gittigidiyor

Windows 10 Yükseltme Uyarısı Nasıl Kapatılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
en-INTL-L-Windows-10-Home-KW9-00265-RM2-mnco.jpg

Windows 10 yükseltme uyarısından bıkan bir Windows 7 veya 8.1 kullanıcısı iseniz, derdinizin çözümünü bu yazımızda bulabilirsiniz.

Microsoft son zamanlarda Windows 10 yükseltmesi konusunda sinir bozucu seviyede ısrarcı olmaya başladı. Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları sürekli yükseltme uyarısı almaktan şikayetçi ve görünürde bu uyarıyı yok saymak, bir sonraki seferde aynı uyarıyı almayı engellemiyor. Neyse ki Microsoft, yükselen kullanıcı itirazlarına dayanamayıp yükseltme uyarısını tamamen devre dışı bırakmanın resmi yolunu paylaştı. Ancak önceden uyaralım. Bu işlem için Kayıt Defteri girdilerinin düzenlenmesi gerekiyor.
Eğer kayıt defterinde yaşanacak bir hatanın sonuçlarına katlanmayı göze aldıysanız, yükseltme uyarısını nasıl devre dışı bırakacağımıza geçebiliriz.
Öncelikle Windows tuşu + R kombinasyonu ile açacağınız Çalıştır satırına regedit yazıp onaylayarak kayıt defterini başlatın.
regedit.jpg

İlk adım olarak HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Policies > Microsoft > Windows > WindowsUpdate dizinine girin. Burada yeni bir DWORD girdisi oluşturmamız gerekiyor. Üst menüde yer alan Düzen>Yeni>DWORD seçeneğine tıklayın. Oluşan yeni girdiye DisableOSUpgrade ismini verin ve onaylayın. Ardından girdiye çift tıklayın ve açılan düzenleme penceresinde değer olarak 1girin.
dword-640x320.jpg

İkinci adım için HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Policies > Microsoft > Windows dizinine girin ve yeniden bir DWORD girdisi oluşturun ve girdiye DisableGWXismini verin. Tekrar girdiye çift tıklayın ve yukarıdaki gibi değer olarak 1 girin.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra kayıt defterinden çıkın ve sisteminizi yeniden başlatın. Artık Windows 10 yükseltme uyarısını görmeyeceksiniz.
hero_carousel_2in1_mini_start_CortanaMarket_1x.png
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst