancak 29 Temmuz itibariyle Windows 10'a kolay yükseltmeye olanak tanıyan Windows 10'u Alın uygulaması, dünya çapındaki PC'lerde devre dışı bırakılacak ve yavaşça kaldırılmaya başlanacak. Windows 10'u Alın uygulamasının sunulması nasıl zaman aldıysa, onu geri çekmek de zaman alacak."
Microsoft, ücretsiz yükseltme olanağını 29 Temmuz'da bitirmeyi planlıyor, ancak bu kararını değiştirmek için zamanı var. Firma, yükseltme uygulamasını kaldırmanın "zaman alacağını" söylüyor; buradan bazı kullanıcıların 29 Temmuz sonrasında da, bir süre için Windows 10'a yükseltme olanağının bulunacağı sonucu çıkarılabilir.
Windows10-titus.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst