gittigidiyor

Windows 10'da Metro Arayüzü Nasıl Aktif Edilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10'da Metro Arayüzü Nasıl Aktif Edilir?

Microsoft'un Windows 8 ile birlikte sunduğu metro arayüzü, Windows 10'da da bulunuyor. Peki, Windows 10 metro arayüzü nasıl açılıyor? İşte Windows 10 metro arayüzünü açma.

windows-10_opt.jpg


00-windows-10-metro-arayuzu-shiftdeletenet-1438255058.png
Masaüstünde en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows, son olarakWindows 10 ile yoluna devam ediyor. Dün itibariyle yayınlanan Windows 10 güncellemesi ile Windows 8 ve Windows 7 özellikleri büyük oranda bir araya gelirken, yeni özellikler de eklendi.

Microsoft'un Windows 8 ile birlikte sunduğu metro arayüzü ise Windows 10 ile gitti deniliyor olsa da, Windows 10'da da metro arayüzünün bulunuyor. Peki, Windows 10 metro arayüzü nasıl açılıyor? Windows 10 ile Windows 8 metro arayüzü farkları neler?



02-windows-10-metro-arayuzu-shiftdeletenet.png

Windows 10 metro arayüzü nasıl açılıyor?

Windows 10 metro arayüzünü açmak için ilk olarak Başlat menüsü > Ayarlar ya da hızlı İşlem Merkezi(Bildirimler) > Tüm Ayarlaryolunu izleyerek ayarları açın.

Daha sonra Kişiselleştirme ayarlarını seçip, sol alttaki son sekme olanBaşlangıç sekmesini açın. Son olarak dördüncü ayar olan"Başlangıç'ı tam ekran kullan" seçeneğini aktif edin.

01-windows-10-metro-arayuzu-shiftdeletenet.png

Bundan sonra başlat menüsü, eski Windows 8 metro arayüzü gibi açılacak. Ayrıca sol üst bölümden normal başlat menüsü ayarlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Windows 10 ve Windows 8 metro arayüzleri arasındaki farklar

Esasında iki ekran arasında dağlar kadar fark olduğunu söylemek yanlış olur. Fakat Windows 8 metro arayüzü soldan sağa kaymasıyla ve daha sade olup, başlat menüsü özellikleri göstermemesi ile Windows 10 metroarayüzünün gerisinde kalıyor.



03-windows-10-metro-arayuzu-shiftdeletenet.png

Sonuç olarak Windows 10'da metro arayüzü deneyimini ararsanız, gösterdiğimiz şekilde bu özelliği aktif edebilir ve Windows 8 metro arayüzüdeneyimini büyük oranda hatırlayabilirsiniz.
09-30pinuseditems_web.jpg

Windows%2010%20background-970-80.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-kurulumunda-cozulemeyen-garip-bir-hata-705x290.png

Çıkması üzerinden oldukça kısa bir süre geçmesine rağmen rekor bir indirilme sayısına doğru yol alan Windows 10'da hatalar devam ediyor.
Windows 10 hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Kullanıcıların çoğu, birkaç gün önce yayınlanan yeni işletim sistemine geçip kullanmaya başlamış durumda. Ancak gerek güvenlik bakımından gerekse performans bakımından pek çok kullanıcı şimdiden önemli hatalarla ve açıklarla karşılaşmış durumda.

Şimdi ise karşımıza çıkan hata diğer tüm hatalardan çok daha garip. Çünkü hatanın ne bir sebebi var, ne de bir çözümü. Windows 10, özellikle Twitter üzerinde kullanıcılar tarafından sıklıkla konuşulmakta. Bahsedeceğimiz sorun da burada ortaya çıktı.
30638695.jpg

Twitter'da yayınlanan bir tweet'e göre, Windows 10'da sebebi bilinmeyen bir hata beliriyor. ''Something happened (bir şey oldu)'' şeklinde beliren hata, Windows 10'un kurulumu sırasında ortaya çıkıyor ve kurulumun sonlanmasına sebep oluyor. İşin ilginç tarafı ise gelen uyarıya hiçbir şekilde müdahale edemiyor oluşunuz. Yani bu hata ekranda beliriyor, sonra da kurulum yarıda kalıyor.

Microsoft cephesinden bu hataya bir çözüm ya da benzeri bir şey gelmiş değil. Hatanın sebebi de henüz bilinmiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin yeni büyük güncellemesi için çalışmalara erken başladı.
microsoft-windows-redstone-guncellemesi-icin-calismalara-basladi-71383.jpg

Redmond merkezli yazılım devi Microsoft, Temmuz ayının sonunda Windows 10 güncellemesini yayınlamıştı ve bu güncelleme büyük ilgi görmüştü. Tabi henüz Windows 10 güncellemesi tamamlanmadan önce Nisan ayında Windows 10 için 2016 yılında yayınlanması planlanan Windows Redstone güncellemesinin ilk bilgilerini paylaşmıştık.

RS1 branches are alive – rs1_onecore_mqbase1 has been detected!
— Build Feed (@buildfeed) 12 Ekim 2015
Twitter’da Windows Yapı numaralarını paylaşan bir kullanıcı, Windows Redstone güncellemesinin ilk ayak izlerine rastladı. Build Feed adlı kullanıcı RS1 kod adı ile Windows Redstone güncellemesinin ilk kez sistem kayıtlarında ortaya çıktığını açıkladı.
Windows Redstone güncellemesi ile Windows 10 ara yüzünde önemli değişikliklere imza atılacağı iddia ediliyor. Bu değişiklikler arasında interaktif canlı karolar, masaüstü ikonlarını gruplandırılması, özgün canlı karo boyutları gibi yenilikler yer alacak.
Windows Redstone güncellemesi 2016 yılında iki ayrı güncelleme olarak yayınlanacak. Bu güncellemelerin ilki 2016 Temmuz ayında, ikincisi ise 2016 Ekim ayında Windows 10 kullanıcıları için indirmeye açılacak. Akıllı telefonlar için de Windows 10 Mobile işletim sistemini Aralık ayında kullanıma sunmaya hazırlanan Microsoft’un, Windows Redstone güncellemesini mobşl cihazlar için de uyarlayacağı tahmin ediliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst