gittigidiyor

Windows 10 İçin Yeni Güç Kısma Özelliği Geliyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Bu yeni özellik ile işlemcinin harcadığı güçten tasarruf edilebilecek.

An itibariyle Windows Insider üyelerinin erişebildiği Build 16176 sürümü, Windows 10’a yeni bir özellik kazandırıyor. Modern işlemcilerin güç potansiyelini kullanan yeni güç kısma özelliği, arka plan işlemlerinin daha verimli çalışmasını sağlıyor.
İlk olarak geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan Build 15002 sürümünün notlarında gün yüzüne çıkan güç kısma özelliği, işlemcilerde ortalama %11’e varan bir güç tasarrufu vadediyor. Güç kısma özelliği etkinleştirildiğinde Windows, işlemcinin gücünü arka plan işlemlerine en verimli olacak şekilde dağıtıyor. Bu sayede performanstan ciddi bir ödün verilmeden güç tasarrufu sağlanmış oluyor.
Güç kısma özelliğinin çalışma prensibi ise oldukça basit. İşletim sistemi, kullandığınız programlarda en yüksek performansı elde etmek ve arka plan işlemlerinde güç tasarrufu sağlamak için oldukça gelişmiş bir tespit algoritması kullanıyor. Bu algoritmayı kullanan işletim sistemi, kullanıcı için önemli uygulamaları tespit ediyor ve güç dengesini bu öncelik seviyesine göre ayarlıyor.
Kullanıcılar ayrıca bu özelliğin ne seviyede çalışabileceğini, güç menüsüne eklenen kayan çubuk ile belirleyebilecek. Önerilen ayarlar veya güç tasarrufu modları kullanıldığında güç kısma özelliği çalışırken, yüksek performans modunda bu özellik devre dışı bırakılacak.
Son olarak Ayarlar>Sistem>Pil menüsü altında bulunan uygulamaların pil kullanımı menüsü üzerinden her bir uygulamanın güç ayarları değiştirilebilecek. Dilerseniz güç kısma özelliğini açık bırakıp belirli programları bu özellikten ayrı tutabileceksiniz.
Windows 10’un güç kısma özelliği an itibariyle Intel’in Speed Shift teknolojisini destekleyen 6. nesil ve üzeri Core işlemcilerinde kullanılabiliyor. Ancak Microsoft, işlemci desteğini önümüzdeki aylarda genişletmeyi planlıyor
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst