gittigidiyor

Windows 10’a Otomatik Yükseltme Nasıl Kapatılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-upgrade1.png


Gelecek haftadan itibaren Windows 7 ve Windows 8 sistemler otomatik güncelleştirmeyle Windows 10’a yükseltilecek. Windows 7 ya da Windows 8 kullanmak isteyenler bu otomatik güncelleştirmeyi kapatabilirler.
Yani bundan sonra güvenlik dahil hiçbir konuda Windows 8’e özel güncelleştirme yayınlanmayacak. En yeni Windows sürümüne geçiş için kullanıcıları zorlayan Microsoft, konuyla alakalı uyarı da yapmıştı. Windows 8 kullanıcılarının mutlaka Windows 10’a geçmesini isteyen şirket, bu sistemlerin güvenlik tehditleriyle baş başa kalabileceğini vurguladı. Microsoft, Internet Explorer tarafında da benzer bir senaryo izliyor: Internet Explorer 8, 9 ve 10 sürümlerine de destek kesildi. Yani; artık yazılım devi, kullanıcıları her konuda en güncel versiyona taşımaya niyetli.

Gelecek haftadan itibaren Windows 7 ve Windows 8 sistemler artık otomatik güncelleme şeklinde Windows 10’a geçecek. Bu güncelleştirme otomatik olarak gerçekleştirileceğinden, eski sistemleri kullanmaya devam edeceklerin bir ayar yapması gerekiyor. Ufak bir ayar sayesinde otomatik güncelleştirmeyi kapatarak, sistemin Windows 10’a güncellemesini engelleyebilirsiniz.
Aşağıdaki adımlar Windows 7 ve Windows 8 için tamamen aynı.
Windows 7 ve Windows 8 otomatik güncelleştirme nasıl kapatılır?

Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Windows Update bölümüne erişin.
Windows7-Otomatik-Guncelleme1-640x466.jpg

Sol bölümden “Ayarları değiştir” yolunu izleyin.
Windows7-Otomatik-Guncelleme3-640x468.jpg

Ardından, “Önemli güncelleştirmeler” üzerinden önerilmeyen “Güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme”yi işaretliyoruz.
Windows7-Otomatik-Guncelleme4-640x470.jpg

İşlem tamam. Artık güncelleştirmeler sisteminizde otomatik olarak indirilmeyecek ve yüklenemeyecektir. Bu da Windows 10’a otomatik yükseltmeyi durduracaktır. Ancak bu tercihle birlikte kritik güvenlik yamalarını da kaçıracağınızı hatırlatırız.

windows%20free%20upgrade%20to%2010(1).jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst