gittigidiyor

Windows 10'a gelen yenilikler neler?

collo1

Aktif Üye
Katılım
28 May 2018
Mesajlar
660
Tepkime puanı
398
Puanları
63
Yaş
40
Konum
........
mayis-2020-guncellemesi-windows-10-hangi-yenilikleri-getirdi.jpg


Microsoft'un büyük Mayıs 2020 güncellemesi sonunda Windows 10'lu bilgisayarlara ulaşmaya başladı. Güncelleme, şimdiye kadar büyük bir soruna yol açmamış gibi görünüyor ancak henüz yüklemediyseniz, öncesinde sisteminizi ve önemli dosyalarınızı yedeklemenizi öneriyoruz.

Aşağıda, sisteminizi Mayıs 2020 güncellemesiyle yükselttikten sonra kurcalayabileceğiniz yenilikleri sıraladık.

FPS Oyun Çubuğu

2020060416321772772.jpg

Xbox Game Bar'a dahil edilen bu faydalı işlev, oyunlarda saniyedeki kare sayısını küçük bir grafik üzerinde görmenizi sağlıyor. Bunun için Win + G kısayoluna bastıktan sonra Performans aracını etkinleştirmeniz yeterli.

WordPad ve Paint'e Veda
WordPad ve Paint'i kullanmayalı muhtemelen uzun zaman oldu. Yerine birçok ücretsiz alternatif bulabileceğiniz bu eski Windows uygulamaları, artık isteğe bağlılar ve Ayarlar > Uygulamalar > İsteğe bağlı işlevler üzerinden kaldırılabiliyorlar.
GPU Sıcaklığı Görev Yöneticisi'ni açıp Performans sekmesine tıklayın. Artık bu ekranda ekran kartının şu anki sıcaklığını da görebilirsiniz.Sıfırlarken En Son

Windows 10'u İndirin

Windows 10 kurulumunu herhangi bir nedenle sıfırlamanız gerekirse, bunu yaparken en son Windows sürümünün yüklenmesini sağlayabileceksiniz. Böylece sabit diskinizdeki eski bir Windows sürümünün yükleyip, onu saatlerce tekrar güncellemekle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.PC'yi Yeniden Başlattıktan sonra Evrensel Windows Platformu (UWP) Uygulamalarını Otomatik Olarak AçmaAyarlar > Hesaplar > Oturum açma seçenekleri yolunu izleyin ve "Uygulamaları yeniden başlat" seçeneğini görene kadar biraz aşağı kaydırın. Bu seçeneği etkin hale getirdiğinizde, PC'nizi kapatırken çalışır halde olan UWP (Windows Store) uygulamaları, PC'nizi açtığınızda yeniden çalıştırılacak.



 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst