gittigidiyor

Windows 10 işletim sistemindeki yeni versionlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows10wallpaper.0.gif

Microsoft, Windows 10'u bedava sunacağını açıkladı

Windows 7 ve 8.1 korsan sürümlerini kullananlar Windows 10'u ücretsiz yükleyebilecek.

1426710971_img20150318223604.jpg

Bugünlerde gündemde olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'un ücretsiz olup olmayacağı tartışılırken sevindirici haber geçtiğimiz saatler itibarı ile geldi.
Microsoft yazılım şefi Terry Myerson Reuters'a yaptığı açıklamada Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının ücretsiz olarak cihazlarını Windows 10'a yükseltebileceğini söyledi. Bu ücretsiz yükseltme işleminin sadece geçmişte Windows'u satın almış insanlar için kullanılabilir olmayacağını dile getiren Myerson, Windows 7 ve 8.1'in korsan sürümünü kullananlara da ücretsiz yükseltme için izin vereceklerini belirtti.
1426710930_img20150318223634.jpg

Microsoft bu uygulama ile Windows platformunun korsan sürümlerini kullanan kullanıcılara Windows 10'u ücretsiz sunarak korsan sürümlerin kullanımını azaltmayı hedefliyor. Microsoft, Windows 10'u ücretsiz sunarken Office yazılımları gibi program yazılımlarını kullanıcılara satarak Windows 10'a verdiği emeğin parasını çıkarmış olacak
Yaz aylarında sunulması beklenen Windows 10 platformu Microsoft PC'ler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletlere getirerek kullanıcı deneyimi daha da genişletmek istiyor.
 
Son düzenleme:

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 ile birlikte korsan Windows kullanıcılarını affetmeye hazırlanıyor. Ücretsiz yükseltme hakkından, illegal Windows kullanıcıları da yararlanabilecek.

windows10-intro.jpg
Windows 10 ile birlikte radikal dönüşümlere hazırlanan Microsoft, kullanıcılarla da yeni bir başlangıç yapmaya kararlı. Reuters'in haberine göre, yazılım devi illegal Windows kullanıcılarını affetmederek Windows 10 sürümü ile temiz bir sayfa açacak. Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcılarına ilk yıl için sunulan ücretsiz yükseltme hakkından, hali hazırda kırılmış Windows kopyası kullanan kişiler de yararlanabilecek.​

Microsoft müşterilere güveniyor

Konu hakkındaki açıklamaların kaynağında ise Microsoft İşletim Sistemleri Bölümü Lideri Terry Myerson bulunuyor. Windows 10 kalifikasyonunu sağlayan lisanslı ya da lisansız tüm PC'ler için güncellemenin sunulacağını açıklayan Myerson, müşterilerin lisanslı bir Windowskullanmanın değerini anladıklarına inandıklarını belirtti. Ayrıca, müşterileri legal bir kopyaya taşımanın kolay olduğunu da sözlerine ekledi.​
windows-10-users-want-microsoft-to-go-all-in-on-the-flat-design.jpg
Geçiş süreci hızlı olabilir

Microsoft yöneticisinin açıklamaları, Windows 10'un sistem gereksinimlerini karşılayan tüm PC'lerde ücretsiz kullanılabileceği anlamına geliyor. Şirketin bu hamlesinin ardında ise yeni işletim sisteminin getirdiği Cortana, One Drive, modern uygulama mağazası gibi yenilikler ve servisler için daha geniş potansiyel kullanıcı tabanı sağlaması gösteriliyor. Böylece Microsoft, yeni servisleri için daha fazla geri bildirim olanağı sağlayacak. Ayrıca, "tek platform" odaklı yeni işletim sistemine geçiş sürecini de hızlandıracak. Bakalım MS'in bu hamlesi nasıl sonuçlanacak?​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-korsan-yazilim-kullanicilarina-da-ucretsiz-sunulacak-705x290.png

Microsoft
için çok büyük bir adım olarak görülen Windows
10
, diğer tüm sürümlerine göre çok daha iyi olarak gelecek gibi duruyor. Genellikle bir iyi ve stabil bir kötü Windows sürümü çıkartan şirketin özellikle
Vista
sürümü tamamen hayal kırıklığı yaratmıştı.

Bu sebeple hala
XP
sürümünü kullanmaya devam eden kullanıcıların yoğun olduğu platformda
Windows 7
ve özellikle gelen servis paketi ile sevilen
Windows 8
kullanıcıları da şu anda kullandıkları sürümlerinden memnunlar.

Windows 10 lansmanı ve sonrasında çıkan haberlere göre gümbür gümbür gelecek olan Windows 10,
"Tek platform, tüm cihazlarda"
anlayışıyla ciddi bir kullanıcı sayısı artışı yaşayabilir.
windows_10_0.jpg


Ayrıca sunacağı yeni özellikler ve kolaylıklar, daha hızlı ve stabil bir sürüm vaad edecen Microsoft, çok güvendiği Windows 10'un çabucak yayılmasını istiyor.

Lansmanda da belirtilen Windows 8 kullanıcıları
1 yıllık süre ile ücretsiz
olarak Win 10'a geçebileceği bilgisini veren firma, daha sonra Windows 7 kullanıcılarını da bu programa dahil ederek tam sürümü çıktığında kısa süre içerisinde en çok kullanılan Windows sürümünün Win 10 olmasını amaçlıyor.

Tech-Preview_Start-menu.png


Fakat bildiğiniz gibi toplama dediğimiz bilgisayarlar dışında alınan hazır bilgisayarlarda lisanslı olarak Windows yüklü gelmekte. Fakat birçok kullanıcı (özellikle Win 7 ve daha eski sürüm kullanıcıları) yeni Windows sürümlerini ücretsiz olarak kullanmak için
korsan
versiyonlarını kullanmakta. Hiçbir ücret ödemeden yapılan bazı işlemler sonrası sanki lisanslıymış gibi kullanılan bu Windows ürünleri, her ne kadar kullanıcıların kolayına gelen bir yöntem olmasa da
illegal
ve Microsoft firmasını zarara uğratan bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.
Dünya genelinde milyonları aşan korsan kullanıcılar
olduğunu da düşünecek olursak korsan yazılım nedeniyle Microsoft ciddi kar kayıpları yaşamakta.

İşte tam bu sebeple harekete geçen firma,
Reuters
'ın haberine göre korsan Windows kullanıcıların en fazla olduğu ülke olan
Çin'de Windows 10'u korsan kullanıcılar için de ilk yıl ücretsiz olacak şekilde bir yükseltme sağlanacak
. Tabii diğer söylentilere göre bu durum sadece Çin'de değil,
tüm dünya genelinde
yapılacak bir uygulama.

Windows-10_Product-Family.jpg


Yani Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları
lisanslı veya lisanssız olması farketmeden
Windows 10'a
ücretsiz geçiş
sağlayacaklar. Ama
1 yıl süre ile
.

Bu 1 yıllık sürenin detayları belli olmasa da az çok tahmin edilebilir bir şey olduğunu düşünüyorum. Yani büyük ihtimalle Microsoft ilk yılın sonlarına doğru sisteminize gelecek uyarılar ile belli bir ücret karşılığında Windows 10'u kullanmaya devam edebileceğinizi söyleyecek.

windows%20free%20upgrade%20to%2010.jpg


Bunun daha önce kullanılan Windows sürümüne göre ve lisans durumuna göre değişiklik göstereceğini de düşünmekteyim. Örnek vermek gerekirse Windows 7'den yükseltme yapanlar için ilk yılın sonunda 30 Dolar olacak güncelleme Windows 8.1 için 20 Dolar olacak. Lisanssız kullanıcılar için ise 50 Dolar karşılığında 1 yıl boyunca ücretsiz olarak kullandığınız Windows 10'u kullanmaya devam edebileceksiniz. (Fiyatlar örnek vermek amacıyla
tamamen uydurmadır
)

Bu uygulamanın Microsft açısından güzel bir hamle olacağını da söyleyebiliriz. Çünkü Windows 10'un çıkışından itibaren -eğer bu uygulama yapılırsa- ilk çeyrek sonrası yayınlanacak Windows kullanım oranlarında büyük bir farkla Windows 10 olacaktır. Ama diğer bir yandan ilk yıl sonrası değerlere de bakmak gerekecek. Çünkü ücret vermeyi kabul etmeyip eski sürümlerine geri dönecek kullanıcılar da olabilecek. Fakat firma özellikle korsan yazılım kullanıcılarını büyük oranda lisanslı kullanıcı olarak geri kazanabilir. Tabii Win 10 için uygun fiyatlar belirlenirse.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 yapı 10036'daki yeni simgeler!



Windows 10'un final sürümünde bizi nasıl simgeler bekliyor? Büyük ihtimalle böyle...



2015031815352715772.jpg
Windows 10'la ilgili yeni bilgilerin şu sıralarhızlandığından şüphe yok. Şimdiyse geçtiğimiz günlerde sızan 10036 numaralı Windows 10 yapısındaki simgelerle karşınızdayız.
Yeni simgeleri yukarıda görebiliyorsunuz. Windows 10'un 9926 numaralı yapısındaki 37 simgenin bu yapıda 83'e yükseldiğini belirtmekte de fayda var.
Simgelerin tüm kullanıcıları yakından ilgilendirmediğini biliyoruz, ancak onlara önem veren bir kitle de var. Dahası yeni simgeler, Windows 10'a yeni bir hayat kazandırmak için Microsoft'un kullanabileceği iyi araçlardan bir tanesi.
Windows 10'un önümüzdeki yaz aylarında yayınlayacağı, microsoft tarafından açıklanmıştır
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Güncellemesi İçin P2P Kullanabilir!

Microsoft bu kez güncelleme dağıtırken kendi üzerindeki yükü azaltmak için bu yola gidebilir. Ayrıntıları haberimizde..



microsoft-windows10.jpg

Windows 10'un final sürümünün ne zaman yayınlanacağı henüz tam olarak bilinmese de Microsoft, Windows 10 için yeni özelliklerini sunmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Windows 10'un gündemdeki 100036 sürümüyle birlikte yeni özelliklerden biri işletim sisteminin güncellemelerinin P2P yani eşten eşe paylaşım yoluyla dağıtılması söz konusu. Bu sayede kullanıcılar Windows 10 güncellemelerini ve satın aldıkları uygulamaları torrent benzeri bir P2P sistemiyle indirebilir.

2015031522555426218.jpg

Bu sistem sayesinde Microsoft sunucularındaki yığılmanın önüne geçmek amacıyla başka kullanıcıların bilgisayarlarındaki güncellemeleri ve uygulamaları uzun indirme sürelerini beklemeden indirme işlemini tamamlayabilir.
Henüz resmi olarak duyurulmamış ancak Windows 10'un final sürümü sırasında iptal etmesi de olası bir durum. Fakat Microsoft'un böyle bir deneme yapıyor olması bile ilerde P2P sistemini kullanabileceğinin sinyalini veriyor. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak..
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 yapı 10036'dan sızıntı var!

Windows 10'un geçen hafta derlenen bir yapısından ekran görüntüleri, ortaya çıktı!



Click here to view the original image of 620x496px.
2015031311502462172.jpg

Microsoft, neredeyse iki aydır bizlere yeni bir Windows 10yapısı sunmadı. Firmanın yeni yapıları hızla sunmak istediğini biliyoruz, ancak geliştirme sırasında yaşanan sorunlar bu planları engellemiş olabilir.
Bu ay sızan birkaç yapıya şahit olmuş, dolayısıyla yeni ekran görüntülerine bakabilmiştik. Yeni sızan 10036 numaralı yapı ise geçtiğimiz hafta derlenmiş görünüyor. Yapının fbl_impressive bölümüne ait olması iyi bir haber çünkü bu, onun Windows 10'u deneyen "Insider"lara yönelik olduğunu gösteriyor.

Yeni yapılarda ortaya çıkması en çok beklenen yenilik, Spartan ancak bu yapıda da yeni web tarayıcısına rastlanmıyor. Yapı 10036'da daha önce gördüğümüz yeni yükleme ekranı da yok, ancak saydam Başlat menüsü ve yeni oturum açma ekranı yerli yerinde.

Click here to view the original image of 620x496px.
2015031311503934872.jpg
Windows 10

Windows 10 yapı 10036'dan sızıntı var!

Yapı 10036'dan ekran görüntüleri

2015031311504895872.jpg

2015031311505616672.jpg
2015031311510279672.jpg


Windows 10 yapı 10036'dan sızıntı var!

Ve iki ekran görüntüsü daha!

2015031311511622972.jpg

2015031311512240672.jpg

Click here to view the original image of 620x280px.
windows-10-for-phones-ocg.jpg

Windows 10 Kurulum Ekranı Yeniden Tasarlandı

Microsoft, Windows 10 çalışmalarını sürdürürken bu çalışmalardan sızıntılar da devam ediyor.
Bilgisayar platformları arasında Windows işletim sistemi ile yıllardır liderliği kimseye kaptırmayan Microsoft, geçtiğimiz yıl Eylül ayında resmi tanıtımını yaptığı Windows 10güncellemesiyle yeni bir döneme geçiş yapıyor.
Click here to view the original image of 600x407px.
windows_10_kurulum_ekran%C4%B1-600x407.jpg
Microsoft, Windows 10 güncellemesiyle telefon , tablet ve bilgisayarlarda evrensel uygulama kavramıyla aynı kullanıcı deneyimini yaşatmayı amaçlarken Windows 10 ara yüzünde bazı önemli tasarım değişikliklerine de gidiyor.Bu değişikliklerden son olarak ortaya çıkan ise Windows 10 yeni kurulum ekranı oldu. Oldukça şık olarak tasarlananWindows 10 Kurulum Ekranı flat tasarım çizgileriyle dikkat çekiyor.

Microsoft’un Mart ayında yayınlaması beklenen Windows 10 Preview sürümüne yeni kurulum ekranının da dahil edilmesi bekleniyor. Öte yandan bu sürümde görev yöneticisi ve transparan canlı karo özelliğinin de gelmesi bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-for-phones-ocg1.jpg

Microsoft, Bir Sonraki Windows 10 Mobile Preview için Desteklenen Model Listesini Yayınladı

Microsoft nihayet merakla beklenen o listeyi yayınladı.
Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü test etmek için merakla bekleyen Windows Phone kullanıcıları için müjdeli haber gece yarısı geldi. Windows Insider Program yöneticisi Gabriel Aul, Microsoft Blog yazısında desteklenen yeni modellerin geniş bir listesini yayınladı.Genel olarak oldukça geniş olan yeni listede neredeyse tüm Lumia cihazları yer aldı. Sadece global Lumia 930 ve bir operatör cihazı olan Lumia 521 belirlenen bir hatadan dolayı bu listeye dahil edilmedi. Lafı fazla uzatmadan listeye bir göz atalım isterseniz:Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme Destekleyen Modeller




  • Lumia 1020
  • Lumia 1320
  • Lumia 1520
  • Lumia 520
  • Lumia 525
  • Lumia 526
  • Lumia 530
  • Lumia 530 Dual Sim
  • Lumia 535
  • Lumia 620
  • Lumia 625
  • Lumia 630
  • Lumia 630 Dual Sim
  • Lumia 635
  • Lumia 636
  • Lumia 638
  • Lumia 720
  • Lumia 730
  • Lumia 730 Dual SIM
  • Lumia 735
  • Lumia 810
  • Lumia 820
  • Lumia 822
  • Lumia 830
  • Lumia 920
  • Lumia 925
  • Lumia 928
  • Lumia ICON
  • Microsoft Lumia 430
  • Microsoft Lumia 435
  • Microsoft Lumia 435 Dual SIM
  • Microsoft Lumia 435 Dual SIM DTV
  • Microsoft Lumia 532
  • Microsoft Lumia 532 Dual SIM
  • Microsoft Lumia 640 Dual SIM
  • Microsoft Lumia 535 Dual SIM


Microsoft’un Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme için ilk yayınladığı listede Çin için üretilen cihazların hiç biri yoktu. Şimdi bu listeye Çin için üretilen cihazlar da dahil edilmiş.Windows Insider Program yöneticisi Gabriel Aul blog yazısında bu listenin henüz kilitlenmediğini dolayısıyla güncelleme yayınlanmadan önce çıkacak hatalar olursa listede değişiklikler olabileceğini belirtti.MicrosoftWindows Phone geliştirme ekibinin son zamanlarda hafıza bölümlendirme (partition stitching) üzerine yoğunlaştığı belirtilirken, kullanıcılardan yaklaşık bir hafta daha sürecek test süreci için sabır beklediklerini belirtti.Öte yandan listede bulunmayan cihazlardan Lumia 930‘un Lumia Icon ile Lumia 521‘in iseLumia 520 ile üzerlerindeki logo dışında bir değişiklik olmamasına dikkat çekilirken bu cihazların da bir haftalık süre içinde listeye dahil edilmesi bekleniyor. Listede dikkat çeken bir nokta ise Lumiacihazların dışındaki markaların güncelleme listesine dahil edilmemesi oldu.Son olarak açıklanan bu listedeki cihazların bir kaç gün içinde Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü alması beklenirken, güncellemenin Windows Insiders Fast Ring (Hızlı Halka) için yayınlanacağını belirtelim. Ayrıca son zamanlarda sızan Windows 10 Mobile ekran görüntüleriyle ortaya çıkan bir çok özelliğin bu güncellemeye dahil edileceğini tahmin ediyoruz. Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünden sızan ayrıntılı ekran görüntülerineburadangöz atabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-ocg11.jpg

Microsoft JavaScript 4.0 Ve WinJS 4.0 Önizlemelerini Duyurdu

Windows 10 sürümü ile birlikte yazılım tabanı da gelişimini sürdürüyor.
Microsoft yazılım alanına vermiş olduğunu ağırlık birlikte, ilerleyen dönemlerde tam uyumlu uygulamaların işaretlerini şimdiden veriyor.Microsoft bireysel ve kurumsal alana yönelik çalışmalarını aynı paralelde sürdürürken, yazılım tabanını da unutmuş değil. Geliştiriciler için büyük önem arz eden JawaScrity ve WinJS‘nin önizleme sürümleri kısa bir süre önce yayınlandı. Evrensel uygulamaların temellerini oluşturan yazılım dillerinde, son güncelleme ile birlikte ListView özelliği gelişmiş şekilde sunulmuş durumda.
Click here to view the original image of 588x306px.
WinJS.jpg
ÖzellikleWinJS kullanımında projeler üzerinde bulunan etkisi ile daha da gelişmiş tercih seçeneği bulunmaktadır. Geliştirme aşamasında çeşitli araçlarla test etme imkanı devam etmekle birlikte, geliştiricisine geniş bir kullanım alanı da sağladığı biliniyor. Günümüz yazılım alanında en gerekli temel taşlardan biri olan WinJS, yapı itibariyle de yeni yazılım seçeneklerine desteğe şimdiden hazır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows-10-Mobile-ocg.jpg

Windows 10 Mobile, Canlı Karo Değişken Şeffaflık Görselleri Ortaya Çıktı

Windows 10 Mobile, ara yüzü daha fazla kişiselleştirme seçeneği getiriyor.
Microsoft‘un mobil platformu Windows Phone için Windows Insiders Programı aracılığıyla ilk kullanıcı testleri başlayan Windows 10 Mobilegüncellemesinin yeni bir özelliği daha ortaya çıktı.Bilindiği üzere Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcılar şeffaf canlı karolar sayesindeBaşlat Ekranı arkaplanına da fotoğraf atayabilecek. Tabi burada ilk akla gelen canlı karoların arkasında fotoğrafın nasıl gözükeceği oluyor.
Click here to view the original image of 591x600px.
windows10_thumb-591x600.jpg
Microsoft da bunu düşünmüş olmalı ki Canlı Karolara üç farklı şeffaflık ayarı getiriliyor. Bu ayarların Başlat ekranında görünüşünü gösteren görsellere ise yukarıda göz atabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-office-ocg.jpg

Windows 10 Yapı 10049: Yeni Uygulamalar için Yeni Temalar

Microsoft, Windows 10 güncellemesinde önemli tasarım değişikliklerine imza atıyor.
Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta Windows 10 Preview Yapı 10049’u Windows Insider programı çerçevesinde kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Yapı 10049 ilk olarak spartan Browser’ın ilk kez kullanıcılara sunulması nedeniyle dikkat çekmişti.Fakat Windows 10 Preview Yapı 10049 hesap makinesinden yeni alarm uygulamasına kadar önemli tasarım değişiklikleri içeriyordu. Bu değişiklikleri ekran görüntüleriyle birlikte sizler için bir araya getirdik.Fotoğraflar

Fotoğraflar uygulamasında, fotoğrafları diyalog box’tan seçip açabilirsiniz.

Click here to view the original image of 600x480px.
IMG_1391-600x480.jpg


Ses Kaydedici

Yeni Ses Kaydedici uygulaması yeni Light tema ile geliyor.
IMG_1392-405x600.png


Spartan Browser

Spartan Browser, Flash player içeriyor ve Flash Playerı bir buton yardımıyla kolayca aç/kapa yapabilirsiniz.
IMG_1393.png


Ayarlar

Ayarlar menüsünde yeni kişiselleştirme ikonları

Click here to view the original image of 600x469px.
IMG_1394-600x469.png

Alarm ve Saat

Alarm uygulaması da yeni Light Tema ile geliyor.
IMG_1395-324x600.png

Hesap Makinesi

Hesap Makinesi de yeni Light Tema ile Windows 10’daki yerini alıyor.
Eğer siz de Windows 10 Preview Yapı 10049 sürümünü kullanıyorsanız, gördüğünüz değişiklikleri bizimle paylaşabilirsiniz.
.​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-tan%C4%B1t%C4%B1m-ocg.jpg

Windows 10 Yapı 10049: Video ve Müzik Preview Uygulamaları Store Beta’da

Microsoft, Windows 10 Preview için iki yeni uygulama başlattı.
Microsoft, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Windows 10 güncellemesini duyurmuş ve ardından ilk Teknik Ön İzleme sürümünü Windows InsidersProgramı ile kullanıma sunmuştu.
m%C3%BCzik_preview-600x337.jpg
Geçtiğimiz hafta yayınlanan Windows 10 Preview Yapı 10049 ile Microsoft, bu sürümde sartan Browser‘ı da kullanıma sunmuştu fakat bu sürümde yer alan değişiklikler bu kadarla sınırlı değil. Microsoft, Video Preview ve üzi Preview adıyla iki yeni uygulamayı daWindows Store Beta üzerinde indirmeye sundu.
Öncelikle iki uygulamada da ilk dikkat çeken nokta Xbox markasının uygulamalar üzerinden kaldırılması oluyor. Uygulamalar onedrive ile tam entegre çalışırken medya dosyalarına heryerden erişimi de mümkün kılıyor.
video_preview-600x322.jpg
Müzik Preview ve Video Preview uygulamaları son güncelleme ile sisteme eklenen Hesap Makinesi ve Alarm uygulamasında olduğu gibi oldukça sade ara yüze sahip. Medya dosyalarını hızlıca bulma ve oynamanın yanı sıra tüm cihazlardan satın alınan medya içeriklerini de çalma listelerinize ekleyebiliyorsunuz.Microsoft’un son dönemde bu iki uygulama nedeniyle özellikle Windows Phone kullanıcılarından oldukça fazla şikayet aldığı biliniyor. Windows 10 güncellemesiyle birlikte Müzik ve Video uygulamalarında da köklü değişikliklere imza atılacağı tahmin ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows_redstone.jpg

Windows 10 için, önümüzdeki yıl yayınlanacak olan güncelleme adı duyuldu. Minecraft'ın referansları ile yayınlanacak olan güncelleme Redstone adıyla geliyor.

windows-10-redstone-guncellemesi.jpg
Yaklaşık bir yıl kadar önce, ön sürümü yayınlanan Windows 10 için, ilk güncellemeler hazır durumda. 2016 Haziran ve Ekim ayında iki parça halinde gelmesi planlanan güncelleme, adı ile oldukça ilgi çekecek gibi duruyor.​
Başarılı olduğuna inanılan bir hizmet paketi, birtakım düzeltmeler ve birkaç yeni özellik ile gelecek olan güncelleme Redstone adı ile yayınlanacak.​
Minecraft referansı ile paylaşılan isim ve güncelleme, Minecraft'tan sadece ismini mi aldı bilinmez ama en kısa sürede, güncelleme ile ilgili özellikler netleşirken, umarım bir yerlerde karşımıza çıkar ve eğlenceli yeni araçlar görürüz.
redstone-02_story-600x320.jpg
Haziran ve Ekim 2016'da yayınlanacak olan Redstone'u sabırsızlıkla bekliyoruz.​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows_10_Mobile_ocg.jpg


Windows 10 Mobile yeni Yapıda Ortaya Çıkan Özellikler

Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünde yeni bazı değişiklikler ortaya çıktı.

Microsoft
‘un
Windows Insiders
Program yöneticisi Gabriel Aul, dün akşam saatlerinde katıldığı bir telekonferans programında,
Windows Phone
kullanıcılarının uzun zamandır beklediği
Windows 10 for Phones Preview
güncellemesinin yayınlanma tarihini açıklamıştı.
Windows 10 Mobile
, hem yeni özellikleri hem de yeni tasarımı nedeniyle oldukça merak ediliyor.
Windows 10 Mobile Preview
sürümüne ait yeni ekran görüntüleri, hem yeni tasarım hem de özellikler hakkında ipuçları veriyor.
Windows 10 Mobile Özellikleri:



  • Yenilenmiş görev yöneticisi
  • İnternet kapalıyken bile MMS alabilme
  • Yeni tarih ve saat seçici
  • Yeni kes/kopyala/yapıştır seçim çubuğu
  • Word kullanımı ile yeni Outlook Mail uygulaması

Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme
sürümüne ait ekran görüntülerini aşağıdaki fotoğraf galerimizde inceleyebilirsiniz. Yarın akşamdan itibaren çok daha detaylı bir şekilde türkçe ekran görüntüleriyle sizin için hatırlayacağımız içeriklere de göz atmayı unutmayın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows_10_Mobile_ocg.jpg

Windows 10 Mobile Preview için Yeni Yapı Yayınlandı

Microsoft, Telefonlar için Windows 10 Teknik Önizleme sürümüne yeni bir güncelleme yayınladı.
Microsoft, mobil işletim sistemi Windows phone platformu için geliştirmelerine devam ediyor. 12 Şubatta yayınlanan ilk yapının çok sayıda modeller için yayınlanması nedeniyle büyük bir çoğunluk Windows Insiders kullanıcısı tarafından merakla beklenen yeni yapı nihayet yayınlandı.
Bu yapının önemli yanı ise Windows Phone Lumia serisi akıllı telefonlarda Lumia 930, Lumia Icon ve Lumia 640 XL hariç tüm lumia serisinin bu sürümü kullanılabilmesi olarak görülüyor.Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümü, bazı hatalar içeriyor hiç şüphesiz. Bunların başında ise uçuş modunun aktifleştirilememesi ve mobil veri bağlantısının kapatılamaması geliyor.
Windows 10 Mobile Teknik Ön İzleme sürümünü yükleyip test etmek ve geliştirilmesine yardımcı olmak için geri bildirimlerde bulunmak istiyorsanız Windows Insider uygulamasını indirip Microsoft hesabınızla kayıt olmanız yeterli.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-office-ocg.jpg

Windows 10 Build 10056; Yeni Hava Durumu Uygulaması

Windows 10’un ortaya çıkan yeni yapısından bilgiler paylaşmaya devam ediyoruz.

Windows 10 Teknik Ön İzleme Yapı 10056
internete sızdıktan sonra bu yapıyla gelen yenilikleri ve değişiklikleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. İlk olarak paylaştığımız
Haber
uygulamasından sonra şimdi de yeni
Evrensel Hava Durumu
Uygulamasını
ekran
görüntüleriyle sizlerle paylaşıyoruz.
Microsoft
‘un
Bing Suite
uygulamaları olarak gruplandırılan Hava Durumu Uygulaması da
Windows 10
Teknik Ön İzleme
Yapı 10056
‘dan itibaren evrensel uygulama olarak
Windows 10
platformunda yerini alıyor. Microsoft, Kişisel bilgisayarlar ,
tabletler
ve telefonlar arasında çalışan evrensel bir uygulama olması için bu uygulamayı yeniden tasarladı. Aşağıdaki ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi size bölgenizdeki Güncel hava, Tarihsel hava, hava durumu haberleri, hava durumu haritaları ve daha fazlasını sunuyor. Ayrıca, bu uygulama yaklaşan yapılarında daha fazla özellik kazanacak gibi görünüyor, zira şu anda henüz tamamlanmış değil ve geliştirilmesine devam ediliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Technical Preview için Yeni Güncelleme Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Ön İzleme güncellemelerine devam ediyor. Windows 10 Preview için yeni bir güncelleme daha kullanıma sunuldu.

windows-10-g%C3%BCncelleme1.jpg
Redmond merkezli yazılım üreticisi Microsoft, Windows Insider programı ile geliştirmeye devam ettiği Windows 10 güncellemesi için yeni bir yapının kullanılabilir olduğunu Windows Blog yazısıyla açıkladı.
Geçtiğimiz yıl Eylül ayında duyurusu yapıldıktan sonra Windows Insider programı ile ön izleme sürümü yüklenebilenWindows 10 Preview, aldığı yeni güncelleme ile yapı 10.061 sürüm numarasına yükseltildi. Windows 10 Preview, bu güncelleme ile yeni E-posta ve Takvim uygulamalarının yanında geliştirilmiş tablet fonksiyonlarına da sahip.
Güncelleme ile Mail ve Takvim uygulamaları arasında tek kaydırma ile geçiş işlemi geliştiriliyor, e-posta’ların kaydırarak silme ve arşive ekleme özelliği de getirildi. Revize edilen yazılım sayesinde kullanıcılar birden fazla sanal masaüstü kurma seçeneğine de kavuştu.
Windows 10 Preview Yapı 10.061 güncellemesi ile tabletler için Windows 10 tarafında da geliştirmeler mevcut. Windows 10 Tabletler için kullanım sürekliliği sağlayan Continuumözelliği geliştirilmeye devam ediyor. Kullanıcılar tabletlerinde Başlat Ekranı, Cortana ve Görev Yönetici butonları, tablet kaldırıldığı zaman daha kolay dokunulabilmesi için otomatik olarak büyüyecek. 10″ altında ekran büyüklüğüne sahip tabletler, tablet için optimize edilmiş Windows 10 sürümü varsayılan olarak yüklü gelecek.
Son olarak, bahsi geçen tüm özellikler ve Windows 10 Preview güncellemesi, adından da anlaşılacağı üzere henüz geliştirme aşamasında. Bu nedenle günlük kullanımda hatalar olabileceği gibi bu hataların düzeltilmesi ve geliştirilmesi için Microsoft’a geri bildirimde bulunabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Build Geliştirici Konferansında, Windows Phone 10 güncellemesi ile gelecek arayüz ve tasarım değişikliklerini tanıttı.
windows-102.jpg
Microsoft, dün başlayan ve üç gün sürecek olan Build Geliştirici Konferansı‘nda Windows 10 hakkında kısa bir tanıtım yaptığı ilk oturumun ardından resmi bloğunda Windows 10 Mobileyeni tasarımı hakkında tanıtıcı bir yazı yayınladı.
Windows 10 güncellemesi ile akıllı telefonlarda da yep yeni bir arayüze geçiş yapan Microsoft, başkat ekranında daha fazla kişiselleştirme olanağı sağlıyor. Bunun yanında uygulama tasarımlarında da değişikliğe giden Redmond merkezli firma, metro arayüzü yerine “Hamburger Menü” adı verilen ekranın alt ve üstündeki araç çubuklarından oluşan yeni bir tasarım diline geçiş yapıyor.
win10-hizli-ayarlar-600x474.jpg

Microsoft’un Windows 10 Mobile güncellemesinde üzerinde özellikle durduğu bir kaç nokta var. Bunlardan ilki daha fazla seçenek sunma ve kullanılabilirliği artırma. Bu nedenle de hamburger menü tasarımı kullanılıyor. Bir diğer konu ise uygulamaların birbirleriyle entegre olarak çalışabilmesi.
win10-tile-600x286.jpg

Uygulamaların entegre çalışmasına örnek olarak Takvim ve Outlook entegrasyonu, mesajlaşma – takvim ve kişiler entegrasyonu ile tek uygulama üzerinden entegre bir çok uygulamaya geçiş yapılarak kullanımda süreklilik sağlanıyor.
Microsoft, ara yüz tasarımında, canlı karo yapılarında ve etkileşimli bildirimlerde (interaktif bildirimler) önemli geliştirmeleri Windows 10 Mobile güncellemesi ile kullanıcılara ve geliştiricilere sunmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında hızlı Ayarlar menüsünde daha fazla seçenek, toast bildirimlerde ve interaktif bildirimlerde yeni özellikler yer alıyor. Geliştiriciler için de uygulamalarının interaktif bildirimlere entegre çalışmasını sağlamak amacıyla gereken kodlar sağlanıyor.
win10-tasarim-600x322.jpg

Yukarıdaki slide görsellerinde de göreceğiniz üzere örnek olarak facebook bildirimi gösterilmiş. Bir arkadaşınızın paylaşım bildirimi geldiğinde o paylaşıma yorum yapabilir, o paylaşım üzerinden messenger (ya da seçeceğiz başka bir uygulama) ile mesaj yazabilirsiniz. Ayrıca beğen-beğenme butonu da toast bildirimlerde mevcut olacak. Bildirimlerde ve bildirim yönetiminde de önemli gelişmeler olacak. Yakın zamanda 3. Parti uygulamalar da interaktif toast bildirimlere entegre edilecek. Canlı karolar da bildirim gösterme açısından üç farklı seçeneğe kavuşacak.
Windows 10Mobile’ın belki de kullanıma sunulduğunda en çok konuşulacak özelliklerinden biri de Continuum for Phones özelliği olacak. Bu sayede Windows 10 akıllı telefonlar büyük ekranlı cihazlara ya da monitörlere bağlandığında otomatik olarak Full Pc özelliği kazanacak ve bir çok bilgisayar işlevini yerine getirecek. Continuum For Phone özelliğine başka bir yazımızda detaylı olarak yer vereceğiz.
windows-10-phones-continuum-578x289.png

Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi için net bir tarih vermedi. Fakat Joe Belfiore‘un sunumunda açıkladığı üzere Windows 10 Mobile yüklü cihazların yaz ayları sonunda kullanıcılara sunulacağı devamında ise mevcut cihazlar için güncellemenin yayınlanacağı belirtildi. Yani Windows 10 güncellemesini telefonunuzda kullanmak için en azından bir kaç ay daha beklemeniz gerekecek. Tabi Windows Insider uygulamasına katılarak Windows 10 Mobile Preview sürümünü mevcut telefonunuzda şimdiden test edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Preview sürümü kullanan Windows Insider programı üyelerinin merak ettiği soruya cevap Gabriel Aul’dan geldi.
windows-10-ayarlar-pin.jpg
Microsoft, geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana Windows Insiderprogramı çerçevesinde kullanıcılar için Windows 10 Previewgüncellemeleri yayınlıyor. Windows 10 Preview kullanıcılarının merakla beklediği Windows 10 RTM sürümünden sonra ne olacak sorusuna ise bu konudaki en yetkili ağızlardan biri olan Gabriel Aul cevap verdi.
Bir Windows Insider kullanıcısının twitter üzerinden Gabriel Aul’a yönelttiği “Windows Insider kullanıcıları için ücretsiz Windows 10 RTM sürümüne yükseltme verecek misiniz?”şeklindeki soruyaMicrosoft Windows Insider programı yöneticisi Gabriel Aul tek kelime ile net cevap verdi.
Aslında, Microsoft yöneticilerinin Windows 7 ve Windows 8.1kullanıcıları için Windows 10 güncellemesinin ücretsiz olarak yayınlanacağını beyan eden bir çok açıklamaları zaten vardı. Bu açıklama ile birlikte Windows Insider programı çerçevesinde Windows 10 Preview kullanıcılarının da Windows 10 RTM sürümünden itibaren ücretsiz yükseltmeye sahip olacağı kesinleşmiş oldu.
Windows 10 güncellemesi, tahminlere ve şirkete yakın bazı kaynaklara göre Temmuz ayının sonlarında final sürümü ile birlikte yayınlanacak. Windows Insider programı ile erken sürümlerinde testi ise Windows 10 güncellemesinin yayınlanmasından sonra da devam edecek. Bildiğiniz üzere Windows 10 Teknik Ön İzleme adıyla yayınlanan Windows Insider güncellemeleri geçtiğimiz hafta yayınlananYapı 10074 ile Windows 10 Insider Preview adını almıştı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AllJoyn Windows 10 ile Karşımıza Çıkıyor

Windows 10 ile yoğunlaşan özelliklere bir yenisi daha eklenmiş oldu. AllJoyn adına sahip olan özellik dikkat çekiyor. Remote Home Control çatısı altında gelişen AllJoyn başarıyı hedefleyen firmalardan bir tanesi.


alljoyn-windows-10-ile-karsimiza-cikiyor.jpg
İnternet ortamında gerçekleştirilen Windows 10 ile ilgili her haber, Firmanın gelişiminde oldukça dikkatli durduğu Windows 10’un oldukça ince özelliklere yer verildiğini aynı zaman da günlük hayata yansıtılmasını amaçlıyor. 29 Temmuztarihinde çıkarılacak olanWindows 10 işletim sisteminin tek amacı ise tüm platformlar değil, Internet of Everything düşüncesi ile hareket ediyor.
640x360xwindows-10-alljoyn.jpg_pagespeed_ic_q-oae8akhhdezhyn2ycd%5B1%5D.jpg

TIME dergisinin yapmış olduğu bir habere yakından baktığımız da Windows 10’un en önemli özelliklerinden bir tanesi de sır gibi saklanıyordu. Kasım ayından bu yana gelişim içerisinde olan AllJoyn uygulamasının Microsoft çatısı altına dâhil olması çoğu kullanıcıyı sevindirdi. Bu özellik sayesinde bilgisayarınız ya da tabletinizin üzerinden evinizde internet ile haberleşen tüm nesnelerin kontrol edilmesine imkan tanıyor.
Farklı beyaz eşya üreticileriyle birlikte ortak çalışan bu uygulama sayesinde oturduğunuz yerden kendinize kahve yapabileceksiniz ya da evinizin sıcaklığını, soğukluğunu ayarlayarak beraberinde perdeleri ve elektrik sistemlerini kontrol etmek için bir dokunuşunuz yeterli olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 PC sürümünün varsayılan duvar kağıdını resmi olarak ortaya çıkardı.
windows-10-insider-preview.jpg
Redmond merkezli yazılım devi Microsoft, 29 Temmuz tarihinde yayınlamaya hazırlandığı Windows 10 güncellemesi için son hazırlıklarını yapıyor. Geçtiğimiz günlerde gelen bazı bilgiler Windows 10 güncellemesi için büyük ve kapsamlı çalışmaların bittiği, artık ince detaylara yoğunlaşıldığı belirtilmişti. Microsoft’un yayınladığı yeni görüntüler bu iddiaları destekler nitelikte.
maxresdefault.jpg

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte varsayılan arka plan resmini ve bu resmin hayata geçiş hikayesini anlatan bir video yayınladı. Windows logosunun işlendiği Windows 10 arka plan resmi tamamen dijital ortamda ışık ve lazerlerle oluşturuldu.
windows-10-duvarkagidi-250615-537x360.png

2013082711295194472.jpg



Windows 10 kişisel bilgisayarların Başlat ekranında varsayılan arka plan resmi olarak gelecek olan görselini ayrıca GIF uzantılı bir de fotoğrafı paylaşıldı. Bu fotoğraf ise Windows 10 güncellemesi ile arkaplan fotoğraflarına GIF desteği gelebileceği şeklinde yorumlanıyor.
windows-10-fiyat.jpg

windows10wallpaper.0.gif

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte bir çok önemli değişiklik gerçekleştiriyor. Öncelikle dünyada bir ilk olan Windows Insider programı ile başlayan değişim, işletim sisteminin tasarım diline ve uygulama ara yüzlerine kadar sayısız yenilik içeriyor. Microsoft, ayrıca tasarıma ek olarak Windows 10 güncellemesi ile birlikte sistem ikonlarını da yeni tasarım diline uygun olarak değiştirdi.

Windows 10 güncellemesinin ön izleme sürümünü test etmek isteyen kullanıcılar, Windows Insider uygulamasını yükleyerek Microsoft hesapları ile oturum açtıktan sonra Windows Update ile Windows 8.1 bilgisayarlarına Windows 10 Preview YAPI 10130 sürümünü kurabilirler.
windows-blue-1.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst