gittigidiyor

Windows 10 Müzik Uygulaması

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows10wallpaper.0.gif

hero_carousel_2in1_mini_start_Non-Cortana_1x_tr_TR.jpg

Microsoft, Windows 10 Mobile için uygulama güncellemelerine devam ediyor. Office Mobile uygulamarından sonra bugün de Groove Müzik uygulaması önemli bir güncelleme aldı.
xbox-muzik-windows-10la-groove-muzik-oluyor-80734.jpg
Yazılım devi Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesine paralel olarak sistemin çekirdek uygulamalarını da güncellemeye devam ediyor. Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10536 derlemesinin yayınlanmasından sonra başlayan uygulama güncellemelerinde yeni durak Groove Müzik oldu.


Microsoft’un Xbox Müzik uygulamasının yerini alan Groove Müzik, tüm müziklerinizi bir arada tüm platformlarda ulaşabilmeyi ve yönetebilmeyi sağlıyor. Groove Müzik Pass ile çevrimiçi satın alma da yapılabilen uygulamanın yeni güncelleme kazandığı yeni özellikler şu şekilde:




  • Groove Müzik Pass ile Radyo, en sevdiğiniz sanatçılara göre anında müzik listeleri oluşturur.
  • Groove Müzik Pass sayesinde Microsoft’un müzik kataloğunun tamamındaki şarkıları uygulamanın içerisinden keşfedebilir, arayabilir ve dinleyebilirsiniz
  • Şimdi Yürütülüyor’da artık son dinlediğiniz şarkılar görüntüleniyor. Şarkıları tekrar dinlemek artık çok daha kolay.




Microsoft’un yeni müzik uygulaması Groove Müzik, artık tüm platformlarda ulaşılabilen içeriğiyle komple bir müzik servisine dönüşmüş durumda. Windows 10 Mobile için Groove Müzik uygulamasınıburadaki Windows Store Uygulama Mağazası’ndan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
hero_carousel_2in1_mini_start_Non-Cortana_1x_tr_TR.jpg

Microsoft’ta büyük değişim devam ediyor. Microsoft’un müzik ve video servisleri Xbox Müzik ve Xbox Video markası altında kullanıcılara sunuluyordu. Fakat Microsoft, dün akşam yaptığı resmi duyuru ile Xbox Müzik servisini Groove Müzik markası ile hayatına devam edeceğini açıkladı.
Groove Müzik, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Windows 10 Insider Preview güncellemesi ile birlikte varsayılan müzik uygulaması olarak kullanıcıların hizmetine sunulacak. Microsoft ayrıca aynı güncellemede Xbox Video uygulamasının da adını Filmler & TV olarak değiştirecek.
xbox-muzik-windows-10la-groove-muzik-oluyor-30366-600x351.jpg
Groove Müzik aylık abonelik maliyeti, aynı Xbox Müzik’te olduğu gibi aylık 9.90$ yıllık ise 99$ olarak belirlenmiş. 40 milyonun üzerinde şarkının bulunduğu Groove Müzik servisinden satın alınan parçalar Onedrive üzerinde yedeklenerek tüm platformlardan erişilebilir yapılıyor.Microsoft, Groove Music servisinin ilk olarak Windows 10 platformunda devamında ise daha fazla platforma getireceğini açıkladı. Groove Müzik çok yakında Windows 10 Insider Preview ile kullanıma sunulduktan sonra İos, Android ve Windows Phone uygulamaları da kullanıma sunulacak.Microsoft, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Windows 10 duyurusunu yaptıktan sonra büyük bir yeniden yapılanma içine girdi. İlk etkilerini Windows 10 güncellemesi ile göreceğimiz bu yapılanma görünüşe bakılırsa tüm Microsoft markalarını etkileyecek gibi görünüyor.
Windows-10-M%C3%BCzik.png

new-music-windows-10-screen1.png


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
device_laptop_smile_tr_TR.jpg

Microsoft Groove Müzik uygulaması nedir?

[FONT=WOL_Reg]


  • Microsoft Groove Müzik uygulaması Windows 10'da yenidir. Bu uygulama, müzik koleksiyonunuzu çalar ve çalma listeleri yapmanızı ve bunları dinlemenizi sağlar. MP3'lerinizi OneDrive'a ekleyin; Groove Müzik uygulamasını şarkılarınızı kişisel bilgisayarlar, tabletler, Windows Phone ve Xbox gibi diğer aygıtlarda da ücretsiz olarak çalmak için kullanabilirsiniz.
  • Ancak uygulama en iyi şekilde Groove Music Pass ile kullandığınızda çalışır. Düşük bir aylık ücret karşılığında, Groove Music Pass, dünya üzerindeki en büyük müzik kataloglarından müzik akışları almanızı ve indirmenizi sağlar. Özel radyo istasyonları favori sanatçılarınızdan saatlerce müzik çalar. Kişisel bilgisayarınızda, tabletinizde, telefonunuzda (iOS ve Android dahil) ve Xbox'ınızda Groove Music Pass'ş kullanın.
[/FONT]​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ximg_55a4bb1b8e02b.png.pagespeed.ic.vg2TYWYU0P.png

Windows Mağazası'ndaki Müzik uygulamaları

xbox-muzik-windows-10la-groove-muzik-oluyor-80734.jpg


[FONT=WOL_Reg]Daha da fazla müzik keşfetmek istiyorsanız Windows Mağazası'ndaki uygulamalara göz atın. Bunun gibi uygulamalar sayesinde dünyanın her yerinden müzikler keşfedeceksiniz:




  • iHeart Radio
  • TuneIn
  • KEXP Artist Discovery
  • WebRadio
  • Nokia Music
  • Music Maker Jam


Mağaza'daki radyo uygulamaları sayesinde müzik hiç durmaz. Birçok DJ uygulamasıyla yaratıcılığınızı kullanın: Koleksiyonunuzdaki şarkıları kendinize göre düzenleyin.


[/FONT]

Müzik uygulaması

[FONT=WOL_Reg]Not




  • Bu özelliklerden bazıları (şarkıları sürükleyip bırakma veya Başlangıç ekranına müzik sabitleme gibi) yalnızca Windows 8.1Update ve Windows RT 8.1 Update'te kullanılabilir.
    00abre.jpg





Windows 8.1 ve Windows RT 8.1 ile ücretsiz sahip olabileceğiniz Müzik uygulaması sayesinde, CD'lerden kopyalananlar, diğer müzik hizmetlerinden alınan şarkılar ve oluşturduğunuz çalma listeleri dahil koleksiyonunuzdaki tüm müzikleri oynatabilir ve yönetebilirsiniz.
Müzikleriniz sanatçı adı veya şarkı başlığı gibi göz atabileceğiniz kullanışlı kategoriler halinde düzenlenmiştir. Ayrıca istediğiniz parçayı hızla oynatabilmeniz için bir sanatçıyı, şarkıyı veya albümü aratabilirsiniz.
Not




  • Masaüstündeyken bir müzik dosyasını açarsanız, çoğu masaüstü bilgisayarda müzik Windows Media Player'da çalınmaya başlanır. Müzikleri Müzik uygulamasında veya başka bir programda açmayı tercih ederseniz, masaüstünde müzik dosyasına sağ tıklayın veya dokunup basılı tutun, [FONT=WOL_Bold]Birlikte aç[/FONT]'a ve ardından [FONT=WOL_Bold]Varsayılan programı seç[/FONT]'e dokunun veya tıklayın.





Müzik uygulamasını açmak için




  • Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekin ve [FONT=WOL_Bold]Arama[/FONT]'ya dokunun.
    (Fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesine gidin, fare işaretçisini yukarı çıkarın ve ardından [FONT=WOL_Bold]Arama[/FONT]'ya tıklayın.)
  • [FONT=WOL_Bold]Müzik[/FONT] yazın ve ardından [FONT=WOL_Bold]Müzik[/FONT]'e dokunun veya tıklayın.


Not











Koleksiyonunuzdaki bir şarkıyı oynatmak, duraklatmak veya atlamak için




  • Sol tarafta bulunan [FONT=WOL_Bold]Koleksiyon[/FONT] öğesine dokunun veya tıklayın.
    Albümler, Sanatçılar veya Şarkılar sekmelerini kullanarak müzik arayabilir ve tarihe, türe ya da ada göre filtreleyip sıralayabilirsiniz.
  • Bir şarkı veya albüm seçip [FONT=WOL_Bold]Yürüt[/FONT] düğmesine dokunun veya tıklayın.
    Not
    • Bunu yaptığınızda Şimdi Yürütülüyor listenizdeki her şey kaldırılır. Böyle olmasını engellemek için Şimdi Yürütülüyor listesine şarkı ekleyip bir sonraki şarkıyı görmek için bu listeyi kullanabilirsiniz.





    Oynatmak, duraklatmak, atlamak ve diğer kayıttan yürütme seçeneklerini ayarlamak için ekranın altındaki denetimleri kullanın.


İpucu




  • Başka bir uygulamayı kullanırken müzik dinlemek istiyorsanız Müzik uygulamasını yeniden boyutlandırıp küçük penceredeki kayıttan yürütme denetimlerini kullanın veya ikinci uygulamayı tam ekranda açıp (varsa) klavyenizdeki kayıttan yürütme denetimlerini kullanın.
    Masaüstündeyseniz ve Müzik uygulamasından şarkı dinliyorsanız, Müzik uygulamasını tekrar açmanıza gerek kalmadan şarkıları oynatabilir, duraklatabilir ve atlayabilirsiniz. İstediğiniz zaman fare işaretçinizi görev çubuğundaki Müzik uygulamasına ait simgenin üzerine götürebilir veya klavyenizdeki medya tuşlarını ya da cihazınızdaki ses tuşlarını kullanabilirsiniz.







Bir albüm, sanatçı veya şarkıyı Başlangıç ekranına sabitlemek için




  • Sabitlemek istediğiniz öğeye sağ tıklayın veya parmağınızı öğenin üzerinden geçirin. Bu bir albüm, sanatçı, şarkı, radyo istasyonu veya çalma listesi olabilir.
  • [FONT=WOL_Bold]Diğer[/FONT]'e ve ardından [FONT=WOL_Bold]Başlangıç ekranına sabitle[/FONT]’ye dokunun veya tıklayın.




İpucu




  • Parçayı hemen çalmaya başlamak için Başlangıç ekranında bulan kutucuğa dokunun veya tıklayın.
    Bir öğeyi Başlangıç ekranından ayırmak için uygulamadan öğeye sağ tıklayın veya parmağınızı öğenin üzerinden geçirin ve [FONT=WOL_Bold]Diğer[/FONT]'e dokunun veya tıklayın. Dilerseniz de Başlangıç ekranından kutucuğa sağ tıklayın veya dokunup basılı tutun ve[FONT=WOL_Bold]Başlangıç ekranından ayır[/FONT]'a dokunun veya tıklayın.





Çalma listesi oluşturmak veya güncellemek için

Belirli bir ruh haline veya özel bir etkinliğe yönelik müzikler mi oluşturmak istiyorsunuz? Şöyle yapabilirsiniz:





  • Sol tarafta bulunan [FONT=WOL_Bold]Yeni çalma listesi[/FONT]'ne dokunun veya tıklayın, bir ad girin ve ardından [FONT=WOL_Bold]Kaydet[/FONT]'e dokunun veya tıklayın.
  • Sol tarafta bulunan [FONT=WOL_Bold]Koleksiyon[/FONT]'a dokunduktan veya tıkladıktan sonra bir şarkıya ve [FONT=WOL_Bold]Artı[/FONT] düğmesine dokunun veya tıklayın; ardından, çalma listesinin adına dokunun veya tıklayın.
    Çalma listesine istediğiniz kadar şarkı ekleyin.
  • Sol tarafta bulunan çalma listesine ve ardından [FONT=WOL_Bold]Yürüt[/FONT] düğmesine dokunun veya tıklayın.
  • Şarkıların sırasını değiştirmek için bir şarkıyı üzerine basılı tutarak seçin ve istediğiniz yere sürükleyin ya da şarkıya sağ tıklayıp [FONT=WOL_Bold]Yukarı taşı[/FONT] veya [FONT=WOL_Bold]Aşağı taşı[/FONT]düğmesine dokunun veya tıklayın.
  • Bir şarkıyı kaldırmak için şarkıyı seçin ve ardından [FONT=WOL_Bold]Kaldır[/FONT] düğmesine dokunun veya tıklayın.




İpucu




  • Çalma listenizi düzenlemek için şarkı ve albümleri sürükleyip bırakma olanağınız da vardır. Örneğin, uygulamanın herhangi bir yerinden şarkı ve albümleri sürükleyip bırakarak çalma listenize ekleyebilirsiniz. Veya, çalma listenizdeki şarkıları sürükleyip bırakarak sıralarını değiştirebilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile için sunduğu müzik uygulaması Groove Müzik için “devasa” bir güncelleme yayınladı.
ximg_55a4bb1b8e02b.png.pagespeed.ic.vg2TYWYU0P.png

windows-10-mobile-groove-muzik-kapak-351x185.jpeg
Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlamaya hazırlanırken bir taraftan da sistem uygulamalarını Windows 10 Mobile için güncellemeye devam ediyor. Windows 10 güncellemesi ile kullanıma sunulan Groove Müzik uygulaması bugün önrmli bir güncelleme aldı.
Microsoft’un Windows Yazılım Geliştirme mühendislerinden Ellen Kilbourne bugün twitter üzerinden Groove Music uygulaması için “devasa” bir güncelleme yayınlanacağını açıkladıktan bir kaç saat sonra güncelleme Microsoft Store Uygulama Mağazası üzerinde aktif edildi.
groove-local-music-folders.JPG

maxresdefault.jpg


Groove Music Yenilikleri:



  • Koleksiyonunuzdaki şarkılar ve albümler artık varsayılan olarak “eklediğiniz tarihe göre” sıralanıyor. Yine dilerseniz alfabetik olarak sıralayabilirsiniz.
  • Artık soldan kaydırarak hamburger menüyü getirebilirsiniz. Bu özellik uygulamayı tek elle kullanmayı kolaylaştırıyor.
  • Listedeki şarkıları yeniden sıralamak için parmağınızı basılı tutun.
  • Son çalınanlar listesinde önceden yalnızca kendi koleksiyonunuzdan dinlediğiniz şarkılar görünüyordu. Artık doğrudan Keşfet menüsünden dinlediğiniz şarkılar da görünecek. (Groove Müzik şifresi gerekiyor)
  • Artık indirme sürecini başlık çubuğunda gösteriyor ve sol gezinti menüsünden indirme yöneticisine geçiş imkanı sunuyoruz. Bu özellik Filmler ve TV uygulamasının içeriğiyle de örtüşüyor.
  • Cortana’ya “Elektronik çal” deyin, o da bütün elektronik müziğinizi karışık olarak çalsın (Cortana destekli yerler için)
  • Güncellemeler sırasında çok sık olmasa da veritabanını yenilememiz gerekiyor, böyle durumlarda olan biteni belirten bir diyalog gösteriyoruz.
  • Eğer yinelenen şarkılar tespit edersek, otomatik olarak silinmesini isteyip istemediğinizi belirten mesaj gösteriyoruz.
  • Son değişikliği geri alarak Şimdi Yürütülüyor’daki şarkı adı boyutunu küçülttük. Artık daha küçük.

windows-10-mobile-groove-muzik-buyuk-bir-guncelleme-aldi-82357-338x600.jpg

Groove Müzik uygulaması bu güncelleme ile Continuum desteği de kazandı. Continuum desteği açısından yenilikler ise şu şekilde:



  • Düzgün boşluk ayarı ve hizalama için sanatçı galerisi düzenini güncelledik, ayrıca renk eşleşmeli kare arkaplanı kaldırdık.
  • Sanatçı detayları sayfasına keşfet modülleri ekledik.
  • Keşfet ekranındaki düzeni daha düzgün görünmesi ve daha iyi gezinme için yüksek çözünürlükte güncelledik. Modüller aynı zamanda sayfada kayma için kontrol imkanı da sunuyor.
  • Yüksek çözülürlüklerde daha iyi görünmesi için Arma sonuçları ekranındaki düzen güncellendi.
  • Ekle menüsünün düzeni yüksek çözünürlüklerde güncellendi.
  • Son çalınanlar galerisinin düzeni yüksek çözünürlüklerde güncellendi.

Windows 10 için Groove Müzik uygulamasını Uygulama Mağazası üzerinden uygulama güncellemelerini kontrol ederek güncelleyebilir ya da buradaki Microsoft Store Uygulama Mağazası linkine tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Windows-10-Groove-Music.png

Groove-import-iTunes-playlist.png

attachment.php


@mehmetkarahanlı@

08124622-photo-windows-10-rtm-groove-music.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
id448379_1.jpg

Groove ile müzik çalın

[FONT=WOL_Reg]
662967e9-38ed-46de-8da5-e283382cddc4_24.png
[/FONT]​
[FONT=WOL_Reg]Tek bir basit, hızlı ve zarif Windows 10 uygulamasında sevdiğiniz tüm müziklerin tadını çıkarın.[/FONT]​
[FONT=WOL_Reg]Groove tek başına, müziklerinizi ve çalma listelerinizi yönetmenizi kolaylaştırır. Ancak OneDrive konumuna şarkı eklediğinizde, Groove bunları ücretsiz olarak sevdiğiniz tüm cihazlarda, bilgisayar, Xbox, Android, iPhone, Windows telefonu, Sonos ve Web fark etmeksizin, çalmanıza izin verir.[/FONT]​
[FONT=WOL_Reg]Bilgisayarınızda, MP3’leri, hatta iTunes şarkılarını OneDrive konumundaki müzik klasörünüze eklemeniz yeterli. Bunu yaptığınız zaman şarkıların hepsi Groove ile tüm cihazlarınızda parmaklarınızın ucunda olacak.[/FONT]​
[FONT=WOL_Reg]Çalmak için daha fazla yol mu istiyorsunuz? Bir Groove Music Pass edinin ve sanatçı tabanlı radyonun, düzenli çalma listelerinin ve dünya üzerindeki en büyük müzik kataloglarından birinin içine dalış yapın. Groove Music Pass, özel olarak seçilen 40 milyon şarkı arasından en yeni popüler olanları ve sevdiklerinizi akış yapmanız ve indirmeniz için sunuyor. Neredeyse her yerde, üstelik reklamsız bir şekilde dinleyin.

@mehmetkarahanlı@
[/FONT]​
[FONT=WOL_Reg]Not

Groove Music Pass ayrı olarak satılır ve tüm pazarlarda mevcut değildir. Katalog da pazara göre farklılık gösterir.

[/FONT]​
201507291958367661.jpg
[FONT=WOL_Reg]
[/FONT]​
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst