gittigidiyor

Windows 10 Nasıl Yüklenir? (Detaylı Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 güncellemesinin dağıtımına başlandı. Peki, Windows 10 otomatik olarak yüklenmiyorsa ne yapılmalı? İşte adım adım Windows 10 yükleme rehberi.

en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM1-mnco.jpg


windows-10.jpg
Microsoft, gece saatlerinde yeni işletim sistemi Windows 10 için önyükleme işlemini gerçekleştirme başladı. Türkiye saati ile 07:00'da Windows 10 rezerve işlemini gerçekleştiren kullanıcılara sunulan Windows 10 güncellemesi; Denetim Masası>Windows Update bölümünden yükleniyor. Ancak bazı kullanıcılar Windows 10 önyükleme dosyalarını indirmesine rağmen güncelleme işlemini gerçekleştiremiyor. Peki, Windows 10 nasıl yüklenir?
Adım Adım Windows 10 Yükle

1. Adım: Denetim Masası>Windows Update bölümünden güncellemeleri denetleyin. Eğer Windows 10 güncellemesi görünmüyorsa 2. adımı izleyin.
2. Adım: C:\Windows\SoftwareDistribution\Download bölümündeki her şeyi silin.
3. Adım: Komut İstemini (cmd.exe) yönetici olarak çalıştırın. Komut istemini görev çubuğundaki Windows logosuna sağ tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Ya da arama kısmına cmd.exe yazıp, çıkan arama sonucuna sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırabilirsiniz.
cmd.jpg

4. Adım: Yönetici olarak çalıştırdığınız Komut İstemi bölümüne wuauclt.exe /updatenow komutunu yazın ve enter tuşuna basın.
windows-10-1438161100.jpg

5. Adım: Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Windows 10 güncellemesi otomatik olarak inecektir. İndirmeyi; Denetim Masası>Windows Updatebölümünden görüntüleyebilirsiniz.
Sisteminiz Windows 10 Destekliyor Mu?

Windows 10'u indirme aşamasına balıklama atlamadan önce ilk olarak kullandığınız sistemin Windows 10'u destekleyip, desteklemediğine bakmanızı tavsiye ediyoruz.
Bunun için her ne kadar Microsoft, minimum sistem gereksinimlerini açıklasa da eğer sınırın hemen üstünde bir sisteme sahipseniz, Windows 10'un başka kişiler tarafından test edilmesini bekleyip, onların deneyimlerine göre sisteminize kurup kurmamaya karar vermenizin daha mantıklı olabileceğini de hatırlatalım.
Windows 10 Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1 GHz ya da daha hızlı
Bellek: 32 bit için 1 GB, 64 bit için 2 GB
Disk alanı: 32 bit için en az 16 GB, 64 bit için en az 20 GB
Ekran kartı: En az Microsoft DirectX 9 destekli

Windows-8.1-%C4%B0ndir-G%C3%BCncelle-2.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 İndir

09-30pinuseditems_web.jpg

Windows 10 Teknik Önizleme Sürümü nasıl indirilir?
Ücretsiz olarak Windows 10'u Türkçe sayfadan indirmek için ilk olarakburadaki Microsoft sayfasına ulaşmanız gerekiyor. Alternatif olarak İngilizce sürüme de buradan ulaşabilirsiniz. Nereden indirirseniz indirin, dil seçeneklerinde Türkçe bulunmuyor. Yani önizleme sürümü İngilizce.
Ücretsiz dağıtılan sürümü indirmeniz için Microsoft hesabıyla giriş yapmak ve Windows Insider Programı'na kayıt olmanız gerekiyor.
Windows 10 nasıl kurulur?
Adım adım anlatımlı rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.
Windows 10 yüklemeye ne kadar hazır?
Şimdilik henüz ilk sürümlerinde olan Windows 10, ana bilgisayarlara kurulum için hazır değil. Çeşitli hatalarla karşılaşmanız muhtemel. Sonuçta adı tam olarak Beta diye geçmese de, Beta seviyesinde bir sistem.
Deneysel olarak Windows 10'u yükleyip, kazanımlarına bakabilirsiniz. Şimdilik ilk aşamada ana bilgisayarınıza kurmanız pek tavsiye edilmiyor.
Windows 10'un sistem gereksinimleri ne? Bilgisayarım Windows 10'u kaldırır mı?
Windows 8 ile Windows 10'un sistem gereksinimleri aynı. Yani bilgisayarınız Windows 8 ile rahat bir şekilde çalışabiliyorsa, Windows 10ile de rahat bir şekilde çalışabilecektir. Sistem gereksinimleri yükselmiyor.

09-30keeporganized_web.jpg
32 bit sürüm için minimum 1 GB RAM ve 16 GB depolama alanı, 64 bit sürüm için 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı isteyen üründe, minimum 1 GHz hızında çalışan bir işlemci olması gerekiyor.
windows-10-home-iso-indir.png

Türkçe Windows 10 Home 32 Bit ISO Dosyası Nasıl İndirilir?




  • Öncelikle aşağıdaki bağlantıdan “Manuel Windows 10 Yükseltme ve İndirme Aracı (MediaCreationTool.exe)“nı indirmelisiniz.
    32 Bit sistemler için:
    http://download.microsoft.com/downlo...eationTool.exe
    64 Bit sistemler için:
    http://download.microsoft.com/downlo...ionToolx64.exe
  • İndirdiğiniz MediaCreationTool.exe dosyasına çift tıklayın ve çalıştırın.
  • Açılan pencereden, “Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur” seçeneğini seçin ve İleri butonuna tıklayın.
    Windows 10 Türkçe ISO İndir 1. Adım: Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur
  • Açılan pencereden, Dil olarak, kullanmak istediğiniz dili (Biz Türkçe’yi seçtik), Sürüm olarak, sahip olduğunuzWindows 8 ya da Windows 7 sürümünün karşılığı olan sürümü (Hangi sürümün hangisine karşılık geldiğini alt satırda paylaştığım bağlantıdaki tablodan görebilirsiniz), Mimari olarak da 32 Bit‘i seçin ve İleri butonuna tıklayın.
    Windows 7 ve Windows 8 Kullanıcılarının Geçiş Yapabileceği Windows 10 Sürmleri
    Windows 10 Türkçe ISO İndir 2. Adım: Dil, Mimari ve Sürüm Seçimi

  • Aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi; “Kullanılacak medyayı seçin” başıklı bir pencere gelecek. Biz, Windows 10 ISO dosyasını indirmek istediğimiz için “ISO Dosyası” seçeneğini seçerek “İleri” butonuna tıklıyoruz.
    Windows 10 Türkçe ISO İndir 3. Adım: Kullanılacak medyayı seçin
  • İndirilecek “Windows.iso” dosyasının kaydedileceği konumu seçin, “Kaydet” butonuna tıklayın.
    Windows 10 Türkçe ISO İndir 4. Adım: ISO dosyasının kaydedileceği yeri seçin
  • Tebrikler. Windows 10 Home Türkçe ISO dosyanız indiriliyor. Bu dosyayı kullanarak temiz Windows 10 kurulumunu yapabilirsiniz. Üstelik Microsoft güvencesiyle
    simple-smile.png

Not:
Eğer Windows 8.1 ya da Windows 7 kullanıcısı iseniz, kullandığınız işletim sistemi orjinal lisansa sahipse ve siz Windows 10'a ücretsiz geçiş yapmak istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken şey "Yükseltme Kurulumu". Bu kurulum sırasında size orjinal Windows 10 lisansı tanımlanacak. Eğer yükseltme yapmadan, doğrudan ISO dosyası ile kurulum yaparsanız bu lisansı alamazsınız! Bu yüzden önce yükseltin ve lisansınızı alın, sonra temiz kurulum yapın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Tüm Sürümler Türkçe (UEFİ) indir

en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM1-mnco.jpg

Windows 10 Tüm Sürümler Türkçe AİO 32 Bit 64 Bit Orj indir

Windows 10 tüm sürümleri bir arada 32 ve 64 bit tüm sürümler aio türkçe orjinal final sürümler.
Özellikler



  • – Kurulum ve kullanım dilleri Türkçe’dir
  • – Kurulumda dilediğiniz sürümü seçebilirsiniz
  • – Esd sıkıştırma yapılmıştır
  • – Çift boot bulunur
  • – NetFramework 3.5 ile birlikte gelir
  • – Eklenen, çıkarılan bileşen, özellik vs. bulunmaz
  • – Msdn iso dosyaları kullanılarak hazır edilmiştir

İnce notlar

Esd sıkıştırma % 25 dosya boyutunu düşürmekte boyutta bir sorun yok. GPT disk yapısı kullanıyorsanız direkt olarak kuruluma geçer. Standart disk yapısı kullanıyorsanız çift boot ekranı gelecek. Artık kaç bit kuracaksınız ona uygun olanı seçip kuruluma devam edebilirsiniz.


  • Usb medyasına yazarak, dvd medyasına yazarak veya sabit diskten kurulum yapabilirsiniz. Rar içerisinde yer alan dosyanın türü iso şeklindedir.

————————–

FULL İNDİR (Turbobit)

Alternatif (Mega)
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM2-mnco.jpg

Windows 10 yükseltme uyarısından bıkan bir Windows 7 veya 8.1 kullanıcısı iseniz, derdinizin çözümünü bu yazımızda bulabilirsiniz.

Microsoft son zamanlarda Windows 10 yükseltmesi konusunda sinir bozucu seviyede ısrarcı olmaya başladı. Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları sürekli yükseltme uyarısı almaktan şikayetçi ve görünürde bu uyarıyı yok saymak, bir sonraki seferde aynı uyarıyı almayı engellemiyor. Neyse ki Microsoft, yükselen kullanıcı itirazlarına dayanamayıp yükseltme uyarısını tamamen devre dışı bırakmanın resmi yolunu paylaştı. Ancak önceden uyaralım. Bu işlem için Kayıt Defteri girdilerinin düzenlenmesi gerekiyor.
Eğer kayıt defterinde yaşanacak bir hatanın sonuçlarına katlanmayı göze aldıysanız, yükseltme uyarısını nasıl devre dışı bırakacağımıza geçebiliriz.
Öncelikle Windows tuşu + R kombinasyonu ile açacağınız Çalıştır satırına regedit yazıp onaylayarak kayıt defterini başlatın.
regedit.jpg

İlk adım olarak HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Policies > Microsoft > Windows > WindowsUpdate dizinine girin. Burada yeni bir DWORD girdisi oluşturmamız gerekiyor. Üst menüde yer alan Düzen>Yeni>DWORD seçeneğine tıklayın. Oluşan yeni girdiye DisableOSUpgrade ismini verin ve onaylayın. Ardından girdiye çift tıklayın ve açılan düzenleme penceresinde değer olarak 1girin.
dword-640x320.jpg

İkinci adım için HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Policies > Microsoft > Windows dizinine girin ve yeniden bir DWORD girdisi oluşturun ve girdiye DisableGWXismini verin. Tekrar girdiye çift tıklayın ve yukarıdaki gibi değer olarak 1 girin.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra kayıt defterinden çıkın ve sisteminizi yeniden başlatın. Artık Windows 10 yükseltme uyarısını görmeyeceksiniz.
hero_carousel_2in1_mini_start_CortanaMarket_1x.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst