gittigidiyor

Windows 10 Harita İndirme Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Windows 10'un harita uygulamasında istediğiniz ülkelerin haritasını indirebilirsiniz. Böylece offline yani çevrimdışı iken daha önce indirmiş olduğunuz harita bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Windows 10 ile beraber yüklü gelen önemli uygulamalardan biri de haritauygulaması şüphesiz.
Aynı Google Maps ve diğer harita servisleri gibi şehirlerin haritalarına ulaşabildiğimiz bu uygulamada, ayrıca offline yani çevrimdışı harita görüntüleme servisi de bulunuyor.
Bu özellik sayesinde Wi-Fi bağlantınız varken istediğiniz şehirlerin haritalarını bilgisayarınıza indirebiliyor ve daha sonra internet bağlantınızın olmadığı anlarda ilgili haritaları görüntüleyebiliyorsunuz.
Peki Windows 10 harita indirme işlemi nasıl yapılır?
windows-10-offline-harita-copy.jpg

Çevrimdışı kullanım için harita indirmek

İlk olarak Window Harita uygulamasının güncel olduğundan emin olmamız gerekiyor. Windows Harita uygulamasına başlat tuşundaki arama butonuna "Harita" yazarak ulaşabilirisiniz.

windows-10-offline-harita-indirme-1.png




Eğer harita uygulaması güncel ise sol atta yer alan ayarlar bölümünden "Çevrimdışı Harita İndir" bölümüne gelmeniz gerekiyor. Bu bölüme geldikten sonra indirmek istediğiniz ülkeyi seçmeniz indirme işleminin başlaması için yeterli.

ekran-goruntusu-13.png


İndirme işlemi bittikten sonra indirilen haritaları yine haritalar uygulamasından kolayca görüntüleyebilirsiniz. Bu noktada çevrimdışı olarak harita görüntülenmesinin, online servise göre bazı yönlerden eksik olduğunu belirtmekte fayda var.

ekran-goruntusu-16.png


Yine de internet bağlantınızın olmadığı durumlarda bu haritalara ulaşabiliyor olmak hayat kurtarabiliyor.

images
 
Son düzenleme:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst