gittigidiyor

Windows 10’da Varsayılan Uygulamaları Değiştirin!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
hqdefault.jpg






Windows 10 yüklü bilgisayarınızda bir dosyayı çalıştırmak için belirlediğiniz varsayılan uygulamayı nasıl değiştireceğinizi biliyor musunuz?
Bilgisayarımızda herhangi bir işlemi hangi programla yapacağımıza sürekli karar vermek gerçekten de zaman alan bir işlem olurdu. Bu yüzden farklı görevleri yerine getirmek için herhangi bir pragramı varsayılan olarak belirleriz. Çoğu zaman ise o program zaten varsayılan olarak belirlenmiş halde açılır. Bunu değiştirmenin ise elbette bir yolu var. Üstelik bunu Windows 10’da kolaylaştırılmış “Ayarlar” menüsü sayesinde, önceki sürümlere göre çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.



  • Bunun için Başlangıç bölümünde yer alan “Ayarlar” başlığına tıklayın.



varsay%C4%B1lan-uygalama-1-285x300.png




  • Açılan “Ayarlar” menüsünde “Sistem” bölümüne ulaşın.

varsay%C4%B1lan-uygulama-2-270x300.png



  • Bu kısımda birçok ayar seçeneği bulunuyor. Biraz aşağı doğru kaydırdığınızda “Varsayılan uygulamalar” başlığını göreceksiniz. İlgili başlığa tıklayın.

varsay%C4%B1lan-uygulama-2.1-270x300.png



  • Varsayılan uygulamaları seçin” başlığı altından daha önce sizin herhangi bir görev için atamış olduğunuz uygulamaları ilgili görev seçeneğine tıklayarak değiştirebilirsiniz.

varsay%C4%B1lan-uygulama-3-270x300.png

Microsoft varsayılan uygulamaları seçme konusunda biraz daha kullanıcı dostu davranmış diyebiliriz. Şöyle ki; dosya türü ve uzantısına göre varsayılan uygulama ataması yapabilirsiniz. Örneğin “.avi” biçimindeki dosyaları Filmler ve TV uygulamasının çalıştırmasını, “.mp4” uzantılı dosyaları ise Windows Media Player uygulamasının çalıştırmasını sağlayabilirsiniz.


  • Bunun için hemen aşağıdan “Dosya türüne göre varsayılan uygulamaları seçin” başlığına tıklayın.



  • Açılan menüden Windows işletim sisteminde çalıştırabileceğiniz tüm dosya türlerini ve bu dosyaları açabilen uygulamaları göreceksiniz. Bu kısımdan keyfinize göre özelleştirme yapabilirsiniz.

varsay%C4%B1lan-uygulama-4-267x300.png



windows-10-varsayilan-tarayiciyi-degistirmek-1.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst