gittigidiyor

[Windows 10] Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Microsoft’un, 2015 Temmuz ayı sonunda yayınladığı Windows 10 güncellemesi

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg

Microsoft’un 2015 Temmuz ayında Windows 10 güncellemesini yayınlamasından bu yana Windows 10 kullanımı sürekli olarak artıyor. Windows 10 lansmanı ile hızlı bir dağıtım sürecine giren güncelleme aradan geçen sekiz ayda bazen yükselişi yavaşlasa da kullanım oranı sürekli olarak artmaya devam ediyor.

IMG_20160402_145058-600x263.jpg



Microsoft’un Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda paylaştığı rakamlara göre Windows 10 işletim sistemi tüm dünyada 270 milyon bilgisayara yüklenmiş durumda. Bu rakamların ardından pazar araştırma şirketi Netmarketshare tarafından çevrimiçi kullanılan bilgisayarlar üzerinde yapılan bir araştırma Windows 10 işletim sisteminin Mart ayında da güçlü büyüme gösterdiğini ortaya koydu.

Netmarketshare’in raporuna göre Windows 10 işletim sistemi Mart 2016 döneminde %1.33 oranında büyüyerek toplamda %14.15 pazar payına ulaştı. Windows 10’un Şubat ayı büyümesi ise %0.97 oranındaydı. Windows 7 işletim sistemi %0.49 düşerek %51.89 pazar payına gerilerken, Windows XP ise %10 sınırına geriledi.

nms2-600x296.jpg


Windows 10 işletim sisteminin ulaştığı 270 milyon aktif bilgisayar, Microsoft’un belirlediği 1 milyar Windows 10 cihaz hedefinin %27’sini gerçekleştirdiğini de gösteriyor. Sekiz ayda gelinen bu noktadan sonra Microsoft’un belirlediği 1 milyar Windows 10 cihazına ulaşması için aylık ortalama %1.25 büyüme ile yaklaşık olarak üç yıla daha ihtiyacı olacağı görülüyor.
windows-10-mobile-upgrade-advisor-beta-01_story-600x497.jpg


Netmarketshare’in bilgisayar işletim sistemi pazarındaki diğer rakamlarına da göz atarsak Microsoft’un Windows XP, Windows 7, Windows 8/8.1 ve Windows 10 işletim sistemleri ile %89’luk bir paya sahip olduğu görülüyor. Apple’ın Osx platformları ise %6.11 pazar payına sahip.


Microsoft-Build_3.jpg


Microsoft, Windows 10 işletim sistemi için Temmuz 2016 tarihinde yayınlamayı planladığı Redstone kod adlı Windows 10 Anniversary Update’i de Build Geliştirici Konferansı’nda duyurdu. Yenilik ve geliştirme odaklı Anniversary Update ile kullanım oranının da hızlanacağı tahmin ediliyor.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

images

Windows 10 Bilgisayar Adı Nasıl Değiştirilir?

Windows 10 işletim sistemi ile birlikte pek çok ayarın yeri değişirken, kişilerin pek çok işlemi yapmakta zorlanması mümkün. Peki, Windows 10’da bilgisayar adı nasıl değiştirilir?



windows-10-bilgisayar-adi-nasil-degistirilir.jpg
Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemleri arasında en çok beğenilen Windows 10’da kişilerin bilgisayar adını değiştirmek için yapması gereken adımları sizler için hazırladık. Bilgisayar adını değiştirmekte zorluk yaşayan kullanıcılar adımları takip ederek kolay bir şekilde istediği yeni bir ismi bilgisayara verebilir.
Bilgisayarın adının uzun olması ya da karmaşık olması lokalde çalışan ya da çeşitli uygulamalarda bilgisayar adını kullanmak zorunda kalan kişiler için sorun yaratabiliyor. Bu tür sorunların yaşanmaması için ise bilgisayar adının değiştirilmesi yeterli.
Bilgisayarın ayarlar bölümüne giriş yaptıktan sonra burada yer alan sistem ve hakkında bölümüne tıklamanız gerekiyor. Bu bölüme tıkladıktan sonra ise bilgisayarı yeniden adlandır seçeneği kullanılmalıdır

images

1(15).png

2(20).png

3(13).png

Bu adımların takip edilmesi ile birlikte çok kolay bir şekilde değişiklik yapılması mümkün olurken, Windows 10 için isim değişikliğin gerçekleşmesi için bilgisayarın yeniden başlatılması gerekmektedir.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

Windows10-titus.jpg

İşte Windows 10 Anniversary Update ile Başlat Menüsünün Yeni Görünümü

Microsoft, Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda Windows 10 Anniversary Update’i duyurmuş ve başlat menüsünde bazı değişiklikler yapacağını açıklamıştı. İşte Windows 10 Anniversary Update ile başlat menüsünün yeni görünümü…

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg

Geçtiğimiz hafta San Francisco Moscone Center’da düzenlenen Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda Microsoft, Windows 10 işletim sisteminim bir sonraki büyük güncellemesi Redstone kod adlı Windows 10 Anniversary Update’i duyurmuştu. Bildirimler, Canlı Karolar ve Cortana üzerinde önemli geliştirmelerin yapıldığı Anniversary Update ile Microsoft, Başlat Menüsünde de değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.
Microsoft, Windows 10 Anniversary Update ile Başlat Menüsünde, tüm uygulamalar listesini ön çıkaracak, ayarlar ve hesap detaylarını sıkıştığı hamburger menüden kurtaracak değişiklikler yapacağını açıklamıştı. Bugün Microsoft’un Jen Gentleman, twitter’da paylaştığı GIF ile Windows 10 Anniversary Update başlat menüsünün nasıl görüneceğini gözler önüne serdi.
Windows10-titus.jpg



Güncellenen yeni tasarım Windows 10 Anniversary Update ile kullanıcılara sunulacak. Windows 10 Anniversary Update, tüm Windows 10 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme olarak sunulacak ve muhtemelen ücretsiz olarak sunulan son Windows 10 güncellemesi olacak. Zira Microsoft, Windows 10 için ücretsiz yükseltme süresini br yıl olarak açıklamıştı. 29 Temmuz 2015 tarihinde yayınlanan Windows 10 için bir yıllık ücretsiz yükseltme süresi 29 Temmuz 2016 tarihinde dolacak.
Windows10-titus.jpg

Microsoft Windows 10 geliştirmelerine, Windows Insider programı çerçevesinde aldığı geri bildirimler doğrultusunda devam ediyor. Windows Insider kullanıcılarına şu anda Redstone kod adlı Windows 10 Anniversary Update Yapı 14295 numaralı sürümünü test ediyor. Build Geliştirici Konferansı’nda duyurulan değişikliklerin de yakında Windows Insider programında kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

images

Microsoft’un Build Geliştirici Konferansı’ndaki tanıtımları etkinliğin son gününde de devam etti. Bugün eylem merkezi için “Zengin Bildirimler” özelliği tanıtıldı.

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg

Microsoft, San Francisco’da düzenlenen Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda Windows 10 ve Windows 10 Mobile için çok da fazla yenilik duyurmadı. Windows 10 için “Anniversary Update” adıyla duyurulan Redstone güncellemesi dışında bugün ara yüzde yapılacak değişiklikler hakkında iki yeni duyuru geldi.
images


Windows 10 Anniversary Update ile ara yüzde yapılacak ilk değişiklik Eylem Merkezindeki bildirimler üzerinde şekilleniyor. Microsoft, daha iyi bildirim yönetimi ve erişilebilirlik için “Zengin İnteraktif Bildirimler” özelliğini duyurdu. Eylem merkezinde bir nevi widget gibi çalışan yeni bildirimler, görsel açıdan daha gelişmiş, işlevsellik açısından da zenginleştirilmiş durumda.








Yeni bildirim özelliği için geliştiricilerin herhangi bir kod değişikliği yapmasına gerek olmadığı belirtilirken, Zengin Bildirim özelliğinin şunları içerdiği belirtiliyor:



  • Bildirimlerde daha büyük resimler
  • Uygulama kimliği ve ilişkilendirme
  • Yeni buton stili
  • Daha iyi keşfedilebilirlik
  • Daha güncel ve ilgili

images


Zengin İnteraktif Bildirimlere bir örnek olarak, Hava Durumu bildiriminde görsel olarak gösterilen bildirim, genişletilerek daha detaylı bilgi alınabiliyor. Bu özellik İos ve OS X sistemlerindeki Widget özelliğine benzetiliyor. Ayrıca yeni eylem merkezinde uygulamaların bildirim ayarlarını, telefon ayarlarına gitmeden, direk olarak uygulama bildirimindeki ayar butonu kullanarak değiştirme de mümkün olacak. Microsoft, durum çubuğundaki bildirim ikonlarında da değişikliğe gidiyor. Ayarlarda yapılan seçime göre bildirim hangi uygulamadan geldiyse önce uygulamanın simgesi daha sonra standart bildirim simgesi durum çubuğunda gösterilecek.





Microsoft, Canlı Karo düzeninde de bazı geliştirmelere imza atıyor. Chaseable Live Tiles olarak adlandırılan yeni Canlı Karo özelliği, canlı Karo üzerindeki bir bildirime tıklandığında, uygulamanın ana sayfasını açmak yerine direk olarak ilgili bildirimi açmayı sağlıyor. Örnek olarak Haberler uygulamasından bir haber bildirimine tıklayınca haberler uygulamasını açmak yerine direk olarak Haberler uygulaması içinde ilgili haberi açabiliyor olacak.
images


Tanıtılan tüm bu özellikler, yaz aylarında ve muhtemelen Temmuz ayında yayınlanacak olan Windows 10 Anniversary Update ile tüm Windows 10 ve Windows 10 Mobile kullanıcılarına sunulacak. Windows Insider kullanıcılarının ise yakında yayınlanacak yeni Insider Preview sürümleri ile bu özellikleri test etmeye başlaması bekleniyor.

images

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

Windows10-titus.jpg

Windows 10 İçin Görev Çubuğu Bildirimlerini Duyurdu

Microsoft, Build Geliştirici Konferansı’nda Windows 10 işletim sisteminin gelecekteki yenilikleri hakkında önemli bilgiler verdi.

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg

Redstone merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, 30 Mart / 1 Nisan tarihleri arasında düzenlediği Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda bir çok teknoloji ve yazılım yeniliği konusunda duyurular yapmıştı. Windows 10 için Temmuz 2016 tarihinde yayınlanması planlanan Redstone kod adlı Windows 10 Anniversary Update’i duyuran Microsoft, bu güncelleme ile kullanıcılara sunulacak olsn bir dizi yeniliği de gözler önüne sevmişti.
Windows10-titus.jpg


Microsoft’un Windows 10 Anniversary Update ile kullanıcılara sunmaya hazırlandığı fakat pek de gündeme gelmeyen yeni bir özellik daha detaylarda ortaya çıkıyor. Microsoft, Windows 10 Anniversary Update duyurusunu yaparken Bulutta Eylem Merkezi senkronizasyonu, Fırtına geliştirmeleri ve Windows 10 Canlı Karı geliştirmelerini duyurmuştu. Microsoft şimdi de Apple’ın Mac OS x platformunda olduğu gibi Windows 10 görev çubuğu bildirimlerini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.
tum-ayarla-bildirimler.jpg



Windows 8, 8.1 ve Windows 10’da herhangi bir uygulamadan bildirim geldiğinde kullanıcılar bu bildirimleri sadece Eylem Merkezini açarak bildirim merkezinden görebiliyordu. Windows 10 Anniversary Update ile görev çubuğuna sabitlenmiş uygulamalardan gelen bildirimler, uygulama üzerinde kaç bildirimin beklediğini gösteren rakamlarla kullanıcılara gösterilecek. Bu sayede kullanıcılar Windows 10 Anniversary Update ile birlikte hangi uygulamanın kaç bildiriminin beklediğini eylem merkezini açmadan görebilecek.

CfCzNe8UIAAcShg.jpg


Yukarıdaki resimde, görev çubuğunda sabitlenmiş veya kullanımda olan Facebook ve Outlook Posta uygulaması ikonlarında kaç bildirimin beklediği gösteriliyor. Bu özelliğin Twitter, Mesajlaşma gibi diğer tüm Evrensel Windows Platformu altında geliştirilen uygulamalar tarafından da destekleneceği belirtiliyor.

Windows10-titus.jpg



3(5).png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

Windows10-titus.jpg


windows_10_anniversary_update_620x280.jpg


HP All-in-One Printer Remote Evrensel Uygulaması Windows 10 için Yayınlandı

Microsoft’un son dönemde üzerinde titizlikle durduğu Evrensel Uygulama Platformu, üreticilerin de ilgisini çekiyor. Hp de Evrensel Windows 10 uygulaması yayınlayan firmalara katıldı.

hp_all_in_one_printer_remote_620x280.jpg

Microsoft, Build Geliştirici Konferansı’nda da Windows 10 için Evrensel Uygulama Platformu üzerinde durdu. Geliştiricilerin ve üreticilerin Windows 10 için evrensel uygulama geliştirmeleri için sayısız kolaylık sağlayan Microsoft, bu çalışmaların meyvelerini alıyor. Son olarak HP, All-in-One Printer Remote Evrensel uygulaması Windows Store uygulama mağazasındaki yerini aldı.

Windows10-titus.jpg

hp_all_in_one_printer_remote.jpg


3(5).png


HP All-in-One Printer Remote uygulaması ile, belge ve fotoğraf yazdırabilir, yazıcınızın durumunu kontrol edebilir ve bakım görevlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca orijinal HP yazdırma sarf malzemesi sipariş edip, HP destekten yardım da alabilirsiniz. Bazı özelliklerin tüm yazıcı modellerinde kullanılabilir olmadığı HP All-in-One Printer Remote uygulaması ile yapabilecekleriniz şu şekilde sıralanıyor:
HP All-in-One Printer Remote Özellikleri:



  • Sarf malzemesi düzeylerini kontrol etme ve hata mesajlarını görüntüleme
  • Ağdaki diğer HP yazıcılara bağlanma.
  • Tarama ve yazdırma işleri başlatma.
  • Orijinal HP yazdırma sarf malzemeleri sipariş etme, yazıcınızı kaydetme ve HP desteğine erişim
  • Bakım görevlerini gerçekleştirme ve yazıcı ayarlarını değiştirme
  • Kamera özellikli HP PageLift özelliği ile yüksek kalitede belgeler üretme imkanı
  • HP Connected’ı başlatma ve HP ePrint ve HP Instant Ink gibi hizmetlere erişim
  • Ağ Klasörüne Tara ve E-postaya Tara seçeneklerini ayarlama
  • Faks Kurulum Sihirbazı’nı çalıştırıp faks ayarlarını yapılandırma

Windows10-titus.jpg



apps.46054.9007199266246824.33d60f91-88c5-4cf6-b234-131aa6726cd2.png

Ücretsiz ve Türkçe dil desteği ile sunulan HP All-in-One Printer Remote Evrensel uygulamasınıburadaki Windows Store uygulama mağazasından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg


Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 14310 ile Yeni Özellikler Geliyor

Microsoft, Windows 10 Mobile Insider Preview için Yapı 14310 üzerinde çalışıyor. Sızan bilgilere göre Yapı 14310 sürümü ile bazı küçük yenilikler test edilmeye başlayacak.
windows_10_mobile_yapi_14310_ocg_620x280.jpg

Windows10-titus.jpg

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows Phone platformunu için geçtiğimiz ayın ortalarında Windows 10 Mobile güncellemesini yayınlamıştı. Windows 10 Mobile Yapı 10586.164 sürümü ile yayınlanan güncelleme için geliştirme çalışmaları devam ediyor.
Microsoft, Windows Insider programı ile milyonlarca kullanıcıdan oluşan geniş test ekibine sahip. Geliştirme çalışmaları belli bir seviyeye gelen yapı derlemeleri Windows Insider kullanıcılarına sunuluyor ve yapılan geri bildirimler doğrultusunda geliştirmelere yön veriliyor. Windows 10 Mobile Redstone sürümü için hazırlanan Yapı 14310 sürümünün de yakında Windows Insider programında kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Gelen bilgilere göre Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 14310 sürümü ile kullanıcı deneyimini geliştiren bir kaç küçük yeni özellik kullanıcılara sunulacak. Bu özelliklerle ilgili ekran görüntülerine aşağıda göz atabilirsiniz.

Windows10-titus.jpg



Windows 10 Mobile yapı 14310 ile gelmesi beklenen yenilikler:


  • Aktif Saatler için başlangıç ve bitiş saatini belirleme
  • Yeniden başlatma süresi ayarlama
  • Güncelleme erteleme ayarları artık mobil sürüm de olacak

Yeni özelliklerden biri olan "Aktif Saatler" özelliği, telefon kullanım alışkanlığınıza göre telefonu aktif olarak kullandığımız saatleri belirleyecek ve güncelleme yüklemede uygun yeniden başlatma saatlerini belirleyerek daha kullanıcı dostu güncelleme yüklemeleri sunacak. Kullanıcı isterse bu saatleri manuel olarak da belirleyebilecek.
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 14310 sürümünün bir kaç gündür test edildiği ve herhangi bir soruna rastlanmaması durumunda bir kaç içinde Windows Insider Fast Ring için yayınlanacağı belirtiliyor.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

images


Microsoft , geçen hafta Build etkinliğinde yeni Windows özelliklerini duyurduktan çok kısa bir süre sonra Windows 10 için yeni bir test sürümü yayınladı. Bu test sürümünün en önemli yenilikleri arasında Ubuntu’daki Bash kabuğunun Windows 10’da çalışması bulunuyor. Test kullanıcıları bu önemli Windows 10 yeniliğini test etmeye başladılar. Windows 10’un 14316 numaralı test sürümü bash kabuğunu da içeriyor ve bu, geliştirici modu etkinleştirilerek yüklenebiliyor.

Bash’in yanı sıra Microsoft bazı yeni Cortana özelliklerini de Windows 10’un en son test versiyonuna ekliyor. Bunlar Windows 10 Mobile ve Androidtelefonlarında çalışıyor, düşük pil seviyesi bildiriminin PC’de de gösterilmesini sağlıyor. Microsoft Cortana üzerinden telefonu bulma özelliğini Android’e de getiriyor, Cortana telefonun zil sesini çaldırarak konumunu bulmayı sağlıyor. Harita yol tarifleri de doğrudan PC’den telefonlarla paylaşılabiliyor, ancak bildirimlerin hepsinin PC’de gösterilmesi gibi bir imkan şu an için bilinmiyor.

images


Microsoft yeni Edge tarayıcı eklentilerini de test sürümüyle birlikte denemeye sunuyor. Adblock reklam engelleme eklentisi daha fazla şekilde bekleniyor olsa da, OneNote Clipper ve Pinterest için Pin It butonu gibi iki yeni eklenti de ilk Edge eklentileri arasına katılıyor. Ayrıca yeni Skype uygulaması da PC’ler için hazırlanan en son sürümüyle bu ön izleme paketinde bulunuyor.


Bu yeni sürümle birlikte görsel arayüz anlamında da bazı değişiklikler görülüyor. Emojiler Microsoft’un tasarım diline ve Unicode standardına, yeni cilt renkleri ile birlikte daha uyumlu hâle getiriliyor. Ayrıca hesap makinesi, Mağaza, Alarmlar ve ayarlar için de koyu mod destekleri bulunuyor. Yeni koyu mod tüm uygulamalara uygulanabilir olmayacak, geliştiriciler ise kendi uygulamalarının arayüzlerini koyu renkli temayla uygun düşecek şekilde ayarlayabilecek. Diğer arayüz değişiklikleri arasında yeni bir güncelleme süreci deneyimi, bir pencereyi tüm sanal masaüstlerinde bulunacak şekilde sabitlemek de bulunuyor.

images




Eğer bir Windows Insider kullanıcısıysanız, en son sürümü Windows Güncelleme bölümünden indirebilirsiniz. Microsoft bu değişiklikleri önümüzdeki yaz aylarında Windows 10 Yıldönümü güncellemesinin bir parçası olarak sunmayı planlıyor.

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

Windows10RedstoneHeader1.png


Windows 10 Mobile Redstone'da Hızlı Eylemler ve Ayarlar, Geliştirilmiş Kullanıcı Arayüzüyle Gelecek

Microsoft, Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile kullanıcılardan gelen istekleri karşılamak için önemli geliştirmeler sunmaya hazırlanıyor.
sleduyuschee-krupnoe-obnovlenie-windows-10-s-kodovym-nazvaniem-redstone-vyydet-letom-2016-goda_1.png


Microsoft, Windows 10 Mobile için bir sonraki büyük güncellemesi olarak Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi üzerinde çalışıyor. Onlarca yeni özellik ve kullanıcı deneyimini geliştiren Arayüz geliştirmeleri getirmesi beklenen Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi hakkında şirket içinden bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelen son bilgilere göre Microsoft, Windows 10 Mobile Redstone güncellemesinde Eylem Merkezi ve Ayarlar menüsünde kullanıcı arayüzünün geliştirilmesine odaklanmış durumda.

sleduyuschee-krupnoe-obnovlenie-windows-10-s-kodovym-nazvaniem-redstone-vyydet-letom-2016-goda_1.png





dragndropgif1460544792.gif

Bugün, Microsoft'un Eylem Merkezi hızlı ayarlar butonları için sürükle bırak yöntemi ile düzenleme özelliğini kullanıcılara sunmaya hazırlandığını sizlerle paylaşmıştık. Bu özellik ile ilgili yeni gelen bilgilere göre kullanıcılar, hızlı ayar butonlarını düzenini sürükle bırak yöntemi ile yine ayarlar menüsünde yapabilecek. Bu düzenleme işlemini henüz eylem merkezinde yapmanın mümkün olmadığı belirtiliyor.

sleduyuschee-krupnoe-obnovlenie-windows-10-s-kodovym-nazvaniem-redstone-vyydet-letom-2016-goda_1.png



settingspng1460544857.png

Microsoft, Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile birlikte Ayarlar menüsü ara yüzünde de bazı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Şirket içinde test edilen bir Windows 10 Mobile Redstone ön izleme sürümüne ait olduğu iddia edilen ekran görüntülerinde, Ayarlar menüsündeki seçeneklerine baş taraflarına menü ikonları eklenmiş. Bu ikonlsr menü alt seçeneklerinde de kullanılıyor.

sleduyuschee-krupnoe-obnovlenie-windows-10-s-kodovym-nazvaniem-redstone-vyydet-letom-2016-goda_1.png




emojispng1460544940.png
Microsoft, geçtiğimiz günlerde yayınlanan masaüstü Windows 10 ön izleme sürümü ile bazı yeni emojileri kullanıma sunmuştu. Gelen son bilgilere göre Microsoft bu yeni emoji listesini Windows 10 Mobile Redstone sürümü ile birlikte mobil cihazlar için de kullanıma sunacak.

Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi henüz geliştirilmeye devam ediyor. Bu nedenle test edilen bu değişikliklerin hepsinin kullanıcılara sunulacağı noktasında bir şey söylemek yanlış olabilir. Fakat gelen bilgiler ve ekran görüntüleri dikkate alındığında Windows Insider kullanıcılarına bu özelliklerin bir çoğunu önüme zeki güzel merde test etmeye başlayabilir.



Windows10RedstoneHeader1.png


@mehmetkarahanlı@
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

windows-10-10162-winver.jpg


@mehmetkarahanlı@

Microsoft, Windows 10 için Yeni Bir Toplu Güncelleştirme Yayınladı

Windows 10 Yapı 10586.240 Toplu Güncelleştirmesi Windows Insider Release Preview için yayınlandı.
363631.jpg

Temmuz 2015 tarihinde Windows 10 güncellemesini ücretsiz olarak kullanıma sunan Microsoft, yayınladığı aylık toplu güncelleştirmelerle de sistem kararlılığı ve performans iyileştirmeleri sağladı. Windows Insider programı çerçevesinde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilen ve geri bildirimler doğrultusunda geliştirilen Windows 10 sürümleri kullanıcılara sunulmaya devam ediyor.

images

Windows Insider programında son olarak Yapı 14332 sürümünü hızlı halka için kullsnıma sunan Microsoft, bugün de Yapı 10586.240 sürümünü Release Preview halkası için Windows 10 Tablet ve PC kullanıcılarına sundu. Windows Insider Release Preview halkası güncellemelerin genel dağıtıma sunulmadan önceki son test aşaması. Windows 10 Yapı 10586.240 sürümündeki değişiklikler ise şu şekilde sıralanıyor:
Genel olarak performans iyileştirmeleri ve ara yüz düzenlemeleri içeren Yapı 10586.242 sürümü Ayrıca uygulama uymlulukları konusunda da geliştirmeler sağlıyor.


  • Genel uygulama uyumluluğu geliştirmeleri
  • Bazı cihazlarda Windows 10'a yükselttikten sonra oluşan veri bağlantılarını kaybetme sorunu dahil olmak üzere yükseltme deneyimiyle ilgili iyileştirmeler
  • Geliştirilmiş hatırlatmalar güvenilirliği
  • Ayarlar altında veri kullanımını takip için etmek geliştirilmiş kullanıcı arayüzü > Ağ ve kablosuz> Veri kullanımı.
  • Bazı cihazlar için geliştirilmiş gezinti çubuğu deneyimi
  • Bazı cihazlarda olucam SD kart okuyucu tanınmadı sorunu düzeltildi
  • Bazı ülkelerde kullanılan Günışığı Tasarrufu otomatik ayarı güncellendi.

images

Microsoft, Windows 10 için bir sonraki büyük güncellemesi Redstone için de çalışmalarına devam ediyor. Build Geliştirici Konferansında tanıtılan ve Cortana geliştirmeleri, Gelişmiş bildirimler özelliği, Microsoft Edge geliştirmeleri, ara yüz ve tasarım değişiklikleri ile en iyi kullanıcı deneyimi geliştirmeleri ile Windows 10 Redstone güncellemesi Temmuz 2016 tarihinde kullanıcılara sunulacak
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

full-screen-allapps-1024x683png1461356717.png


@mehmetkarahanlı@

Windows 10 Anniversary Update Temmuz Sonunda Gelebilir



Microsoft'un Build Geliştirici Konferansında duyurduğu ikinci büyük Windows 10 güncellemesi Anniversary Update yayınlanma tarihi hakkında yeni bilgiler geldi.

363619.jpg


Microsoft, Mart ayı sonunda San Francisco'da düzenlenen Build Geliştirici Konferansında Windows 10 Anniversary Update adıyla ikinci büyük Windows 10 güncellemesini yaz aylarında yayınlayacağını duyurmuştu. Güncellemenin genel olarak Temmuz ayında yayınlanacağı iddia ediliyordu, nitekim bugün Thurrott.com üzerinde güncelleme tarihi doğrulandı.

microsoft-windows-10-yapi-10586-63-guncellemesini-yayinladi-42021.jpg


Paul Thurrott'un haberine göre Windows 10 Anniversary Update ya da bilinen adıyla Redstone güncellemesi Temmuz ayının sonunda tüm Windows 10 kullanıcılarının için ücretsiz olarak sunulacak.

windows_10-anniversary-update-650x261.jpg

Windows 10 Redstone güncellemesi Windows Insider programı çerçevesinde ön izleme sürümleri ile test ediliyor. Son olarak Yapı 14332 sürümü Windows Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınlanan Windows 10 Redstone Yapı 14332 sürümünde önemli hata gidermeleri sunuluyor. Son eklenen yenilikler arasında yenilenmiş başlat menüsü, Microsoft Edge geliştirmeleri, Eylem Merkezi için yeni Ayarlar gibi bir çok yenilik sunulmuştu.
Windows 10 Redstone güncellemesi Windows Insider kullanıcılarından gelen istek ve geri bildirimler doğrultusunda geliştirilmeye devam ediyor. Son olarak Windows Insider kullanıcıları için Bug Bash etkinliğini Geri Bildirim Merkezi uygulaması üzerinden başlatan Microsoft, bu sayede belirlenen görevler hakkında kullanıcılardan çok daha detaylı bilgiyi almayı amaçlıyor. Belirlenen görevlerde oluşan hatalar, kullanıcı deneyimi gibi değerlendirmeler isteyen Microsoft, yakın zamanda Windows 10 Anniversary Update güncellemesine son halini verecek diyebiliriz.
Microsoft, Windows 10 için 2017 yılında da ik adet Redstone güncellemesi daha yayınlayacak. Redstone 2 ve Redstone 3 kod adları ile yayınlanacak bu güncellemelerde mobil inovasyona odaklanacağı belirtilen Microsoft'un masaüstü ve tablet sürümleri için de yeni özellikleri kullanıma sunması bekleniyor.

windows_10_Mobile_620x280-3.jpg


windows_10-anniversary-update-650x261.jpg


Windows_10_Anniversary_Update.jpg


we.jpg


images


Build-2016-for-Windows-10.jpg





maxresdefault.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

windows-anniversary-update-stage.jpg

Microsoft, 2017 Nisan ayında Surface Phone ve Redstone 2 Güncellemesi Sunmaya Hazırlanıyor

Microsoft'un mobil alana odaklanması başlayacağı Windows 10 Mobile Redstone 2 güncellemesi ve bu güncelleme gelen Surface Phone akıllı telefonu için tarihler netleşmeye başladı
363588.jpg

Microsoft Cihazlar ve İşletim Sistemleri Grubu Başkanı Terry Myerson, Mary Jo Foley'e yaptığı açıklamada mobil pazara odaklanmak için henüz erken olduğunu ve 2017 yılı ile birlikte mobil işletim sistemi ve cihazlara odaklanacaklarını belirtmişti. Terry Myerson, bugün iş ortakları ve çalışanlara gönderdiği bir mailde son gelen düşük Lumia satışları ve piyasada dolaşan Windows Phone öldü haberlerine cevap niteliğinde açıklamalar yaptı.
Myerson'un açıklamalarında uzun yıllar mobil cihazlara ve yazılıma büyük yatırımlar yapmayı planladıkları ve bu sektörde güçlü bir şekilde var olmaya devam edecekleri notları dikkat çekti. Bu açıklamalardan sonra Windowscentral'in ulaştığı bazı bilgiler ise Microsoft'un 2017 yılı için mobil alanda çok büyük hazırlıklar içinde olduğunu ortaya koydu.

windows-anniversary-update-stage.jpg

Surface Phone ve Redstone 2 (Redstone 3)


Microsoft, Surface Phone olarak anılan akıllı telefonunu Nisan 2017 ayında sunacak. Daha önce gelen bilgilerde Surface Phone akıllı telefonun 2017 başlarında sunulacağı iddia edilmişti. Yeni bilgilerde Nisan 2017 olarak belirtilen tsej hakkında ise daha gemi bilgi şimdilik bulunmuyor.
Microsoft'un Surface Phone ve Surface PC gibi yeni donanımlarının gecikme nedeni olarak iseWindows 10 Redstone 2 güncellemesinin tamamlanmasının beklenmesi olduğu belirtiliyor. Yenilenen işletim sistemi mobil ve masaüstü sürümleri için yepyeni özellikler getirecek. Şu anda Windows 10 Redstone 1 güncellemesi artık geliştirme sürecinin sonlarına yaklaştı ve Yapı 14332 sürümü de Windows Insider kullanıcıları için yayınlandı. Windows 10 Anniversary Update olarak adlandırılan bu güncelleme yaz aylarında kullanıma sunulacak. Windows 10 Yapı 14332 bazı küçük yeni özellikleri getiriyor.
Redstone 2 güncellemesinin 2017 yılı başlarında yayınlanacağı iddia edilirken şimdi de ilk kezWindows 10 Redstone 3 güncellemesi hakkında farklı kaynaklardan bilgiler gelmeye başladı. Redstone 2 ve Redstone 3 güncellemelerinde akıllı telefonlar için inovasyona odaklanılacağı belirtiliyor.
Redstone 2 ve 3 ile Mobil Cihazlara Yoğunluk Verilecek


Terry Myerson, The Verge'e verdiği demeçte Windows Phone platformunun bu yılki planları arasında öncelikli olmadığını belirtmişti. Fakat Myerson sözlerine "2017 yılı, Redstone güncellemeleri ile birlikte mobil platform için odaklanacağımız dönem olacak" şeklinde devam etti.
Diğer bir deyişle Microsoft, Windows 10 mobil versiyonuna masaüstü versiyonu nedeni ile bu yıl ağırlık veremedi. Ancak bu, bazı basın organları ve haberlerde yorumladığı gibi Microsoft'un mobil platformu terk edeceği anlamı taşımıyor.
images

Surface Phone için Güvenli Bir Gelecek


lumia-950-continuum-display-dockjpg1461739339.jpg

Microsoft ayrıca Surface ( gerçek isim olduğunu varsayarsak) telefonu iki güçlü slogan arasında konumlandırmayı planlıyor:


  1. Dünyanın en güvenli telefonu
  2. Verimlilik için en iyi telefon

Microsoft CEO'su Satya Nadella son dönemde art arda Microsoft'un kişisel bilgisayarda gücü ve rekabeti farklılaştırıcı nokta olarak "verimlilik özelliğine" atıfta bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında, Microsoft'un önümüzdeki dönemde Windows 10 Mobile ve,akıllı telefonları yine verimlilik odaklı geliştirmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu da Surface Phone'un gerçek bir pc alternatifi olacağına işaret ediyor.
Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL, mevcut durumda şirketin amiral gemi akıllı telefonları konumunda olsa da gerçek anlamda şirketin gurur kaynağı olarak görülmedikleri belirtiliyor. Microsoft, Surface Phone ve Windows 10 Redstone 2 güncellemesi ile birlikte verimlilik ve güvenlikte dünyanın en iyisi iddiasıyla önümüzdeki yıl mobil pazara ağırlığını koyacak gibi görünüyor.
Build-2016-for-Windows-10.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

Microsoft, Önerilen Uygulamalar Özelliğinde Değişikliğe Gidiyor Microsoft'un Windows 10 güncellemesi ile başladığı önerilen uygulamalar artık Başlat Menüsünde yer alacak. Windows 10, şimdiye kadar ki en iyi Windows işletim sistemi olarak kabul ediliyor. Fakat ne var ki her işletim sisteminde olduğu gibi Windows 10 işletim sisteminin de sevilen ve sevilmeyen yönleri var. Windows 10 kullanıcılarının ikiye ayrıldığı bir özellik ise Önerilen Uygulamalar özelliği oldu. Microsoft, Windows 10 Anniversary Update (Yıldönümü Güncellemesi) ile önerilen uygulamalar özelliğinde de değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Daha spesifik olarak açıklamamız gerekirse, Önerilen Uygulama sayısı beş adetten 10 adede artacak, "statik" uygulamalar (varsayılan olarak Başlat Menüsü'ne tutturulmuş stok uygulamaları) sayısı ise 17'den 12'ye düşecek. Önerilen Uygulamalar özelliğini bilmeyenler için bunlar "Programlanabilir Karolar" olarak adlandırılıyor. Bilgisayarınızda yüklü olmasa bile kurulu uygulama gibi başlat menüsünde görünüyor ve bu canlı karolar üzerinden Önerilen uygulamaları Windows Store uygulama mağazası üzerinden yüklemeniz kolaylaştırılıyor. Ayrıca Windows 10 güncellemesi ile ön yüklü olarak gelen Candy Crash ve Microsoft'un Solitaire Collection gibi uygulamalara da kolayca bilgisayardan kaldırılabiliyor. Son olarak Önerilen Uygulamalar canlı karolarını başlat ekranından da çok kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. Halihazırda Windows 10 Threshold 2 işletim sistemi Başlat Menüsü'nde beş adet Önerilen uygulama ile geliyor. Yaz aylarında kullanıma sunulması planlanan Windows 10 Anniversary Update ile bu rakam 10 adet olacak. Tabi ki başlat ekranında canlı karo ile gösterilen bu uygulamalar aslında bilgisayarınıza ön yüklü olmayacak. Sadece bu canlı karolara dokunduğunuzda sizi ilgili uygulamanın Windows Store indirme sayfasına yönlendirecek. Redstone kod adı altında geliştirilen Windows 10 Anniversary Update, Microsoft Edge eklenti desteği, Geliştirilmiş Başlat Menüsü, Bildirim Senkronizasyonu, Windows için Bash on Ubuntu ve Ara yüz Geliştirmeleri gibi bir çok önemli yenilikle geliyor. Windows 10 Redstone güncellemesi resmi olarak "yaz aylarında yayınlanacak" şeklinde açıklama yapılmış olsa da büyük ihtimalle Temmuz 2016 tarihinde kullanıcılara sunulacak.

Orjinal Linki satcafesi.net: http://satcafesi.net/forum/windows-...elliginde-degisiklige-gidiyor.html#post189557
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

[h=1]Windows 10 Kurulum DVD'si Nasıl Oluşturulur?[/h][h=2]Bilgisayarına Windows 10 işletim sistemini kurmak ya da yeni temiz bir kurulum ile bilgisayarı yenilemek isteyenler kişiler bu konuda Microsoft'tan destek alabilir.[/h]
windows-10-kurulum-dvd-si-nasil-olusturulur.jpg
Microsoft tarafından resmi internet sitesi üzerinden sunulan hizmetler ile birlikte kullanıcıların Windows'un orijinal dosyalarını indirebilmesi ve kurulum DVD'si ya da USB'si hazırlayabilmesi mümkün duruma getirilmiştir. Bu bakımdan herhangi bir şekilde ücret ödemeden sizler de sunulan bu imkandan yararlanarak bilgisayarınıza temiz ve orijinal bir Windows kurabilirsiniz.
Üstelik Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemine sahip kullanıcıların Windows anahtarı üzerinden Windows 10 kullanabilmesi de mümkün olduğundan dolayı kolay bir şekilde bu konudaki işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Windows USB'si ya da kurulum DVD'si oluşturmak için Microsoft internet sitesine giriş yapılması ve bu internet sitesinde yer alan adımların takip edilmesi gerekmektedir.
Medya Oluşturma Aracını İndirin
Bu doğrultuda kişilerin medya oluşturma aracını bilgisayarlarına indirmesi ve bu medya oluşturma aracı üzerinden işlemlerini sürdürmesi gerekmektedir. Windows işletim sistemlerine özel olarak geliştirilmiş olan bu program sayesinde kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Araç ile birlikte yapılabilecek iki farklı seçenek bulunmaktadır.
Bu seçenekler uygulama ile sistemin Windows 10'a yükseltilmesi ve temiz bir kurulum yapmak adına USB veya DVD kurulum dosyalarının hazırlanmasıdır.
İki seçenekten birisini tercih ederek sizler de sisteminizi iyileştirebilir ve sorunsuz bir şekilde bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet sayesinde orjinal dosyalara sahip olarak kolay bir şekilde bu imkanlardan yararlanabilirsiniz.
Microsoft medya oluşturma sayfası için tıklayınız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

images


Windows 10 Anniversary Update Güncellemesi Ne Zaman Yayınlanacak

Microsoft, Windows 10 Anniversary Update güncellemesinin yayınlanma tarihini resmi olarak açıkladı.

windows-10-700x285.jpg

Windows 10’un Yıldönümü Güncellemesi 2 Ağustos’ta geliyor. Dünya çapında 350 milyonu aşkın bilgisayarda kullanılan Windows 10 işletim sistemine yeni güncelleme 2 Ağustos’ta geliyor. Birçok yenilik ve geliştirme içeren Yıldönümü Güncellemesi, Windows 10 yüklü bilgisayarlara ücretsiz olarak yüklenebilecek.
Windows 10 tabanlı tüm cihazların ücretsiz Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi 2 Ağustos’ta kullanıma sunuluyor. Windows’un şimdiye kadarki en hızlı büyüyen sürümü olan Windows 10, dünya çapında 350 milyon cihaz tarafından kullanılıyor.
Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi, çığır açan yeni özelliklerle geliyor: Bunlar arasında Windows Ink ve Cortana’nın temel özelliklerden biri haline gelmesi, Microsoft Edge’in daha hızlı, daha erişilebilir ve güç etkinliği artırılmış bir tarayıcı deneyimi sunması, bireyler ve işletmeler için gelişmiş güvenlik özellikleri, yeni oyun deneyimleri ve modern sınıf uygulamaları yer alıyor.
Microsoft, işletmeleri günümüzün gelişmiş tehditlerinden korumak için kurumsal müşterilerine sunacağı iki yeni güvenlik özelliğini de açıkladı: Windows Defender Advanced Threat Protection ve önceden kurumsal veri koruma olarak bilinen Windows Information Protection.
Windows ve Cihazlar Genel Müdür Yardımcısı Terry Myerson, işletim sisteminin yıldönümü için: “Windows 10’u tanıttığımızda vizyonumuz yalnızca en iyi ve en güvenli işletim sistemini hizmete sunmak değil, aynı zamanda giderek iyileşen bir işletim sistemi deneyimi yaşatmaktı. Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi bu vizyonumuz için mükemmel bir örnek oldu” dedi.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

Windows10RedstoneHeader1.png


Windows 10 Yapı 14393.5 Toplu Güncelleştirme Yayınlandı

Microsoft, Windows 10 Anniversary Update Insider Preview için yeni bir güncelleme daha yayınladı.

windows-10-yapi-143935-toplu-1w5k.jpg



Microsoft'un 2 Ağustos tarihinde yayınlanacağı Windows 10 Anniversary Update (Yıl Dönümü Güncellemesi) için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bu arada Microsoft da yayınladığı yeni toplu güncelleştirmelerle sistem kararlılığını ve performansını en iyi seviyeye getirmek için geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Microsoft, geçtiğimiz hafta yayınlanan Yapı 14393 sürümü ile Windows 10 Anniversary Update geliştirme çalışmalarında artık sona gelindiğini ve artık daha çok performans iyileştirmeleri ve hata gidermeleri üzerinde durulacağını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Yapı 14393.3 sürümü ile ilk toplu güncelleştirmesi yayınlanan Windows 10 Yapı 14393 için bugün de Yapı 14393.5 derlemesi pc ve mobil cihazlar için yayınlandı.

Windows 10 Yapı 14393.5 güncellemesi herhangi yeni bir özellik getirmiyor. Fakat Windows Insider ekibinin yeni lideri Dona Sarkar'ın yaptığı açıklamaya göre Microsoft Edge tarayıcı için daha güvenilir kullanıcı deneyimi sağlayan iyileştirmeler yapıldı. Bunun yanında hata gidermeleri ve performans iyileştirmelerine odaklanılan Yapı 14393.5 toplu güncelleştirmesi ile batarya performansında da artış olacağı belirtiliyor.

Microsoft, Windows 10 güncellemesini ilk olarak 29 Temmuz 2015 tarihinde kullanıma sunmuş veWindows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için bir yıl boyunca ücretsiz yükseltme imkanı sağlamıştı. 29 Temmuz 2016 tarihinde sona erecek olan ücretsiz yükseltme teklifinden sonra 2 Ağustos tarihinde Windows 10 Anniversary Update güncellemesi de tüm Windows 10 ve Windows 10 Mobile kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulacak.




Windows10RedstoneHeader1.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

windows10-merit07.jpg


Windows 10, Steam'de yükselmeye devam ediyor!

Windows 10'un yükselişi, hemen her alanda kendini belli etmeye başladı. Bunun en iyi kanıtlarından biri

2016062611382488872.jpg

@mehmetkarahanlı@

Untitled-1050x467.png



Geçtiğimiz ay yayınlanan veriler Steam kullanıcılarının neredeyse yüzde 45'lik bir bölümünün Windows 10'dan yararlandığını ve yüzde 42.94'ünün de işletim sisteminin 64-bit'lik sürümünü kullandığını gösteriyordu. Valve'nin donanım kullanımına yönelik yayınladığı yeni istatistikler Windows 10 kullanımının Windows 7'ye nazaran artmaya devam ettiğine işaret ediyor.
Temmuz ayını kapsayan verilere göre Windows kullanımı yüzde 0.19'luk bir artışla yüzde 95.69'a yükselmiş durumda. Steam oyuncularının yüzde 44.93'ü 64-bit'lik Windows 10 kullanırken, söz konusu işletim sistemi sürümünün toplamdaki kullanımı ise yüzde 46.52 olarak görülüyor.
Dier yandan yüzde 35.98'lik bir pazar payına sahip olan Windows 7 kullanımının ise düşmeye devam ettiği anlaşılıyor. Yine benzer biçimde aralarında XP, 8, 8.1 ve Vista'nın de bulunduğu Windows'un diğer versiyonları giderek daha az sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor.
OS X kullanımın ise biraz daha düşerek yüzde 3.20 olduğu, Linux'un ise yüzde 0.02'lik küçük bir artışla yüzde 0.82'lik bir kullanıcı oranına eriştiği dikkat çekiyor.

Windows-10da-Uyku-Modu-Nas%C4%B1l-Kapat%C4%B1l%C4%B1r.png


windows-10-yil-donem-732e71b144e33db3796b.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

[h=1]Windows 10 Creators Update Neler Getirecek?[/h][h=2]Ekim ayı içerisinde tanıtılan ve ardından 2017 yılında sunulacağı belirtilen Windows 10 güncellemesi hakkında detaylar giderek netleşiyor[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-10-creators-update-neler-getirecek.jpg
Microsoft tarafından 26 Ekim tarihinde düzenlenen özel bir etkinlikte Windows 10 için yapılacak yenilikler hakkında bilgiler paylaşıldı Windows 10 için geliştirilecek yeni özelliklerin sisteme ekleneceği görülürken özellikle sanal gerçeklik alanında cazip seçenekler yaratılacak.
Windows 10 Creators Update olarak adlandırılan yeni güncelleme için 2017 yılı işaret edilse de net olarak bir tarih paylaşılmış değil.bu bakımdan yeni güncelleme için şu anda sadece 2017 yılında geleceğini biliyoruz. Yeni güncelleme ile birlikte Windows daha kişiselleştirilebilir bir yapıda olacak. Bu doğrultuda uzun zamandan beri konuşulan ve gündemde yer alan 3D Paint gibi özellikler de yeni güncelleme ile sunulacak.
Neler Yeni?
Windows 10 Creators Update ile birlikte gelecek yenilikler kuşkusuz 3D paint ile sınırlı değil. Bunun yanında kullanıcı deneyimini daha da arttırması adına pek çok yeni araç ve geliştirilmiş uygulamalar da sunulacak. Yeni sistem için en büyük yenilik ise Windows Holographic Shell desteği olacak.
Windows Holographic Shell ile birlikte sanal gerçeklik konusunda büyük bir adıma atılacak. Bu konuda Windows 10 üzerinden de destek alınacak olması durumun en cazip noktalarından birisi.
Gece Modu Geliyor!
Windows 10 Creators Update ile birlikte gece moduna benzer bir özelik de eklenecek. Bu özellik mavi ışık azaltma olarak bilinirken, karanlık ortamlarda da Windows kullanımı rahat olacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

windows-10-update-181878.jpeg


Windows 10 Creators Update ile Gelen Yenilikler

Microsoft'un Ekim 2016 etkinliğinde tanıtımını yaptığı Windows 10 Creators Update ile gelen yenilikler arasında yeniden tasarlanan eylem merkezi ve yeni kişiselleştirme seçenekleri dikkat çekiyor.

windows-10-creators-update-ile-gelen-0rbr.jpg


Microsoft, 26 Ekim tarihinde düzenlenen Ekim 2026 etkinliğinde Windows 10 platformunun bir sonraki büyük güncellemesi Windows 10 Creators Update güncellemesinin tanıtımını da yaptı Windows 10 VR ve Surface serisine yeni katılan Surface Studio gibi heyecan verici yeniliklerin tanıtıldığı etkinlikte Windows 10 Creators Update ile gelen yenilikler de yer verilen detaylar arasındaydı.

Microsoft, her ne kadar resmi tanıtım yapmış olsa da tanıtım esnasında Windows 10 Creators Update ile gelen yeniliklerin tümüne bu tanıtımda yer verilmediğini hatırlatalım. Microsoft'un paylaştığı Windows 10 Creators Update güncellemesi için yukarıdaki demo video üzerinden sizler için Windows 10 Creators Update güncellemesi ile gelen ve pek de sözü edilmeyen teni özellikleri derledik.



windows-10-anniversary-update-pc-phone-01_story.jpg


İşte Windows 10 Creators Update güncellemesi ile gelen diğer yenilikler:

Groove Music Maker




chrome-2016-10-27-08-48-46jpg1477822488.jpg

Microsoft, yaratıcıları hedef aldığı Windows 10 Creators Update ile yeni bir müzik oluşturma aracı olan Groove Music Maker adlı uygulamanın da duyurusunu yapacak. Groove Music Maker, ekstra herhangi bir satın almaya gerek olmadan müzik parçaları oluşturmaya olanak sağlayan basit kullanımlı bir medya oluşturma aracı gibi görünüyor.
Tabi ki çok kapsamlı sağlam bir uygulama olduğunu sanmıyoruz ama temel ihtiyaçları karşılamak için yeterli olacağını düşündüğümüz ücretsiz bir uygulama olacak Groove Music Maker uygulaması.

Word için Kalem Fonksiyonelliği




chrome-2016-10-27-08-49-03jpg1477822529.jpg

Yayınlanan Word demo videposuna göre, kelmkeri Word dökümanları üzerinde çizili ve silinmiş yazılar için kullanılabilir olduğu görülüyor.

Edge Sekme Tarayıcı




chrome-2016-10-27-08-50-15jpg1477822603.jpg

Microsoft Edge tarayıcı yeni bir sekme tarama özelliğine sahip olacak. Bu yeni özellik, sayfa ön izleme açıkken açık sekmeler arasında gezinmeyi daha kolay bir hale getirecek.



chrome-2016-10-27-10-10-38jpg1477822642.jpg

Microsoft Edge tarayıcı Windows 10 Creators Update güncellemesi ile aynı zamanda oturum yöneticisi özelliğine de kavuşacak. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere bu yeni özellik tarayıcı oturum sekmelerini kolayca yenilemeyi sağlayacak.

Eylem Merkezi


chrome-2016-10-27-08-50-57-1jpg1477822700.jpg

Microsoft, Windows 10 Creators Update güncellemesi ile Eylem Merkezinde de önemli yenilikler getiriyor. Yenilenen Eylem Merkezinde, hızlı eylem butonları geniş bloklara sahip olmayacak. Ses ve Parlaklık ayarı için önceden tanımlanmış Ayarlar yerine kaldırmalı ayar butonu eylem merkezindeki büyük yenilik olarak kullanılabilir olacak
Tema Renkleri (Accent Colors)



chrome-2016-10-27-08-51-11jpg1477822740.jpg

Windows 10 işletim sistemi ile tema renklerini kullanmayı seviyorsanız, yakında renk seçici ile özel Renkler oluşturarak bunları tema rengi olarak kullanabileceksiniz.

Ayarlar Menüsü Güncellemesi

Üstteki Tema Renkleri ekran görüntüsüne bakarsak; sağ tarafta yer bir video alanı, yardım sekmesi ve önerilen linkler olduğunu görüyoruz. Bu özellik de yeni ve önümüzdeki Windows 10 güncellemesi ile kullanıcılara sunulacak.

Windows Store Uygulama Mağazası




chrome-2016-10-27-08-51-50jpg1477822830.jpg

Windows Store uygulama mağazası yeni kişiselleştirme sayfasına sahip ve burada Windows 10 için yeni tema uygulamaları indirmek ve satın almak mümkün olacak.
Kişiler Barı (People Bar)



chrome-2016-10-27-08-53-57jpg1477822860.jpg


Görev Çubuğundaki alana, içerikleri kolayca bir şekilde paylaşmak için hızlı kişiler butonları geliyor. Videoda, Skype mesajlaşma kutusu gibi ikili e-posta penceresinin hızlıca nasıl açıldığı gösteriliyor.

Haritalar




chrome-2016-10-27-08-54-30jpg1477822890.jpg

Windows Haritalar uygulaması yeni koleksiyonlar özelliğine sahip fakat bu özelliğin Favoriler menüsünün yeniden adlandırılmış hali mi olduğu ya da Bing Haritalar Web servisinin koleksiyonlar özelliği ile aynı mı olduğu bilinmiyor. Demo videoda arayüzün güncellendiği ve uzun sıralamalar için verildiği belirtiliyor.


Windows Defender




chrome-2016-10-27-08-55-19jpg1477822948.jpg

Microsoft, Windows 10 Creators Update ile Windows Defender ara yüzünü de değiştiriyor. Yeni Windows Defender ara yüzünü yukarıdaki ekran görüntüsünde görebilirsiniz.


Windows 10 Creators Update güncellemesi ile bu özelliklere ek olarak Mavi Işık Filtresi gibi daha fazla özelliğin geleceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca güvenli gezinme gibi yeni kurumsal kullanımı hedef alan özelliklerin de Windows 10 Creators Update ile sunulacağını tahmin ediyoruz.

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg


windows-10-update-181878.jpeg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Cevap: Windows 10 Build Genişletici update Uygulamaları

windows-10-yapi-14955-insider-fast-ring-2lsh.jpg


Evleaks'ten Intel İşlemcili Windows Telefon Paylaşımı

Evan Blass, bugün Twitter'da herkesi şaşırtan bir paylaşım yaptı. Evleaks paylaşımında, dizüstü Sınıfı Intel işlemcili Windows telefon iddiasında bulundu.


images


Microsoft, akıllı telefon pazarında Windows 10 Mobile işletim sistemi ile yoluna devam ediyor. Yaklaşık bir yıldan fazla bir süredir üst seviye akıllı telefon duyurusu yapmayan Microsoft'un Surface Phoneüzerinde çalıştığı biliniyor. Zaman zaman Surface Phone hakkında çeşitli iddialar gelse de bu gizemli çalışmanın somut bilgileri henüz internete sızdırılmadı.

Twitter'da yaptığı güvenilir paylaşımları ile dikkatleri çeken Evan Blass, bugün çok şaşırtıcı bir paylaşıma imza attı. Evan Blass paylaşımında "Dizüstü Sınıfı Intel işlemcili Windows telefon" imasında bulundu ve üç resimden oluşan bir görsel paylaştı. Görseldeki telefonların Windows işletim sistemine sahip olduğu açıkça görülürken, bu telefonların Surface ürün serisi çizgisinde bir tasarıma sahip oldukları da gözlerden kaçmıyor.
Microsoft, tabletler için ARM işlemci desteği ile gelen Windows RT sürümünü bir dönem hayata geçirmiş fakat başarılı olamamıştı. Son yıllarda teknoloji dünyasında sıkça dillendiren ve Windows x86 uygulamalarının geniş imkanlarını telefonlara taşıması muhtemel Intel mobil işlemciye sahip Windows telefonlar ise merak konusu olmuştu. Microsof'un Surface Phone modelinde de x86 uygulamalarının çalışmasını istediği biliniyor. Hatta Continuum teknolojisinin bu sayede gerçek bilgisayar deneyimi de sunacağı biliniyor.
img-20161104-211333jpg1478293876.jpg

Fakat öte yandan bir dönem Android işletim sistemli telefonlarda da kullanılan Intel mobil işlemciler çok da başarılı olamamıştı. Burada bahsedilen ise dizüstü serisi bir Intel işlemci ve böyle bir işlemci ile akıllı telefonlarda yapılabileceklerin sınırını hayal etmek bile gerçekten çok güç.
Bu arada geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Windows İşletim Sistemleri Grubu Başkanı Tery Meyerson, yaptığı açıklamada Windows 10'un tablet bilgisayarlar için ARM işlemci desteği kazanması ve akıllı telefonlarda x86 uygulamalarını çalıştırma üzerinde bazı geliştirmelerin gündemlerinde olduğunu belirtmişti.
Microsoft'un akıllı telefon cephesinde sessizliği sürerken Redmond merkezli şirket, akıllı telefonların üçüncü parti üreticiler tarafından sunulmasını planlıyor ve bu üreticilere rakip olmak istemiyor. Surface Phone modelleri ise daha çok oyunun kurallarını değiştirecek, üreticilere yol gösterecek teknolojilerle piyasaya sunulacak. Bu stratejinin ilk adımını geçtiğimiz hafta düzenlenen Microsoft Windows etkinliğinde duyurulan yeni cihazlarda da gördük. Bakalım Microsoft, akıllı telefon pazarına yeniden ve güçlü bir rekabetçi olarak geri dönebilecek mi?

images
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst