gittigidiyor

Windows 10 sisteminizi ne zaman yükseltmelisiniz..?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Mevcut Windows 10 bilgisayarınız Windows 10'un en güncel sürümünü çalıştırıyorsa ve minimum donanım gereksinimlerini karşılıyorsa Windows 11 işletim sistemine yükseltilebilecektir. Kademeli olarak kullanıma sunulacak olan yükseltme planının, henüz kesin olmamakla birlikte günümüzde kullanılmakta olan cihazların çoğu için 2022 yılının ilk aylarında hazır olacağını öngörülmekte. Yükseltme seçeneği, Windows 11 yükseltmesine uygun olan Windows 10 bilgisayarların tümüne aynı anda sunulmayacaktır. Bilgisayarınızın yükseltmeye uygun olup olmadığını görmek için Bilgisayar Sistem Durumu Denetimi uygulamasını indirin ve çalıştırın. Yükseltmeler kademeli olarak sunulmaya başladığında, Ayarlar/Windows Update bölümüne giderek cihazınız için hazır olup olmadığını denetleyebilirsiniz.

Sistem durum denetleme aracı..

Bazı noktalarda gereksinimleri karşılamanız gerekli,mesela 5G desteği olduğu için Modeminizin 5G destekli modem olması gerekebilir....Otomatik HDR için bir HDR monitör gerekir.

DirectStorage için oyunları depolamak ve çalıştırmak üzere "Standart NVM Express Denetleyicisi" sürücüsünü kullanan 1 TB veya üstü NVMe SSD ve DirectX 12 Ultimate GPU gerekir.

İletişim durumu için insanların cihazdan uzaklığını veya cihazla etkileşim kurma niyetini algılayabilen bir algılayıcı gerekir.


Görev Çubuğundan Sesi Kapat/Sesi Aç için video kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerekir. Uygulama, sistem genelinde ses kapatmayı/açmayı etkinleştiren özellikle uyumlu olmalıdır.


Teams için kamera, mikrofon ve hoparlör (ses çıkışı) gerekir.

Wi-Fi 6E için yeni WLAN IHV donanımı ve sürücüsü ile Wi-Fi 6E özellikli bir AP/yönlendirici gerekir.


Windows Yansıtma için Windows Ekran Sürücüsü Modeli (WDDM) 2.0'ı destekleyen bir görüntü bağdaştırıcısı ve Wi-Fi Direct'i destekleyen bir Wi-Fi bağdaştırıcısı gerekir.

Xbox (uygulama) için bir Xbox Live hesabı (tüm bölgelerde kullanılamamaktadır) gerekir.Xbox uygulamasındaki bazı özellikler için aktif bir Xbox Game Pass aboneliği gerekir.


Öyle görünüyor ki bazı kullanıcılar eski yetersiz PC lerine ya da Diz üstülerine veda edecek gibi....hadi bakalım bizlere yeni masraf yolu açılıyor....
 
Son düzenleme:

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst